19/06/2021

Institutul „CRISTIAN” lanseaza campania de constientizare „Dog Rescue”

Institutul de Studii Interdisciplinare „CRISTIAN” din Cluj-Napoca lanseaza Campania de constientizare „Dog Rescue – Salvand un caine, te salvezi pe tine”.

Ideea a pornit de la faptul ca multi caini sunt lasati sa circule liberi de catre stapanii lor, astfel ei se afla pe strada nesupravegheati. Soarta acestor animale este, din pacate, ecarisajul. Exista multi oameni rai care, in loc sa dea o mana de ajutor, le pun gand rau cainilor aflati pe strada.

Aceasta se intampla, poate, si din cauza stereotipurilor si prejudecatilor potrivit carora un caine este periculos, un caine musca.

Dar oare cainele, adesea numit cel mai bunprieten al omului, nu are aceleasi drepturi ca si omul? Potrivit Declaratiei Universale a Drepturilor Animalelor, proclamata ina nul 1978 in Capitala Frantei, „orice animal dependent de om are dreptul la ingrijire”. Nu este un lux sa-ti duci cainele la veterinar, asa cum nue ste un lux nici sa te duci tu la medic cand esti bolnav.

Exista si in Romania legislatie privind protectia si bunastarea animalelor, una dintre legi fiind Legea 60 din 24 martie 2004 privind ratificarea Conventiei Europene privind protectia aninalelor de companie.  Potrivit acesteia, „Nimeni nu trebuie sa cauzeze inutil durere, suferinte fizice sau psihice unui animal de companie”.  De asemenea, „nimeni nu trebuie sa  abandoneze un animal de companie”.

Chiar daca este cainele tau, in momentul in care el se afla pe strada nesupravegheat este un caine abandonat.

Cainele are dreptul la ingrijiri medicale si la propriul carnet de sanatate.

Demulte ori insa, suferintele anterioare ale cainelui este posibil sa ii fi provocat acestuia stari de teama si de anxietate.  Exact ca si omul. Omul cum se trateaza de depresie, anxietate, teama? Mergand la psiholog sau un terapeut alternativ, de exemplu un practicant Reiki. Ce se intampla prin practica Reiki? Se aduce energie in aura si se echilibreaza starile emotionale. La fel se procedeaza si la caini.

In cadrul aceluiasi institut, exista un departament care se ocupa cu Terapia Reiki pentru animalele de companie. Puteti gasi mai multe despre acesta aici.

Iar mai multe despre Campania DOG RESCUE gasiti aici.

 

Celebrul Charlie Chaplin spunea: „Hranind un caine flamand, iti hranesti sufletul”.

Conferinta de Presa despre Starea Florestiului

Astazi a avut loc la Primaria din Floresti,  o conferinta de presa despre Starea Florestiului,...

Închide