Comunicat de presa Mihai Seplecan (Copresedinte PNL Cluj): „Încă 5,8 milioane fonduri europene aruncate la canal la Cluj”

Victor Ponta se laudă cu nemaipomenita absorție a fondurilor europene petrecută în timpulmandatelor sale în care (și sunt 3 ani deja) totuși nu s-a contractat construirea nici măcar aunui milimetru de autostradă în plus.

Nu știu ale cui laude și le însușește premierul de dataaceasta, pentru că, din “hărnicia” guvernelor lui, finalul acestui an ne va prinde mai săraci cu  7 miliarde de euro – bani pe care nimeni nu a reușit să-i atragă.  Dacă vă întrebați  de ceRomânia va fi mai săracă cu acești bani la sfârșitul acestui an, un răspuns ar fi că de ei s-aocupat Eugen Orlando Teodorovici, iar viziunea acestuia nu trece de impozitarea ospătarilor.

seplecan-3-300x225

 

Lăsând gluma la o parte, din cauza indolenței cu care s-au tratat  cererile de finanțare dinfonduri europene, multe comunități locale au pierdut bani frumoși. Clujul deține un recordtrist în acest sens – dar azi nu vreau să vorbesc despre Proiectul de Transport Intermodal șinici despre ratarea Parcului Industrial Tetarom IV, ci despre cum indolența unor funcționaridin ministerele lui Pontai a făcut praf investițiile pe fonduri europene în canalizarea menajeră din satele Bonțida și Răscruci, aparținând de comuna Bonțida, județul Cluj.

Pe scurt, prin Ordinul ministrului mediului și schimbărilor climatice nr 688/07.05.2014, a fostaprobată  investiția  pentru  lucrările  “Înființare  Rețea  de  canalizare  menajeră  în  satul Bonțida  (parțial),  comuna  Bonțida,  județul  Cluj” și  “Înființare  rețea  de  canalizare menajeră în localitatea Răscruci, comuna Bonțida, județul Cluj”. Licitația  a fost făcutăde  către  Ministerul  Mediului  în  luna  august  2014  (două  luni  mai  târziu).  Că  tot  era  an electoral și Victor Viorel Ponta intrase în febra alegerilor pe care urma să le piardă, Raportul procedurii  de  licitație  s-a  dat  numai  după  turul  II  al  alegerilor  din  noiembrie  2014. Documentația contractului a fost verificată pentru aprobare la  ,,Compartimentul de control Financiar,, din cadrul Ministerului Finanțelor. Verificate, răsverificate și iar purecate, în așa hal  că,  numai  în  luna  februarie  2015,  persoana  responsabilă  cu  lucrarea  a  pus  viza  de conformitate.

Așa de cu talent și de eficient s-a mișcat lanțul birocratic încât, cei de la firma care a câștigatlicitația în august 2014 le-a zis beneficiarilor: “mulțam fain de bani, dar nu mai pot realizalucrarea la timp”.

Astdel, s-au mai pierdut cam 5,8 milioane de euro (cu TVA inclus). Care,bănuiesc, sunt trecuți la atrageere victorioasă de fonduri prin scriptele cu care se laudă degeaba Premierul Victor Ponta.

Comunicat de presa – Mihai Seplecan

Copreședinte PNL Cluj

Subscribe To Our Newsletter

Avertizare meteorologica de ploi torentiale insotite de grindina in Transilvania

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă din...

Închide