Inalta tradare din partea lui Tudose in dosarul Rosia Montana ?

Am participat la intreaga miscare Uniti Salvam Rosia Montana din 2013.

Nu o sa vina Tudose sa imi spuna ce face el cu dosarul Rosia Montana. Cer Presedintelui Romaniei convovarea CSAT, iar Directiei Nationale Anticoruptie si Parchetului de pe langa ICCJ, obtinerea unui mandat de retinere impotriva premierului Tudose, care se dovedeste strain de interesele Romaniei, complet in afara legislatiei nationale si internationale, un amator pus prim ministru de niste sociopati din partidele  PSD si ALDE care se fac stapani peste Romania.

Implicit, scoaterea PSD in afara legii, in baza legii partidelor politice.

” Faptele prevăzute în art. 394-397, săvârşite de către Preşedintele României sau de către un alt membru al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, constituie infracţiunea de înaltă trădare şi se pedepsesc cu detenţiune pe viaţă sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.”

Trădarea: Fapta cetăţeanului român de a intra în legătură cu o putere sau cu o organizaţie străină ori cu agenţi ai acestora, în scopul de a suprima sau ştirbi unitatea şi indivizibilitatea, suveranitatea sau independenţa statului, prin:

-provocare de război contra ţării sau de înlesnire a ocupaţiei militare străine;

-subminare economică, politică sau a capacităţii de apărare a statului;

– aservire faţă de o putere sau organizaţie străină;

ajutarea unei puteri sau organizaţii străine pentru desfăşurarea unei activităţi ostile împotriva securităţii naţionale,

se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Se cunoaste deja filiera Steinmetz – Gold Corporation – Dragnea implicit Tudose. Societatea Rosia Montana Gold Corporation este controlata de compania canadiana Gabriel Resources, care detine 80,69% din actiuni. In spatele Gabriel Resources sunt nume mari din business-ul mondial, precum miliardarii John Paulson, Beny Steinmetz si Thomas Kaplan.

Afirmam in 2011 :

 

Toamna românească” a lui 2013 a început, la Cluj, în 1 septembrie. Au fost demonstraţii de stradă de o amploare cu totul neaşteptată, care au dus destul de rapid nu doar la respingerea proiectului minier al RMGC, ci şi la disensiuni în coaliţia aflată la conducerea României (USL) şi începutul sfârşitului pentru puterea patronată de Ponta.
Toate mişcările cetăţeneşti din România ultimilor 4 ani poartă marca acestui protest. Datorită rezistenţei de la şi din jurul Roşiei Montane, societatea civilă românească a renăscut, românii au învăţat să-şi ceară drepturile şi să penalizeze abuzurile autorităţilor.
În seara de 29 august 2017, premierul Mihai Tudose a anunţat intenţia guvernului actual de a RETRAGE candidatura Roşiei Montane la statutul de sit protejat UNESCO; el a afirmat că demersul de înscriere în patrimoniul mondial a fost opera unor „băieţi deştepţi”, ironizându-l prin comparaţie cu demersul de protejare a unor… libelule.
Aşadar, vineri nu doar că vom avea de sărbătorit 4 ani de la regăsirea-de-sine a conştiinţei civice româneşti, ci şi de reînceput lupta de atunci. Vă invit, prieteni, în Piaţa Unirii, la o discuţie publică urmată de… ce vom decide pe loc.

Mihai Gotiu, arata :

„Am ascultat declarațiile făcute, aseară, de premierul României, Mihai Tudose. Mi s-a confirmat, o dată în plus, că Guvernul pe care îl conduce apără interesele unei clientele mafiote și penale, nu interesele legitime ale României și ale cetățenilor români. Am spus-o și ca fost jurnalist, după ce am investigat peste 10 ani subiectul, o spun și acum, ca senator: Afacerea Roșia Montană nu este doar un uriaș caz de corupție, ci un caz clar de trădare a intereselor naționale.

Astăzi, într-o conferință de presă, am prezentat câteva argumente în acest sens. Nu știu însă în ce măsură acea parte a presei care s-a îndestulat ani la rând din bugetul companiei miniere va transmite aceste argumente mai departe. O să ne convingem în orele, zilele și săptămânile viitoare cât de cianurată mai este presa din România. Până atunci, știți ce ne-a ajutat și în 2013: am dat mai departe informațiile: pe Facebook, pe mail, în discuții directe cu prietenii, rudele, cunoscuții. Așadar, dați vă rog mai departe informațiile despre uriașul blat pregătit de Guvern cu Gabriel Resources, și despre proteste, și nu uitați să scoateți de la naftalină pet-urile cu pietriș și monede. Că mai e puțin până vineri, 1 septembrie, când sper să aniversăm cum se cuvine 4 ani de la debutul Toamnei Românești.”

„Punctul de vedere al reprezentanților Ministerului Culturii cu privire la dosarul Roșia Montană, prezentat astăzi de presă, arată că cei care l-au redactat nu cunosc legile României și ce reprezintă UNESCO. De asemenea, se confirmă că actualii guvernanți se pregătesc să facă blat în litigiul de la Washington, pentru a nu se afla adevărul despre modul în care Gabriel Resources a cheltuit sute de milioane de dolari în România cu politicienii, experții, jurnaliștii și agențiile de publicitate și PR care au susținut proiectul minier”, a spus, marți, senatorul USR Mihai Goțiu, într-un comunicat de presă.

Vineri ora 19, in Piata Unirii, vom arata ce putem.

 

Subscribe To Our Newsletter