IMPLICAREA LUI EMIL BOC IN MAFIA RETROCEDARILOR DE LA ANRP

ANTENA3.RO-fiscul-face-control-in-ograda-lui-emil-boc-dupa-o-sesizare-a-corpului-de-control-a-prim-ministrului-307434

Mai multe măsuri luate de premierul Emil Boc constituie indicii temeinice, și nu suspiciuni rezonabile, că acesta a lucrat concertat pentru mafia de la ANRP, afirma Antena3.

Vocea Clujului cunoaste si scrie un material in care este analizata situatia arestului la domiciliu al lui Horia Georgescu. Vom analiza in numerele urmatoare legaturile lui Emil Boc si Horia Georgescu.
Rechizitoriul prin care lotul ANRP 2 (cu Horia Georgescu și Theodor Nicolescu) este trimis în judecată devoalează mecanismul transparent pus la punct pentru jefuirea a sute de milioane de euro din retrocedări.
Procurorii arată că membrii Comisiei Centrale de Stabilire a Despăgubirilor au stabilit o rețea de evaluatori anume pentru dosarele pe care le-au denumit „cazuri speciale” și le-au soluționat cu prioritate, în loc să respecte legea și să-i desemneze aleatoriu.
Pasul doi a fost ca acești evaluatori cumpărați deja de deținătorii de drepturi litigioase să întocmească rapoarte supraevaluate pentru imobilele revendicate invocând anunțuri din ziare, reale sau fictive, comparând terenuri de 50.000 mp cu terenuri de 100 mp, terenuri de la ieșirea din București cu terenuri din centrul Capitalei etc.
Membrii Comisiei ar fi trebuit să verifice aceste rapoarte, potrivit legii, arată procurorii. N-au făcut-o! Au emis despăgubiri cu zeci de milioane de euro mai mari. Și ca să fie lucrul dus până la capăt, acolo unde nu s-au acordat în bani, ci în acțiuni la Fondul Proprietatea, generoșii membri ai Comisiei au stabilit valoarea acțiunii la 1 leu când ea valora doar 18 bani.

Pentru toate cele de mai sus au fost trimiși după gratii Horia Georgescu și ceilalți membri ai Comisiei. În spatele lor însă exista un mecanism mult mai înalt care a permis îmbogățirea mafiei de la ANRP. El l-a avut în frunte pe Emil Boc, pe care procurorii nu-l întreabă nici măcar de sănătate în cele două dosare ANRP. Faptele și conexiunile care-l leagă pe Boc de mafia din retrocedări sunt extrem de vizibile.

Jurnalista Oana Stancu dezvaluie implicatiile nebanuite ale fostului premier Emil Boc in mafia retrocedarilor de la ANRP.

Potrivit anchetei, prima mutare facuta de Emil Boc a avut loc in decembrie 2010, cand il numeste pe consilierul sau, Ionut Popescu, director general al Fondului Proprietatea. Ca sa-l puna pe Popescu in functie, Boc ii plateste Danielei Lulache, cea care detinea postul, jumatate de milion de euro plati compensatorii.

Fostul ministru de Finante venea astfel ca lupul pus sa testeze calitatea oilor. Rechizitoriul ANRP scoate la iveala date care cu siguranta se aflau pe masa lui Emil Boc pentru ca asta-i in fisa postului SRI. Potrivit documentului citat, Ionut Popescu era implicat in colectarea mitei pentru rezolvarea dosarelor ANRP prin intermediul finului sau, Theodor Nicolescu, membru al Comisiei de Stabilire a Despagubirilor, actual deputat PNL.

Lovitura vine in mai 2011 cand, printr-o ordonanta de urgenta, Guvernul Boc decide ca ANRP poate stabili ca unii pot primi cu prioritate actiuni la Fondul Proprietatea, cele 36% din actiunile Fondului pe care le mai detinea Ministerul Finantelor, evaluate la 640 milioane de euro! Asta daca erau invocate „cazuri medicale, cazuri sociale etc.”.

Or, procurorii DNA arata ca aceasta stabilire a unor dosare ca fiind „cazuri speciale” este parte a mecanismului penal, intrucat pentru asta dadeau spagile de sute de mii, ba chiar milioane de euro Cocos si ai lui: ca sa fie dosarele solutionate in cateva zile, in timp ce peste 22.000 de dosare asteptau sa le vina randul din 2005. Doar 1.407 dosare au fost solutionate „la ordine”, potrivit numarului de inregistrare al dosarelor la Secretariatul Comisiei. 2.269 de dosare au fost solutionate cu prioritate, fiind considerate „cazuri speciale”. Dintre ele, 131 de dosare au fost solutionate in favoarea cesionarilor de drepturi litigioase, asadar mafiei.

O alta conexiune al lui Boc cu mafia ANRP este data de un alt apropiat al sau, consiliera personala Andreea Paul, al carei sot detine firma cu cele mai mari incasari de la ANRP intre 2008 si 2011: Romcontrol.

Firma domnului Paul a incasat 145.755 de euro pentru 668 de rapoarte de evaluare intocmite. Printre altele, angajatii domnului Paul Vass au stabilit ca terenul lui Radu Pricop, ginerele lui Traian Basescu face nu 700.000 de euro, ci 10.000.000 de euro.

La inceputul acestui an, fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu, a facut declaratii socante in fata magistratilor, afirmand cum a finantat cu 300 de mii de euro Partidul Democrat Liberal, bani dati direct sefului sau, Emil Boc, pe atunci premierul Romaniei.

“Pe intreaga perioada a mandatului meu de ministru, am finantat PDL cu sume lunare insumand circa 300.000 de euro in total. Aceste sume le-am inmanat direct sefului meu, Emil Boc, primul ministru al Romaniei”, a declarat Gabriel Sandu.

Subscribe To Our Newsletter

Am avut dreptate: Carrefour vine si ofera locuri de munca in Floresti!

Pe 16 iunie anuntam intrarea in Floresti a retailerilor LIDL si Carrefour (http://voceaclujului.ro/in-floresti-carrefour-se-grabeste-sa-deschida-inaintea-lidl/), iar pe...

Închide