„Ieşi afară, nesimţitule”. Tamas de la Protectia Copilului, dat afara cu jandarmii, dupa ce a avut tendinte violente

Tamas a fost dat afara cu jandarmii de la sedinta Consiliului Judetean Cluj. Acesta a vrut sa sara la bataie la presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Este necesar ca directorii de la Protectia Copilului, sa fie in viitor supusi unui test psihologic, deoarece acesti oameni se ocupa tocmai de protectia copilului. Injuraturile si agresivitatea proferate de directorul Tamas amintesc mai degraba de comportamentul unui birjar. Motiv pentru care l-au insotit jandarmii pana la iesirea din CJC.

Dat afara pentru incompetenta, acesta este in cercetare pentru diverse fapte cu caracter penal. Acesta a fost scapat de ex-prefectul Clujului, care a atacat destituirea acestuia de catre Alin Tise.

Daniel Tămaş a luat nota 1,5 după ce i-au fost evaluate performanțe profesionale pe anul 2016. Poate o nota prea mare, raportata la comportamentul pe care il are in institutie. 

Întrucât pe parcursul efectuării cercetării disciplinare s-au constatat indicii că fapta poate angaja răspunderea penală, comisia de disciplină a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca (sesizarea nr. 61/17.01.2016).

Aceste fapte sunt următoarele:
1. Utilizarea fondurilor alocate de Judeţul Cluj pentru hrana persoanelor asistate în vederea asigurării hranei angajaţilor proprii ai DGASPC şi angajaţilor unor societăţi cu care instituţia avea relaţii contractuale;
2. Utilizarea imobilului situat în municipiul Cluj-Napoca, str. Padin nr. 20, contrar prevederilor legale şi în alt scop decât cel pentru care a fost primit în administrare;
3. Plata cheltuielilor aferente utilităţilor consumate de angajaţi pentru folosinţa imobilului situat în municipiul Cluj-Napoca, str. Padin nr. 20, judeţul Cluj, din bugetul DGASPC, contrar prevederilor legale”, se arată în referatul care a însoţit proiectul de hotărâre privind sancţionarea lui Tămaş.

 

Curtea de Conturi a descoperit mai multe nereguli la DGASPC Cluj în 2016. Raportul arata faptul că banii pentru copiii instituționalizați au fost cheltuiți cu hrana unor muncitori, iar Directia ar fi facut mai multe angajari ilegale.

“Urmare a analizei situatiei concursurilor organizate în perioada 2013-2016 s-a constatat faptul că au fost scoase la concurs un număr de 18 posturi și au fost ocupate 34, rezultă că 16 persoane au fost angajate cu încălcarea prevederilor legale prin dispoziția directorului DGASPC Cluj, în condițiile în care persoanelor în cauză au fost declarate respinse la concursurile la care au participat, iar în unele situații posturile scoase la concurs nu erau vacante”, se arată în raportul Curţii de Conturi.