Horia Sulea nu poate reloca de unul singur ferma

horia sulea 44

Pe pagina de facebook a primarului Horia Sulea se simte supararea legata de imposibilitatea de a rezolva totul de unul singur, indiferent de numarul de ore de munca. Redam opinia primarului, fara a nuanta :

Tristete mare si cateva cuvinte legate de Ferma.
Tristete mare – Mizerie de nedescris in Parcul ANL si Zona de Picnic. Covor de seminte si zeci de sticle de bere la 10 centimetri de tomberon. Ce fel de animale avem printre noi ?! Amenzi s-au dat si se vor mai da! Dar nu putem pune post de politie 24/7 acolo.
Si legat de Ferma….Zeci sesizari in perioada aceasta legate de miros. Unele trimise la Primaria Floresti, altele la Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Cluj Napoca, altele la Prefectura Cluj. Din pacate, aceste instutii nu fac altceva decat sa le redirectioneze catre noi. Si ce sa faca Politia Locala? Decat sa verifice. Iata raspunsul pentru floresteni si pt orice institutie:
În ceea ce priveşte legalitatea funcţionării în prezent a SC BRAVINVEST SRL precum şi în vederea stabilirii gradului de poluare generat de către unitate, vă rugăm să vă adresaţi Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului şi Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Cluj
Urmare a controlului efectuat de către Serviciul Poliţia Locală Compartiment Protecţia mediului din cadrul aparatului de specialitate al Primarului comunei Floreşti, judeţ Cluj, pentru verificarea respectării prevederilor legale de mediu (ÎN LIMITA COMPETENŢELOR SPECIFICE) s-a constatat faptul că SC BRAVINVEST SRL deţine Autorizaţia Integrată de Mediu Nr. 15 NV-6 din 21.06.2006 revizuită în data de 30.05.2011 pentru desfăşurarea activităţii de creştere intensivă a păsărilor de carne pe amplasamentul din localitatea Floreşti, judeţul Cluj, fosta Avicola Floreşti Ferma 17 şi Ferma 18, iar SC AMARETO IMPEX SRL – Abatorul de păsări, situat în localitatea Floreşti, str cetăţii nr. 101 (Ferma 17 şi Ferma 18) îşi desfăşoară activitatea în baza Autorizaţiei de Mediu Nr. 94 din 14.04.2011, emisă de Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Cluj Napoca.
Din pacatem cei de la ARPM nu au facut nici un control nu de legalitate, ci de constatare a calitatii aerului. Raportari, monitorizare, control al situatiei conditiilor de Autorizare……..Vreo verificare/control?????
BUUUN…aici aveti Autorizaţia Integrată de Mediu Nr. 15 NV-6 din 21.06.2006 revizuită în data de 30.05.2011. Primele doua pagini le aveti si in foto. E un document public. Cititi-o cu atentie!
http://www.anpm.ro/…/AIM152006revizuit2011AmaretoBravinvest…
Atentie sporita la Capitolele 13 si 14!
Concluziile le trageti dvs. Un act este anulat / suspendat / verificat doar de catre cel ce il emite. Primaria Floresti face mai departe toate demersurile si intreg dialogul pentru solutia care e in panajul ei, relocarea investitiei private numita Ferma de pui.

Apropos de ferma, un rationament interesant, un comentariu pe pagina mea.
„Oltean Catalin sa facem urmatorul scenariu: suntem in 2015 si florestiul este acceasi comnua din 2005 fara zecile de blocuri construite. in vatra veche a satului miroase insuportabil din cauza fermei de pui. Si acuma apar doua intrebari: 1:este normal si conform normelor de mediu sa miroasa chiar si in vatra veche a satului? 2: oare ferma a fost construita inaintea comunei? ( comuna este atestata documentar din anul 1272, raspunsul la intrebarea nr.2 fiind evident ca nu). Si atunci bunica mea care locuieste in vatra veche a satului si care trebuie sa suporte mirosul provenit de la ferma de pui ce ar trebui sa faca? …nimic? sau poate are si ea casa construita „ilegal” si atunci ar trebui sa rabde. tema blocurilor construite ilegal este o tema falsa folosita ca un argument tampit in sustinerea autorizarii de functionare in continuare a fermei de pui”
…………..
Oricum, pt mine, problema cea mai mare e CE FACEM ?! Viitorul ma intereseaza. Nu traiesc in trecut nu caut vinovati, nu caut scuze. Vreau solutii! Pt asta ma zbat. opinez ca ferma se va muta, pt ca e anormal ca in UE anul 2015 asa ceva sa fie in mijlocul unei comunitati.