Horia Sulea, familia tradițională, sau când normalitatea bate politica

 

Poate că multi se vor gandi de ce e vremea normalitatii. A momentului cand o tara, siluita pe rand de-a lungul istoriei de marile puteri, isi cauta independenta si inocenta pierduta. Daca Nichita Stanescu spunea ca a fi un om de arta inseamna a avea un criteriu, eu va voi spune ca omul politic de azi devine influencer, atata timp cat pune ierarhia valorilor deasupra factorului politic.

Politicienii de azi se scuipa pe Digi, Realitatea, Antena sau Ghita TV. Pe cotidiene online, pe facebook. Cat nu se cenzureaza si asta. Adevarate modele pentru noi toti. Altul se bate in instanta pentru infrastructura, construieste o comunitate care va trece de 100.000 de suflete. Din restul tarii, scapa cine poate. Paradoxul Floresti va ramane in istorie.

Hashtagii vorbesc despre parteneriatul civil, in timp ce eu blestem crunt, luandu-mi ultima pastila de motilium sa nu vars. Ma gandesc ca prostu la congruenta ipotetica dintre ciclu menstrual si diaree, orala sau anala, ultima o binevenita pauza sexuala in „familia” de rit nou.

Trec peste si caut repere, care e cazul sa spuna ce cred. Indiferent de riscuri. Si ajung iar la Horia Sulea, un tip cu mult peste Ludovic Orban sau scandalagii din New Age-ul politic al Scolii de la Frankfurt. 

Pacat ca nu e consiliat si incurajat sa faca saltul odata in politica mare. La Cluj, ca politician pierde vremea. PNL-ul de Cluj e portocaliu, nuanta in care rosul e predominant.

Si atunci, pentru ce are PNL nevoie de o voce ? Deoarece strada si o parte a presei s-au simtit tradate de un pact cu puterea al PNL. De apropierea doctrinara neocomunista dintre USR si PSD.

Deoarece cel mai mare oponent al Puterii este acela care accepta senin  initiativele bune pentru cetatean si taxeaza gogomaniile puterii, multe, ce-i drept.

Il intreb scurt, de ce se pozitioneaza asa, pro familie traditională si imi raspunde :

Pentru ca e vorba de principii si valori moral crestine !

 

 

 

Corina Cretu, lovituri năucitoare într-un guvern panaramă !

Cuvântul panaramă are în articolul de fată următoarea accepțiune DEX :  persoană ridicolă, care se dă în spectacol printr-o conduită aberantă....

Închide