Horia Sulea conduce Florestiul cu mana forte : Stop ilegalitatilor in constructii !

11103662_1580999098832507_706757196_o

 

Subsemnatul Szoverfi Francisc domiciliat in Loc. Floresti,Str. Florilor, Nr. 114C, Jud. Cluj, identificat prin CI seria KX,Nr. 748736, CNP 1741016120669, prin prezenta as dori sa va aduc la cunostinta urmatoarele:

  • In loc. Floresti, Str. Florilor  intre proprietatile vecinilor mei si a mea si ceilalti vecini care locuiesc vis-ais de mine(nr de casa 148), se afla un teren de 8 m latime, pe care noi vecinii am dorit sa-l achizitionam sa ne construim parcari(ceea ce nu am reusit din cauza pretului exagerat cerut de catre executorul care executa imobilul), dar am aflat ca prin vara anului trecut a fost achizitionat de catre o alta persoana, care doreste sa construiasca case.
  • In vara trecuta am facut mai multe demersuri prin care am solicitat primariei din Floresti explicatii cu privire la posibilitatea ca cineva sa poata construi pe acel teren si anume:

1)Unul dintre demersuri a fost o intalinire cu primarul comunei si cu cei de la Urbanism, prin care ne-au explicat ca exista o derogare(o hotarare de consiliu local) din 2010, ca pe acel teren se poate construi, dar ca ei vor face tot posibilul ca sa nu se acorde autorizatie si primarul chiar ne-a “garantat verbal” ca nu se va da autorizatie, pentru ca acesta derogare este foarte dubioasa;

2)Alt demers a fost participarea la o sedinta de consiliu local, dar unde nu ne-a bagat nimeni in seama, ba chiar primarul s-a enervat spunand  ca am clarificat odata aceea problema si ca din punctul lui de vedere acel teren nu este construibil;

3)Al treilea demers a fost o adresa semnata in numele a mai multor vecini, cu privire la faptul ca dorim modificarea PUD, in ceea ce priveste terenul in cauza, mai ales ca cei de la urbanism din Floresti ne-au zis ca se lucreaza la PUD si ca acesta va fi gata pana la toamna. Mentionez ca acesta adresa mi-a fost dictata mie personal de insusi dl sef de Urbanism de la Floresti, dl Ladaru Alexandru, care mi-a explicat ca odata depusa adresa la Primarie, se va avea in vedere la emiterea PUD si ca atare aceasta va avea ca urmara neacordarea autorizatiei de constructie. Nici macar un raspuns negativ nu am primit la solicitarea noastra, desi din cee ace stiu ar fi trebuit sa ne raspunda in 30 de zile.

4)Pe langa aceste demersuri, s-au mai facut nenumarate vizite la Primaria din Floresti pentru a se vedea stadiul in care se afla proiectul( pe numele d-lui Botond Bartalis) si de fiecare data ni s-a spus ca se va face tot posibilul pt a nu se acorda autorizatia de construire.

– De doua zile la locatia amintita mai sus s-a inceput constructia unui imobil, au inconjurat terenul cu plasa si au inceput sapaturile de fundatii.

Noi vecinii(prin dl vecin Morariu Vasile domiciliat chiar viz-avis de problema discutata) am fost la Primaria Floresti si am vorbit la urbanism, de unde ni s-a spus ca exista autorizatie de construire pe acest teren si ca totul este in regula(dar nu au vrut sa ni-l arate). Problema mea este ca proprietarul nu a afisat nicio pancarda cu ceea ce se construieste, nu sunt convins ca se respecta distantele regulamentare fata de celelate proprietati, ca nu au lasat suficient teren pentru drumul de acces si nu in ultimul rand ne deranjeaza, pe mine si pe vecinii mei, faptul ca si-au adus excavatorul pe drumul privat pe care el nu are intrare, intrarea lui fiind pe partea cealalta, mai ales ca acel drum l-am reparat de cateva ori pana acuma, necontribuind cu bani nimeni inafara de cei ce locuiesc si au intrarea la locuinte, de pe acest drum si probabil la fel va face si cu camioanele care ii vor aduce materialele de constructie sau cu cifa de beton.

Pentru ca am facut atatea demersuri fara ca sa avem vreun rezultat si pentru ca avem impresia ca am fost tot timpul “dusi de nas” de catre reprezentantii primariei din Floresti, ne-am gandit sa apelam la ziarul dumneavoastra si se va cerem sa faceti o verificare la adresa mai sus amintita, pentru a ne convinge ca intradevar actele sunt in regula, ca se respecta limitele de proprietate, ca cei ce construiesc sunt intradevar in legalitate, ca nu incalca unele prevederi legale, etc(stiti dvs mai bine ca si noi ce trebuie verificat)

Intradevar acel teren este o proprietate privata, dar acest lucru nu inseamna ca proprietarul poate sa faca orice il taie capul, ca poate aduce prejudicii vecinilor, ca poate sa construiasca pe un teren atat de ingust , stricand astfel aspectul zonei, aceasta devenind una foarte inghesuita si mai ales ne deranjeaza faptul ca organele locale cu atributii in urbanism, incurajeaza astfel de persoane care fac astfel de constructii si nu se ingrijesc de aspectul urbei in care “guverneaza”.

Deja dvs ati fost la fata locului, aseara, am si discutat si ca atare va trimit in atasament documentele si adresele pe care le avem in legatura cu sesizarile noastre(depuse de-a lungul timpului si un raspuns al primariei la una dintre solicitarile noastre). Mentionez ca suntem peste 10 persoane care am semnat sesizarile depuse la Primarie si probabil ca in realitate suntem mult mai multi numai ca nu au fost toti acasa la momentul intocmirii acestuia.

Multumim!

Cu respect

Szoverfi Francisc

Kocsis Alin(0745370452)

 

 

Construcția unui imobil P+M de pe strada Florilor este pe punctul de a fi întreruptă de Primăria Florești. Concret, pe strada Florilor, pe o parcelă de câteva sute de metri, coincidență sau nu, exact când primarul Horia Șulea era plecat la București, a început construcția unei case, în baza unei autorizații de construire și a unui pUZ PUD din 2010. Terenul mărginit de două drumuri de servitute private aparținuse unei firme care a intrat în faliment, iar banca care executa bunurile a scos la vânzare parcele din aceea suprafață. Anterior, în 2010, prin votul consilierilor locali, zona primise PUZ PUD pentru case.  Problema este, printre altele, faptul că întreaga suprafață și parcelele create apoi de executor au un drum de acces minuscul, de 1,37 metri lățime, drum adiacent drumului vecinilor. Aceștia din urmă au început miercuri seară să facă sesizări la Primărie. Deși aflat la București, primarul Horia Șulea a fost la curent cu întreaga situație și a cerut verificarea Dosarului de autorizare rând cu rând. Până la urmă s-a descoperit că drumul de acces care în Dosar era prezentat ca fiind de aproape 3 metri lățime are în realitate o lățime de puțin peste un metru. Din Dosar lipseau bineînțeles și ridicările topografice care ar fi putut clarifica situația, proiectul fiind prezentat cu o serie de cote și dimensiuni ce nu corespund realității teren. O situație extrem de gravă și extrem de rară la nivelul nu al comunei, ci a județului Cluj. Funcționarii publici care au greșit și  inițial consideraseră Dosarul OK au luat acum decizia de a întrerupe lucrările până la clarificarea situației, care, probabil, va veni pe calea instanței.