Horia Șulea coboară printre protestari la Florești, primindu-i cu apă minerală și cafea

 

Este poate pentru prima oară cand un om politic cu functie, schimba cutuma in Romania. Cu usile Primariei deschise pentru un dialog pe probleme punctuale, Horia Sulea a surclasat prin tinuta si atitudine protestatarii #rezist , care au fost complet depașiti de situatie la Florești. Printre manifestanti, 18 la numar, s-au aflat si persoane neinregimentate politic, de un bun simt deosebit.

Voi arata pe puncte, de ce Horia Sulea a dominat cu autoritate un protest #rezist, cu mai multa inteligenta decat oricare om politic roman.

  1. Primarul Florestiului nu a plecat din Primarie, nu a comandat gaze lacrimogene, ci i-a primit pe protestari cu traditionala ospitalitate romaneasca.
  2. La intrebarile oamenilor, a raspuns punctual, dar documentat, dovedind ca are exact ce lipseste actualei clase politice : barbatia .
  3. A exploatat agresivitatea #rezist si a USR Floresti, folosind-o ca pe o puternica arma electorala in favoarea sa.
  4. A discutat cu fiecare om nealiniat politic, putini la numar, ce-i drept, dar a propus solutii, a continuat discutii incepute anterior.
  5. A propus intrarea in Primaria Floresti a protestarilor, cerand o discutie fata in fata, pe probleme de urbanism, spatiu verde, infrastructura. Protestarii au refuzat !
  6. Primarul cunoaste la nivel de amanunt aceste probleme, dovedind in discutia cu Vadan, liderul USR Floresti, stapanire de sine,  o diferenta mare de clasa, strategie si inteligenta.
  7. Se poate spune fara a gresi, ca rezist si USR a ingenuncheat prima oara la Floresti. Cu un mesaj de tip Flower Power,  fara folosirea batei sau a pulanului, fara tunuri de apa sau gaze lacrimogene. Primarul a oferit in schimb apa unui copilas, venit cu mamica si taticul lui la protest. Era extrem de cald afara.
  8. Nu voi mentiona nici un schimb de replici, va las pe dumneavoastra sa faceti aprecieri personale. Am fost candva, de cateva zeci de ori, cu unii din acesti oameni in strada, ca protestatar.

Empatizarea cu problemele oamenilor, barbatia, a creat un curent de simpatie puternic pe retele de socializare, USR generand prin abordarea sablonara si lipsita de scanteie,   un adevarat galop electoral pentru Horia Sulea.

Gazeta de Cluj face un sondaj electoral pentru europarlamentare, in care momentan Horia Sulea conduce in fata lui Boc si Buda.

Ar fi o pierdere pentru Floresti, consider eu, plecarea lui Horia Sulea la Bruexelles. Iata filmul evenimentelor, pentru ca fiecare dintre voi sa poata avea opinia personala, despre eveniment.

Publicată de Vocea Clujului pe Miercuri, 29 August 2018

 

 

 Leave a Comment