Horia Petru Sulea (Primar Floresti): „Am sa supun atentiei Consiliului Local un Proiect de Hotarare privind extinderea listei de subventionare a abonamentelor CTP si pentru elevii din ciclul primar si gimnazial care urmeaza cursurile la scolile din municipiul Cluj-Napoca!”

Centura Ocolitoare Sud, sensurile giratorii pe care CNADR nu le doreste pe DN1, fapt care impiedica si introducerea semafoarelor inteligente, doar 6 la numar, LIDL si Carrefour pe strada Eroilor, au fost subiectele discutate cu primarul Horia Petru Sulea si publicate in prima parte a interviului. In a doua parte a interviului sunt dezbatute subiectele: CTP, cu o propunere surpriza pentru toti copiii care urmeaza cursurile scolilor din Cluj-Napoca, dezvoltarea infrastructurii localitatii prin construirea gradinitei de pe strada Ioan Rus si a scolii/liceu din cartierul Cetatea Fetei, Ferma de pui Amareto si…alegerile locale din 2016.

Reporter: M-as intoarce putin la subiectul legat de transport. Vreau sa va intreb cum ati caracteriza activitatea Comaniei de Transport Public Persoane (CTP) la aproape un an si jumatate de activitate in Floresti.

Horia Sulea: Un lucru ce parea imposibil s-a realizat si anume venirea CTP in Floresti, Luna de Sus si Tauti. Autobuzele CTP transporta in medie zilnic, tur-retur binenteles, aproximativ 25.000 de oameni. Domnul directr Liviu Neag mi-a mai spus ca pentru CTP Florestiul este cea mai rentabil traseu dintre toate celelalte. Eu cred ca populatia Florestiului este multumita ca in doar un an si jumatate am reusit impreuna cu domnul Neag introducerea a 6 linii de autobuz. Credea cineva vreodata ca pe strazile Urusagului si Sesului vor circula autobuze? Am mai reusit subventionarea in proportie de 100% a abonamentelor pentru elevii de liceu si studenti. Profit de ocazia acordarii acestui interviu si fac un apel la pensionari pentru a veni sa-si ridice legitimatiile de calatorie CTP.

Reporter: Inaintea interviului imi spuneati ca la sedinta Consiliului Local din luna iulie intentionati sa le propuneti consilierilor adoptarea unui proiect de hotarare dedicat exclusiv elevilor din ciclul primar si gimnazial care urmeaza cursurile la scolile din municipiul Cluj-Napoca.

IMG_20150424_175030

Horia Sulea: Am sa supun atentiei Consiliului Local un Proiect de Hotarare privind extinderea listei de subventionare a abonamentelor CTP si pentru elevii din ciclul primar si gimnazial care urmeaza cursurile la scolile din municipiul Cluj-Napoca, avand in vedere faptul ca multi parinti isi transporta copiii la scolile din oras. Esti si aceasta o metoda, spun eu, de decongestionare a traficului, insa si de ajutor financiar pentru familiile cu copii din Floresti. Este o propunere pe care consilierii locali sper sa o adopte in sedinta ordinara din luna iulie inaintea rectificarii de buget care va avea loc in luna august.

Reporter: Pe strada Avram Iancu/DN1 au inceput de ceva timp lucrarile de introducere in subteran a tuturor retelelor. Cand vor fi finalizate?

Horia Sulea: Este o lucrare multianuala de introducere in subteran a tuturor cablorilor, respectiv de modernizare a iluminatului public. Termenul de finalizare este luna decembrie 2016. Pe unele portiuni s-a lucrat si manual din cauza retelelor existente. Daca nu s-ar fi lucrat asa exista riscul deteriorarii acestora. DN1 pe portiunea Florestiului va arata minunat atunci cand vor fi gata lucrarile, inclusiv prin amenajarea pistelor de biciclete si a trotuarelor. Vreau sa le reamintesc cititorilor dumneavoastra ca „proiectul piste de biciclete” apartine exclusiv municipalitatii Cluj-Napoca, floresti si apahida fiind doar parteneri. Noi, patru statii de biciclete am construit, pe strada Tautiului lucrarile la pista se aproprie de finalizare, iar un numar de 40 de biciclete sunt deja depozitate in subsolul Primariei.

Reporter: Se lucreaza din plin la alte doua mari proiecte: Gradinita de pe Ioan Rus si Scoala/Liceu din cartierul Cetatea Fetei.

Horia Sulea: Referitor la cele doua proiecte prea multe lururi nu mai sunt de adaugat. Poate ca merita doar sa le reamintim florestenilor ca Gradinita de pe Ioan Rus va avea o capacitate de 200 de locuri, iar Scoala/Liceu din cartierul Cetatea Fetei 40 de sali de curs si un teren de sport. Daca doriti sa insotiti cele afirmate de mine de cateva imagini actuale, de la stadiul lucrarilor, consider ca cititorii vor constata ca in Floresti ce am promis ca voi face se cam si intampla. Inclusiv zona de picnic din zona ANL, care este aproape de finalizare. mai trebuie doar montate bancile, iar la Baza Sportiva „Unirea”, de pe strada Somesului, se va da in folosinta in cateva zile 130 de metri de pista sintetica de alergare, cu trei culoare, in linie dreapta.

30 iuie 2015 010

 

30 iuie 2015 014

– Viitoare Scoala/Liceu –

30 iuie 2015 016

– Zona de picnic

30 iuie 2015 001

– Pista de atletism cu trei culoare

30 iuie 2015 006

– Lucrari de asfaltare in satul Luna de Sus

strada tineretului

– Lucrari de asfaltare strada Tineretului

Reporter: Ar mai fi doua intrebari: ferma de pui si daca veti candida in 2016 pentru un al doilea mandat de primar?

Horia Sulea: Sa va raspund la prima intrebare. Ferma de pui Amareto detine licenta de functionare pana in 2016. Din punctul meu de vedere, patronii au o singura varianta pentru a scapa de gura lumii si a face un bine populatiei: sa nu mai depuna actele de prelungire a licentei de functionare. Personal, sunt convins ca acestia vor inchide ferma si abatorul de pui si isi vor reloca afacerea, pentru ca s-au saturat si ei de acest scandal creat, ATENTIE, de niste oameni care au avut sansa in ghilimele sa faca acese mari greseli in perioada 2005-2008. La a doua intrebare nu va pot da un raspuns ferm. Da sau nu, ci doar ca sunt momente cand am impresia ca ma lupt cu morile de vant, si alte momente cand sunt fericit ca ce le-am promis florestenilor se si realizeaza. Peste cateva luni cred ca va voi putea da un raspuns de genul DA sau NU!

A consemnat Codin SAMOILA