Horea Uioreanu, în urma participării Asociaţiei Produs de Cluj la Târgul Internaţional IFE Londra: ,,am demonstrat cu acest prilej faptul că industria alimentară românească are un potenţial enorm”

O delegaţie a Consiliului Judeţean Cluj şi a Asociaţiei Produs de Cluj a participat, în perioada 17-20 martie 2013, la Târgul Internaţional de produse alimentare şi băuturi – IFE (International Food & Drink Event), eveniment care s-a desfăşurat la Londra, Marea Britanie, în cadrul complexului expoziţional ExCel.

La această manifestare internaţională de anvergură au participat aproximativ 30.000 de vizitatori din care aproape 4 000 de străini, România fiind reprezentată de peste 50 de firme din domeniul industriei alimentare ce reprezintă sectoarele de carne, panificaţie, patiserie şi dulciuri, apă minerală şi plată, ceaiuri, condimente, vinuri, produse lactate şi uleiuri vegetale. În total, produsele româneşti au fost etalate în trei standuri, grupate pe o suprafaţă de aproximativ 400 de mp. Acestea au fost localizate în zona pavilioanelor naţionale, în imediata apropiere a sectorului destinat produselor din carne, fapt ce a conferit o vizibilitate sporită pentru firmele româneşti. Alături de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Ioan Oleleu, pavilionul României a beneficiat de prezenţa domnilor Valentin Soneriu, secretar de stat la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Ion Jinga, ambasadorul României la Londra.

Iată că, mulţumită inclusiv implicării şi efortului administraţiei clujene, România a revenit, după patru ani, pe piaţa Marii Britanii, prin participarea la una dintre cele mai importante manifestări expoziţionale de profil din lume. În acest context, participarea delegaţiei clujene la acest eveniment nu poate decât să ne bucure, confirmând, o dată în plus, contribuţia esenţială pe care Consiliul Judeţean şi Asociaţia Produs de Cluj o au în promovarea produselor tradiţionale clujene. Acesta este, de altfel, şi motivul pentru care intenţionăm să extindem acest demers la nivelul întregii Transilvanii, astfel încât, la următoarele târguri internaţionale de produse alimentare, Clujul să devină conducătorul delegaţiei româneşti”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Ioan Oleleu.

Participarea Asociaţiei Produs de Cluj la acest eveniment a fost una de un real succes, vizitatorii apreciind în mod deosebit produsele societăţilor clujene, membre ale delegaţiei, care au oferit spre degustare celor prezenţi preparate din carne şi uleiuri presate la rece. Sesiunile de degustare a preparatelor specifice regiunii Clujului au avut menirea de a-i convinge pe vizitatori cu privire la calitatea produselor alimentare româneşti în general şi a celor ardeleneşti şi clujene în special.

Unul dintre produsele clujene-vedetă ale acestui târg a fost celebrul ulei presat la rece din comuna Luna, produs care a devenit cunoscut şi pe alte pieţe europene, precum Franţa sau Italia, atât datorită remarcabilelor sale calităţi culinare cât şi a multiplelor beneficii terapeutice. Vizitatorii au fost încântaţi, astfel, de gustul autentic al unui ulei presat la rece de floarea-soarelui, dovleac, in sau chiar de nucă. De altfel, feedback-ul general al prezenţei clujene a fost unul extrem de pozitiv, în urma acestui târg stabilindu-se o serie de contacte şi relaţii de business care vor permite facilitarea intrării pe piaţa din Anglia şi nu numai a celor mai reprezentative produse clujene din domeniul industriei alimentare. Promovarea brandurilor alimentare clujene a fost facilitată şi de lansarea în cadrul Târgului, în premieră, a programului “Meet the Buyer”, program prin intermediul căruia firmele expozante au avut posibilitatea stabilirii unui contact direct cu marile companii britanice importatoare, distribuitoare şi en-gros-iste de produse alimentare şi băuturi.

Concluzia noastră, la finalul acestui mare târg internaţional de profil, nu poate fi decât una: scopul participării delegaţiei clujene a fost pe deplin atins. Alimentele româneşti din zona Clujului au fost promovate cu succes, fiind unanim apreciate de toţi cei care le-au degustat. Totodată, am demonstrat cu acest prilej faptul că industria alimentară românească are un potenţial enorm precum şi capacitatea de a furniza pieţelor externe produse alimentare extrem de gustoase, de cea mai bună calitate şi ecologice”, a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Horea Uioreanu.

Subscribe To Our Newsletter

Descoperire de zile mari într-o locuinţă din Cluj-Napoca: un frigider fără magneţi!

La un control ad-hoc într-un apartament dintr-un cartier al municipiului Cluj Napoca a fost descoperit...

Închide