Hidroconstrucția poate intra în insolvență și își închiriază spațiile pe Oașului, în Cluj-Napoca

Hidroconstrucția se cere în insolvențî și își închiriază spațiile pe Oașului, în Cluj-Napoca

Mâine, se poate da pronunțarea în dosarul de insolvență al Hidroconstrucția S. A.HIDROCONSTRUCŢIA SA este continuatoarea/moştenitoarea unei unităţi socialiste „înfiinţată în anul 1950, ca unic constructor al investiţiei hidroenergetice de la Bicaz”, după cum precizează pe site-ul propriu. În anul 2000 avea mai mult de 12.000 de angajaţi, iar în 2009 şi 2011 a reuşit cifre de afaceri de peste UN MILIARD DE LEI.

Considerăm Hidroconstrucția de importanță strategică, se impune poate  acordarea unui ajutor de stat, firma fiind cu capital sută la sută românesc și de importanță strategică.

HIDROCONSTRUCTIA SA: Al 135-lea baraj si a 146-a centrala hidroelectrica realizate in cei 63 de ani de activitate

Potrivit domnului Peciu-Florianu, Hidroconstrucția a derulat lucrări în 37 din cele 41 de județe ale țări, din fonduri europene: „Începând cu anul 2007, anul aderării, societatea noastră a lucrat în 110 proiecte finanțate de Uniunea Europeană cu o valoare totală de peste 600 milioane euro. Dintre acestea au fost finalizate cu o valoare de 350 milioane de EURO un număr de 79 de proiecte, iar 31 sunt în derulare totalizând o valoare de 253 milioane EURO”.

Este de necrezut cum după 63 de ani de activitate, se poate pune lacăt și d.p.d.v teoretic pe poarta unui actor principal al unei firme care a contribuit la realizarea sistemului energetic național în mod esențial, în timp ce facturile la energie explodează. În 2020, cu 1.758 angajaţi, a înregistrat pierderi de 29.858.365 lei (faţă de 59.189.282 lei în 2019), la o cifră de afaceri de 520.544.579 lei (în creştere cu 28%), datorii de 577.556.026 lei (maxim istoric) şi active circulante de 582.858.278 lei, din care creanţe de 234.600.288 lei.”, menționează cei de la site-ul supervizor.ro.

Pe publi24.ro, a apărut un anunț : Hidroconstructia SA inchiriaza spatii de birouri in str. Oasului nr. 8-10 Cluj Napoca. Birourile sunt situate la etajul II si mansarda si sunt dotate cu mobilier de birou standard, instalatii sanitare, incalzire, climatizare. Cladirea benficiaza de parcare.
Contactat telefonic, un reprezentant al societății a afirmat că doar birourile de la mansardă se pot închiria, pe moment. 

Prețul este de 9 EUR negociabil. 

Nr. unic (nr. format vechi) : 35978/3/2021
Data inregistrarii 14.12.2021
Data ultimei modificari: 17.01.2022
Sectie: Secţia a-VII-a Civilă
Materie: Faliment
Obiect: cererea debitorului art.66 din Legea nr.85/2014
Stadiu procesual: Fond

 

Părţi

Nume Calitate parte
HIDROCONSTRUCTIA SA Debitor
PROBIT SRL Creditor
SC NOVATEX SOLUTIONS SRL PRIN TIRIL, DUSESCU SI ASOCIATII SCA Creditor
SOC.DE SERVICII HIDROENERGETICE HIDROSERV SA Creditor
SC STONE COMPANY SRL Creditor
SC MOBILZONE SRL – CU SEDIUL ALES LA CABINET DE AVOCAT CRUCEANU IULIAN Creditor
VALROM INDUSTRIE SRL Creditor
SC ABT VIALEX SECOLUL XXI SRL Creditor
VALPLAST INDUSTRIE SRL Creditor
DIRINGER & SCHEIDEL ROMANIA SRL CU SEDIUL ALES LA SCAGHIDERMIC SI IONESCU Creditor
PROTECŢIA SRL TÂRGU JIU Creditor
SIALCO TRADING SRL PRIN CAB.AV.GEORGE TUDOR LAURENTIU Creditor
SC AMP GRUP SRL Creditor
SC LEMLAND SRL Creditor

 

Şedinţe

19.01.2022
Ora estimata: 9:00
Complet: Camera de Consiliu C14
Tip solutie:
Solutia pe scurt:
Document:
12.01.2022
Ora estimata: 10:00
Complet: Camera de Consiliu C14
Tip solutie: Amână pronunţarea
Solutia pe scurt: Amana pronuntarea la data de 19.01.2022
Document: Încheiere – Amânare iniţială a pronunţării    12.01.2022
17.12.2021
Ora estimata: 9:00
Complet: Camera de Consiliu C14
Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt: Respinge cererea de preschimbare a termenului de judecată. Menţine termenul de judecata din data de 12.01.2022. Cu recurs odată cu fondul. Pronunţată în şedinţă publică, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 17.12.2021.
Document: Încheiere de şedinţă    17.12.2021
In 2020, Hidroconstructia a mai realizat venituri totale de 176,9 milioane de lei din proiectele executate in afara tarii. Compania a lucrat la 18 proiecte, din care 3 au avut termen de finalizare si au fost incheiate in 2020. Activitatea din strainatate s-a desfasurat prin intermediul a patru sucursale (Germania, Belgia, Erbil si Iordania) si a unui punct de lucru, in Bulgaria.
Sucursala din Germania a avut in 2020 in derulare 6 contracte si a realizat venituri de 12,5 milioane de lei. Sucursala Belgia a avut in derulare 7 contracte si a realizat venituri de 22,28 milioane de lei. Prin sucursala Erbil, din Kurdistan, Hidroconstructia are contractate 3 proiecte de constructii a barajelor Bawanur, Nazanin si Chamirga, doua dintre acestea fiind momentan sistate. „Avand in vedere ca situatia politico-economica din Kurdistan nu s-a imbunatatit in cursul anului 2020, principalele cauze pentru blocajul existent fiind lipsa de finantare din bugetul Irakului a investitiilor din Kurdistan si indisponibilitatea bancilor locale de a elibera lichiditati, activitatea la contractele pentru construirea baraje lor Chamirga si Nazani a ramas sistata. La Bawanur si-a desfasurat activitatea in prima jumatate a anului 2020 prin subcontractorul Habika, realizandu-se astfel un venit total de 28,4 milioane de lei”, se precizeaza in raportul Hidroconstructia SA.
In Iordania, compania are in executie un proiect de reabilitare/ refacere a digului 19, pentru societatea locala Arab Potash Company. Contractul are o valoare actualizata de 82,74 milioane de dinari iordanieni (JOD), circa 100 de milioane de euro si o durata de implementare de circa patru ani (1.500 de zile), la care se adauga o perioada de notificare a defectelor de inca un an. Activitatea Sucursalei Iordania a fost impactata semnificativ de pandemia Covid-19 (greutati in asigurarea resursei umane, a dotarilor tehnico-materiale, decizii locale privind starea de urgenta/ asediu, prevederi legale de plata a salariilor chiar si in perioadele de intrerupere, dificultati in asigurarea unui nivel corespunzator de resursa subcontractata locala etc.) si management necorespunzator, insa prin eforturile realizate la nivelul Societatii a fost asigurata continuarea lucrarilor, dar la un ritm inferior fata de cel prognozat si cu un rezultat nesatisfacator realizat de Sucursala”, arata raportul Hidroconstructia.
Construcția primului mare baraj din România, Bicazul, urmat apoi de toate barajele de mari dimensiuni din țară având ca finalitate producerea de energie electrică sau gospodărirea apelor pentru marile aglomerări industriale și umane: Vidraru, Porțile de Fier I, Poiana Uzului, Tarnița, Fântânele, Oasa, Porțile de Fier II, Râu Mare Retezat, Paltinu, Brezoi, Galbenu și Petrimanu precum și multe altele. Ne-am înscris printre realizări și mari construcții de barare a cursurilor de ape din străinătate, unde am avut mereu o prezență activă: Algeria – barajul Ksob, Iran – barajul Vafreghan. Avem o tradiție bine definită în construcția centralelor subterane și a tunelurilor de acces, cele de la Ciunget și Mariselu fiind de referință. Avem o vastă experiență în realizarea lucrărilor „de artă” și ne mândrim cu podurile de la Rusanești, pasajele rutiere și CF peste răul Vadului pe Valea Oltului, podul de la Lainici, pasajul Darste-Zizin, podul suspendat de la Porțile de Fier II, experiență ce ne-a permis să pătrundem și pe piața construcțiilor din vestul Europei, realizând tunelul Lochberg în Germania, parte din lucrările la ecluza Harelbeke de la Anvers, Belgia, precum și alte lucrări în Kurdistanul irakian, Bulgaria, Republica Moldova și Iordania. La toate acestea ar trebui să adăugăm și multitudinea de lucrări edilitare de tipul realizării alimentărilor cu apă, canalizarilor, stațiilor de epurare și, deloc de neglijat, lucrări pentru infrastructiura de gestionare a deșeurilor, arată raportul de activitate.
Foto : Hidroelectrica

Lasă un răspuns

Subscribe To Our Newsletter

După o infecție postoperatorie de cataractă și un AVC în Spitalul CFR Cluj, a murit

A făcut AVC și a murit, după o infecție postoperatorie în Spitalul CFR, marca Nistor

Închide