Hexi-nevasta si sevrajul national sau Romania: pierdut decența, o declar nula

Trebuie sa recunosc faptul ca am avut o satisfactie de-a dreptul diabolica aseara urmarind cum dau in balbaiala „vedetele” media pe toate canalele dupa ce a devenit evident ca Hexi-nevasta, principala sursa a „dovezilor” conspirationist-spionitice din scandalul dezinfectantilor este dusa rau cu pluta.

Daca ne uitam la scandalul Hexi Pharma rece si de la distanta, ne dam seama ca, in Romania, drogurile preferate sunt spionita si conspirationismul. Ele distrug gandirea logica si decenta si creaza o predispozitie accentuata spre manifestari isterice de masa.

Romanilor le plac la nebunie cele doua droguri. De la comunism ni se trage. Societatea socialista multilateral dezvoltata, prin insasi natura ei, avea scopul de a distruge individul si valorile sale si de a le dizolva in „mase”. De aceea avem o politica „de mase”, o educatie „de mase” (proiectata exact pentru a distruge din fasa gandirea creativa individula) si ni se pregatea si hranirea „in masa” (sper ca nu ati uitat celebrele „circuri ale foamei” pe care, din fericire, comunismul nu a mai apucat sa le finalizeze).

Societatea socialista multilateral dezvoltata a creat si gandirea „de mase”, adica un tipic standardizat de non-gandire pentru masele amorfe, lasand „gandirea” sa fie „privilegiul” protipendadei comuniste. Forma asta de non-gandire a fost exploatata cu succes si in post-comunism: „dormi linistit FNI lucreaza (gandeste) pentru tine”

Cum oamenii sunt facuti sa fie indivizi si nu mase, si pentru a armoniza, fie si subconstient, individualitatea naturii umane cu educatia „de mase” cu care erau „infuzati”, romanii au dezvoltat un fel de retea subterana de gandire. Initial era un fel de mecanism de aparare, ulterior, a devenit o modalitate comoda de manipulare pentru aceleasi autoritati opresoare care ne doreau pe toti „mase”.

Astfel, Romania s-a umplut de mituri si legende, instrumente numai bune de control al maselor. Nu te revoltai impotriva regimului opresiv care te tinea in intuneric si in lipsuri de toate felurile pentru ca „nu era vina ‘lor’ ci a ‘agenturilor straine’ care ne voiau ‘sclavi’ si ‘piata de desfacere’ si liderii comunisti erau singurii care luptau glorios impotriva infestarii natiuni cu cola si hamburgeri si, pe langa ele, mai grav, cu libertate de gandire si expresie”

Nu spuneai niciodata ce gandeai pentru ca „securitatea este in tot si in toate, are ochi si urechi peste tot si ne fileaza pe absolut fiecare dintre noi”. Asta iti dadea si un fel de confort „moral” ca esti suficient de important incat sa „contezi” pentru „ei”. Pe de alta parte, era, de fapt, doar o forma alternativa de control al maselor, controlul prin exacerbarea fricii. Nu faceai nimic impotriva regimului pentru ca securitatea era atotputernica si supra-eficienta si te-ar fi prins oricum. Chestie care convenea de minune regimului.

In concluzie, spionita si conspirationismul erau psihotropele ideale pentru controlul maselor, desi, in mod paradoxal ele se dezvoltasera initial ca o forma de rezistenta impotriva distrugeri individualitatilor. Asa am devenit o societate de alienati „in masa”.

Drogurile creaza adictie. Din pacate n-am reusit sa scapam, ca societate, de spionita si conspirationism dupa revolutie, pentru ca nu am vrut sa scapam, pentru ca am refuzat obsesiv sa ne „internam la dezintoxicare”.

Noiilor lideri ai Romaniei postrevolutionare, de fapt esalonul 2 al protipendadei comunisto-securite, le-a convenit perfect aceasta adictie a romanilor pe care, dealtfel, au exploatat-o din plin. In anii ’90 au scapat de competitia democratica cu celebrul „N-au mancat salam cu soia”. In anii 2000, fiindca exista pericolul ca unii romani sa fi scapat de adictie si ca sa fie siguri ca mafia securisto-comunista se va mentine la putere, nici macar n-au riscat sa permita un competitor „infestat” cu democratie in cursa pentru putere: Basescu catre Nastase „Ce blestem pe poporul asta sa fie obligat sa aleaga intre doi comunisti”. Dealtfel, Basescu, securist cu experienta, a fost unul dintre cele mai versate personaje in exploatarea acestei adictii a romanilor pentru spionita si conspirationita. El si-a creat in mod deliberat o imagine de atotputernic si atotsitiutor, imagine care i-a adus realegerea in 2009.

Evident ca au existat si „beneficiari coletarali”. Mass-media a fost si este prima intre „beneficiari”. Identificand oportunitatea de piata, aceea de a face audienta/profit facil, fara sa aiba nevoie de profesionisti seriosi, de anchete imbatabile care costa si bani dar si multa sudoare (de expert nu de diva lobotomizata, presa a exploatat fara scrupule nevoia romanilor pentru drog, drog pe care l-a oferit din plin, pe larg si plenar, fara efort, doar prin preluarea, amplificarea si exacerbarea  „farafastacurilor” puterii: „presedintele a spus….ce o fi vrut, de fapt, sa spuna?”, „Presedintele a atacat virulent… stie ceva?”, „X-ulescu a zambit cu subinteles… ce-o fi vrut sa transmita?”. Uite asa, toata presa a devenit „de scandal”, pentru ca nu aveau nimic consistent de spus, jurnalele si televiziunile s-au umplut de „bomba”, „socant”, „n-ai vazut asa ceva” si „breaking-news-uri” de doi lei. Mai simplu spus, puterea era traficantul en-gros de droguri si media distribuitorul din strada. Profitul era garantat pentru ambii. Fraierul era consumatorul de drog, adica romanul.

Dupa aderarea la UE, insa, a venit libertatea de miscare, romanii au putut sa plece afara unde au avut sansa sa se „dezintoxice”. Asa se face ca din ce in ce mai multi romani au inceput sa se trezeasca si sa scape de adictie. Asa se face ca in 2014 protipendada comunisto-securista nu si-a mai putut „reprezentantul”, in mare parte datorita influentei diasporei care pe langa votul semnificativ in strainatate, a fost capabila sa puna presiuni si sa influenteze si votul din tara.

Dintr-o data, fara avertisment prealabil, principala sursa de aprovizionare cu drog a disparut. Ramasase a doua, dar a disparut si aia odata cu caderea guvernului Ponta. Si uite asa, Romania s-a trezit fara drog. Dealerii de strada, adica mass-media, a ajuns sa consume rezervele strategice – vezi Antena 3 care si acum traieste din exploatarea mitului Basescu, de exemplu. Dar nu poti consuma la nesfarsit din „depozit” fara „realimentare”. Rezervele sunt totusi finite.

Ramasa fara drog, Romania a intrat in sevraj, au aparut crizele si spasmele etreme. Media a incercat cu disperare sa inventeze un drog alternativ, nu prea le-a reusit. S-au pierdut clienti, audientele s-au dat peste cap, disperare mare. Presa a inceput sa se arunce hamesita pe fiecare noua sursa de drog, indiferent cat e ea de firava: „Udrea detoneaza bomba…”, „Basescu, acuzatii fara precedent…”, „X-ulescu ‘varsa’ tot”. Doar ca unii dintre romani apucasera sa iasa din sevraj si s-au prins ca toate „breaking-news-urile” astea erau furnizate in cea mai mare parte de „eroii” unor dosare penale de coruptie cu prejudicii uriase.

A venit tragedia de la Colectiv. Presa a relatat pe larg declaratiile unora care „stiau ei sigur, sigur, ca incendiul a fost ‘lucrarea serviciilor la comanda Cotrocenilor’ ca sa-l dea jos pe Ponta”. In cazul copiilor infestati cu e-coli  s-a exploatat cealalta adictie – „agenturili straine ne vor piata de desfacere si de aia distrug ‘onestul’ producator roman”.

Spre bucuria acestor dealeri de strada, a venit Hexi-Pharma. Afacere suculenta, produse contrafacute, contracte dubioase, numai bune de exploatat in stil conspirationisto-spionistic. Colac peste pupaza, patronul a murit la momentul oportun. Uraaa, avem dovada!!!! E clar!!!! Hai sa ne drogam din nou!!! Luati baieti si fete de aici!!! E destul pentru toata lumea!!! Prima transa e pe gratis!!!! Hai ca e la oferta!!!

Atrasi de miraj, multi romani au recazut in adictie, isterie nationala. Pana ieri, toata media era „convinsa” si avea „dovezi irefutabile” si ca Hexi Pharma e firma serviciilor si ca patronul ei e ofiter acoperit si ca tot scandalul e de fapt fata vazuta a unui razboi subteran inte servicii.

Existau si argumente. Toata lumea isi „explica” succesul fraudei prin „sustinere subterana”. Logica a disparut, din nou, din societate. Hexi-nevasta a devenit cea mai citata persoana din Romania.

A declarat nevasta-Hexi ca ex-ul era cu siguranta ofiter acoperit fiindca el n-a raspuns cand ea l-a intrebat direct daca e ofiter SIE, deci era ofiter in mod clar? Atunci sigur Condrea era ofiter SIE.

A declarat nevasta-Hexi ca tot anturajul familiei era doar din ofiteri „acoperiti” din servicii? Atunci, cu siguranta firma era una a serviciilor.

A declarat nevasta-Hexi ca ex-ul avea „liste de spaga” pe partide? Asta e dovada suprema ca firma era conectata la servicii si avea in mana tot ce misca, de la managerii de spitale pana la ministri si parlamentari, inclusiv politia „spaguita ca sa-si ia carnetul mai repede ca era vitezoman”

Nimeni, la niciun moment nu s-a intrebat ce nevoie avea un ofiter SIE conducator al unei firme SIE sa dea spaga si la spitale si la parlament si mai ales la politie ca sa-si recupereze carnetul? Un simplu ordin „de sus” ar fi fost suficient. 

Pana ieri, cand doamna-Hexi a „lovit in plin” si a demolat sandramaua, „dezvaluind” ca ea era „urmarita de la nastere” de securitate si ca nu doar SIE facea filaj la Condrea (cum o fi aia sa-ti filezi propriul agent, nu stiu, dar pentru ea era nu doar posibil ci si normal) ci si CIA!!!.

Ups!!!! Asta intra la categoria supra-doza de drog!!! Si ce e prea mult strica. Multi s-au trezit, inclusiv vreo doi jurnalisti si au inceput sa apara, firav, e drept, urme de logica. Romania va intra iar in sevraj. Oare cati romani se vor trezi si vor scapa de adictie de data asta? Speram sa fie cat mai multi, foarte multi.

Sa fie clar, nu pledam in favoarea Hexi Pharma si nici a sistemului corupt care a facut posibila o frauda de asemenea proportii cu consecinte devasatoare de viata si de moarte pentru multi romani. Pledam, din contra, pentru logica, decenta si profesionalism si, mai ales, pentru eradicarea conspirationismelor futile care ne impiedica sa purcedem la o analiza profunda a sistemului astfel incat sa identificam tarele reale si sa le corectam.

2 thoughts on “Hexi-nevasta si sevrajul national sau Romania: pierdut decența, o declar nula

  1. Excelent articol. O oglinda necrutatoare pusa in fata „presei” noastre si a comunicarii publice.

  2. Este o diversiune de articol, efectiv o şarlatanie, cu scopul să ascundă, să distragă atenţia de la altă diversiune, a „accidentului”. Indiferent cât de „dusă cu pluta” este Hexi-nevasta, oricum nu se pot anula, respinge, demonta şi …demola în bloc, toate informaţiile, argumentele, susţinerile aceste doamne.

Comments are closed.

Subscribe To Our Newsletter

Centura Floresti – Cluj, se va face. Ce spune ordonanta 7/2016

Stop joc speculatiilor. Ajunge. Daca vreti sa prindeti pe cineva cu minciuna, intai mergeti la...

Închide