Guvernele Boc si Ponta, au avut cele mai spectuloase cresteri ale infectiilor nosocomiale

Nu are sens sa facem politica. Sa lasam strict cifrele sa vorbeasca. A luat Boc sau Ponta vreo masura, in afara de a inchide spitale ? Mai exista tupeul sa afirmi ca vrei Presedinte la Camera Deputatilor (Ponta), sau primar de Cluj(Boc) ?Alina Gorghiu pe pagina sa de politician de pe cea mai cunoscuta retea sociala :

57.088 infecții nosocomiale, identificate în spitalele din România, în ultimii 5 ani. În spatele statisticii sunt multe cazuri dramatice: oameni cărora infecțiile contactate în spitale le-au îngreunat sau chiar le-au anulat șansa vindecării. În acești 5 ani, pentru 3 ani și jumătate câțiva oameni pe care îi cunoașteți, cu siguranță, au deținut puterea de a schimba ceva și nu au făcut-o: fostul prim-ministru Victor Ponta, fostul vicepremier Dragnea, aliatul lor, Tăriceanu, care susținea guvernul PSD. Au fost prea ocupați – și sunt în continuare – să se lupte cu justiția, cu instituțiile anticorupție, ca să le pese de pericolele care amenințau viața cetățenilor obișnuiți – cele din spitale; au fost prea ocupați să-și acorde privilegii nemeritate, ca să mai apere dreptul la viață și la sănătate al românilor. Astăzi nu au nici măcar decența să tacă, să plece capul de rușine. Ba mai mult, nu trece zi fără să-i auzim cum cârcotesc de pe margine, încercând să le pună bețe în roate celor care chiar încearcă să facă ceva. Astăzi derapajele lor sunt mai stridente ca oricând, pentru că lasă să se vadă, în sfârșit, cât au fost de nepăsători, de cinici și de ticăloși.

Guvernul Emil Boc (2) a deținut puterea executivă în România din 23 decembrie 2009, când a primit votul de învestitură din partea Parlamentului[1] până la 9 februarie 2012, când, după ce primul ministru a depus mandatul guvernului, succesorul acestuia, guvernul Ungureanu, a primit votul de învestitură al Parlamentului.

Magnitudinea problemei infectiilor nosocomiale

  • SUA- 2 milioane infecţii , 90.000 decese , costuri suplimentare de 4,5 miliarde de dolari anual.

Incidenţa IN: 5-10% dintre internaţi (extreme – 1% în serviciile psihiatrie, 40-50% în serviciile terapie intensivă)

  • ARAD-ROMÂNIA-subraportate: 0,039 cazuri la suta de externaţi!!!!!!

Între anii 2010 şi 2015 au fost înregistrate peste 57.000 de infecţii nosocomiale în spitalele din România, cele mai multe fiind constatate în unităţile sanitare din judeţele Iaşi, Cluj şi Timiş şi din Capitală, potrivit Ministerului Sănătăţii.

 Secţiile cu cele mai mari probleme sunt ATI, Chirugie, dar şi Pediatrie.

Potrivit news.ro, datele centralizate de Ministerul Sănătății în timpul mandatului fostului ministru Patriciu Achimaş-Cadariu arată că în anul 2010 numărul total de infecţii intraspitalicești a fost de 8.105, în anul 2011 numărul a crescut la 8.463 de infecții, în 2012 s-au înregistrat 8.278 de probleme, în 2013 numărul infecțiilor a ajuns la 9.296, iar în 2014 s-a înregistrat un nou record, de 10.630 de infecții nosocomiale.

– See more at: http://www.dcnews.ro/peste-57-000-de-infectii-nosocomiale-in-spitalele-din-romania-in-ultimii-5-ani_506196.html#sthash.MYWfE0XM.dpuf