Grupul de la Cluj, la o partida de golf cu presedintele Romaniei ?

Jurnalista Sorina Matei arata pe pagina sa de socializare :

„Proprietarul resortului de lux şi terenului de golf privat inaugurat astăzi de Klaus Iohannis, ca preşedinte al României, Ioan Popa, patronul Transavia, a fost asociatul lui Ioan Rus, lider PSD/Grupul de la Cluj şi al controversatului om de afaceri clujean Ioan Bene, reţinut de DNA în 2014 şi condamnat nedefinitiv în 2016, în dosarul lui Horia Uioreanu la 3 ani şi 10 luni de închisoare cu executare.

Ioan Popa, Ioan Rus şi Ioan Bene au fost câţiva ani asociaţi în Societatea Comerciala Sportiva HANDBAL CLUB TRANSILVANIA – S.A, aşa cum arată actele oficiale.
Ioan Bene este acuzat şi condamnat pe fond pentru luare de mită, spălare de bani şi fals în înscrisuri iar în septembrie 2017 în instanţa de apel s-a cerut sesizarea CJUE, solicitare respinsă. Foarte probabil, Curtea de Apel Cluj va pronunţa în curând o decizie definitivă în acest dosar de corupţie.

Ioan Popa a declarat astăzi, că preşedintele Iohannis a fost „Aperolul” lui în afacere/afaceri, că are „deprinderi” de golf şi că poate mai vine în resortul de lux: „Şeful statului a fost la mine în curte. E foarte important când, de la vârful statului, cea mai înaltă autoritate vine, îţi dă girul că ai făcut un lucru ca lumea”.

Ioan Popa este proprietarul concernului Transavia/procesare carne pui, avea în 2010 o avere de 90 milioane de euro/estimare Forbes, este votant al lui Klaus Iohannis, este considerat cel mai bogat/unul dintre cei mai bogaţi oameni din Alba şi are/a avut participări în firmele:TRANSAVIA SA, AVICOLA BRAŞOV, NUTRIVA COOPERATIVA AGRICOLA, SOCIETATEA COMERCIALA SPORTIVA, HANDBAL CLUB TRANSILVANIA – S.A, TRANSAVIA INTERNATIONAL FOODS – S.R. L, S.C. TRANSAVIA GRUP – S.R.L, ALBA MANAGEMENT, SC FOTBAL CLUB MUNICIPAL APULUM SA, ALBA MEDIA SRL, ALCOMB SA, CEREALCOM SA.”

Printre invitati : Virgil Ardelean, Sebastian Dancu

Sorina Matei continua :

Măi, nene, ca să ne înţelegem, că văd că e mare deranj cu golful vieţii. În primul rând, Iohannis n-a pus nicio Românie ieri „pe harta lumii”, că nu suntem olimpici la golf, nu practică 20+ milioane de români golf, nu urmăresc golful la tv milioane de oameni. Nu, nene, s-a dus ca preşedinte al României la o citirică la care aţi fost cu toţii, că mulţi jucaţi golf şi că sunteţi friends inclusiv cu patronul, mare om de afaceri. Problema mare nu e că jucaţi golf împreună, puteţi să jucaţi şi table pe boabe de fasole împreună sau separat, problema e pe cine a reprezentat Iohannis acolo, ca preşedinte al României, la o chestiune eminamente privată.
Acolo nu era o investiţie a primăriei, vreo realizare a prefecturii, CJ sau a unei autorităţi, ceva pentru publicul larg, pentru populaţie, mii de locuri de muncă, în vreun domeniu mare de activitate sau în vreo industrie în care să zicem vine un investitor strategic. Că industrie de golf în România n-avem. Nu, era o citirică privată a voastră. Avem însă, ca ţară, e adevărat, o grămadă de probleme. Iar domn Iohannis de 3 ani n-are niciun proiecţel. Nimic, nada, niente. Dacă stai şi te gândeşti ce-a făcut Iohannis în trei ani nu poţi să indici nimic. Preocuparea lui principală e să stea cu voi şi să joace golf, uită să mai vină din deplasări- că-s pe bani publici, şi citeşte informări şi se consideră informat. Şi acum vreţi să trasformaţi golful vostru privat în eveniment de stat. Nu e nene, de stat. Ieşiţi pe stradă. Ia vedeţi câţi din cei care trec pe trotuar sunt interesaţi de golful vostru „de pe harta lumii”. Vă spun eu: nimeni. Că în România e o fiţă. A voastră. Am mai explicat cu golful vostru.
Acolo, la citirica voastră, a reprezentat cumva Iohannis electoratul său? Nu. Nu joacă 6+ milioane de români golf.
A reprezentat toţi românii, că e preşedintele tururor? Nu. Nu joacă 20+ de milioane de români golf.
A reprezentat competitorii privatului Transavia, de pe piaţa liberă concurenţială? Nu. Ăia gândesc, gata, afacerile Transavia sunt protejate la nivel cel mai înalt. Doar privatul a spus: Preşedintele a fost în curtea mea. A girat.
A reprezentat Iohannis atribuţiile sale constituţionale? Nu. Nicidecum. În Constituţie nu scrie de golf.
Deci domn Iohannis, ca şef al statului român, şi-a reprezentat ieri la citirica voastră privată strict pasiunile lui, gaska lui şi aerele de boier leisure lux golf, tenis&spa, amator de fiţe de miliardari, cercul lui privat şi mic de prietenii, năravuri şi interese. Şi a făcut-o în haină publică de preşedinte în exerciţiu. And this is wrong. Very wrong.
Culmea şi halucinant totodată este că şi vreţi aplauze pentru asta. Iar ăsta este tupeu şi desprindere totală de realităţi, de normalitate.
Iar asta cu comunismul băieţi, ţineţi-o, nene, pentru voi. Că e chiar a voastră. Voi l-aţi făcut recent „solar” chiar pe Iulian Vlad, pe însuşi şeful Securităţii comuniste, nene, autor de represiuni, turnătorii, distrus vieţi şi destine, într-un regim criminal şi un climat de teroare în care Tudoran avea 10.000 de pagini de urmărire informativă de la DSS.
Când strigaţi că sunt „comunişti” cei care au văzut limpede ce a fost la citirica voastră privată cu Iohannis moţ, aveţi grijă să nu fiţi chiar voi cei care ridicaţi în slăvi instituţii criminale ca DSS, mistificând trecutul şi istoria.
Când vă vede şi prinde lumea cu leisure de fiţe lux golf, tenis&spa în nas, cu Vulpea şi un preşedinte, sunteţi fix în situaţia de hoţul strigă hoţii. So, #SecuritateHaiSictir.

Subscribe To Our Newsletter