Gothic – 23 years of true fuc-king metal, Cluj, 6 februarie

gothic

GOTHIC a fost infiintata in decembrie 1992 de Alin Petrut in orasul Lupeni (Valea Jiului – Hunedoara – Transilvania). Deja activand de peste 16 ani, trupa a prestat in peste 300 de concerte atat in tara cat si in strainatate, avand peste 100 de aparitii difuzate in emisiuni de specialitate pe posturile nationale de radio si televiziune, cat si articole si interviuri aparute in cele mai mari publicatii din Romania.
Albumul de debut `Touch of eternity` (1998 Bestial Rec) a fost unul dintre cele mai bine vandute albume din metalul romanesc in anii 90, piese ca Anguish, Regrets si Memorial Winter devenind adevarate hituri, cantate in cor de catre fani la concertele trupei. Celebra publicatie Metal Hammer a acordat nota 9 (din 10) acestui album.
Liderul formatiei, Petrut Alin a mutat trupa in Belgia in perioada 2000-2004, reusind performanta de a scoate albumul `In Blood We Trust` in 2004 la casa de discuri belgiana Painkiller Records, cotat pozitiv in reviste din Franta, Olanda, Germania, Belgia, cat si de a presta cu succes pe scenele belgiene.
Revenit in Romania in 2005 Petrut Alin a refacut trupa Gothic care activeaza actualmente in Petrosani. Cu aceasta ocazie a fost lansat albumul aniversar `12 Years Of True Metal`, o compilatie cu cele mai cunoscute piese ale trupei. Concertele sustinute de catre gothici aduna audiente full-house aproape in toate ocaziile, avand parte de mare succes.
Muzica trupei este o combinatie reusita de doom-death metal cu elemente de black, gothic sau chiar heavy metal, cu excelente riffuri si solouri de chitara. Riffurile sacadate acordate jos sunt folosite cel mai des pentru a da greutate muzicii. Exista trei tipuri de voce : una growl – death metal, o a doua voce melodioasa si o a treia spre black metal. Soundul este in general orientat pe executia chitaristica de mare virtuozitate, care manifesta adevarata putere a trupei Gothic.

JOI,4 Februarie incepand cu ora 20:00 aveti ocazia sa castigati ultimele 2 invitatii la concertul GOTHIC din 6 Februarie @HARD CLUB !!!

Pentru a intra in posesia invitatiilor trebuie sa intrati in schema de concurs: la 2 beri sau 2 shot-uri de Schwartzhog cumparate veti primi un bon fiscal care intra in tragerea la sorti de la ora 24:00 !!! \m/