Fostele angajate de la fabrica Feleacul i-au cerut scuze public lui Octavian Buzoianu

Cluj-Napoca, joi, 26 mai –  Fostele angajate ale fabricii de dulciuri Feleacul, care au făcut afirmații denigratoare în spațiul public la adresa candidatului independent Octavian Buzoianu, și-au cerut scuze pentru prejudiciile create.

 

Fosta angajată Eva Ibrany și fostul lider de sindicat Lucia Lup au spus, în cadrul unei conferințe de presă susținută joi împreună cu Octavian Buzoianu, că regretă cele întâmplate. Femeile au fost însoțite la conferință de liderul Uniunii Județene a Confederației Sindicatelor Democratice din România, Stanca Constantinescu.

 

“Am invitat aici lângă mine trei doamne, pe care doresc să le cunoaşteţi şi care au dorit să vină aici şi să vă vorbească. Nu am nicio problemă cu nimeni şi respect oamenii, mai ales oamenii cu o anumită vârstă, oameni care în mod cert sunt loviţi de schimbările de care suferă societatea noastră. E un segment al populației din care face parte şi mama mea și care trece prin aceste schimbări cu greutate. Este păcat de Dumnezeu și lipsă de respect față de acești oameni să îi folosim și să ne batem joc de ei. Dacă putem să îi ajutăm cu ceva, să îi ajutăm, dacă nu măcar să îi lăsăm în pace și să nu mai apelăm la manipulări”, a spus în deschiderea conferinței de presă Octavian Buzoianu.

 

Despre înregistrările video denigratoare publicate de o parte a presei, Lucia Lup, fost lider de sindicat al fabricii Feleacul, a precizat că “la momentul în care am fost invitate, ni s-a adus la cunoştinţă că se va publica un articol despre istoria brandurilor cunoscute ale Clujului, printre care şi Feleacul. Nu am fost informate, nu ni s-a cerut acordul şi nu am bănuit nicio clipă că informațiile relatate vor fi folosite tendențios, în campania electorală, pentru denigrarea domnului Buzoianu”.

 

“Totodată, nu ni s-a cerut acordul și nu ne-am dat nicio clipă consimțământul utilizării imaginii noastre în scopuri electorale și politice. Personal, nu am urmărit defăimarea niciunei persoane și solicităm oficial, din acest moment, să nu se mai folosească imaginea și afirmațiile noastre în scopuri politice și electorale în favoarea sau defavoarea vreunui candidat.

Sincer, regret ce s-a întâmplat și îmi cer scuze public domnului Buzoianu pentru toate eventualele prejudicii aduse imaginii dânsului și pentru tot ce am făcut”, a mai spus Lucia Pop.

“Am crezut că va fi un articol în ziar, așa ni s-a spus. Am fost cu domnul broker, domnul Dănilă (Augustin Dănilă, n.n.)”, a adăugat Lucia Pop.

 

Cu privire la locul în care cele două femei au fost înregistrate, acestea au indicat “sediul unui ziar”, situat în clădirea de pe strada Ploiești nr. 1 din Cluj-Napoca.

 

Ibrany Eva a declarat, la rândul ei: “Nu am știut că filmarea aceea va fi folosită pentru a afecta imaginea domnului Buzoianu. Vreau să adaug că, într-adevăr, la câteva zile după apariția filmulețului, am fost sunată de pe un număr necunoscut și am fost întrebată dacă mai știu foști lucrători de la Ursus sau Feleacul, care să dea un interviu împotriva domnului Buzoianu. Le-am spus:  <<Nu vă supăraţi, nu mai vreau, mi-a fost de ajuns că am văzut filmările>>. Nu știu cine m-a sunat, că nu aveam numărul. Vreau să îmi cer scuze public de la domnul Buzoianu, nu am știut că clipul va fi folosit în campania electorală. Vreau să vă spun că nu am fost plătite, nu ne-am dus pentru bani, nu am știut ce se va întâmpla. Într-adevăr, am fost naive”.

 

Doamna Ibrany a declarat că l-a cunoscut pe domnul Octavian Buzoianu acum câteava zile. 

 

“În 2001, în registrul AGA era notată în procesul verbal următoarea hotărăre a Adunării Generale a Acționarilor: se vor desființa cicolateria, patiseria, rahatul, halvaua rămâne sezonier. Se vor lua măsuri pentru reducerea cheltuielilor indirecte. Unitatea 1 se va transforma în bloc de office”, aceasta se întâmpla cu un an înainte ca Octavian Buzoianu să aibă orice legătura cu Feleacul a arătat Buzoianu.  “Doamnele, sub presiunea momentului, se pare că au greșit“, a spus Octavian Buzoianu.

 

 

“Luna trecută am primit un telefon de la domnul Mircea Giurgiu în care îmi solicita numărul de telefon al doamnei Lucia Lup. Nu i-am dat numărul de telefon. Domnul Giurgiu mă cunoştea din activitatea sindicală şi recunosc că nu l-am întrebat cu ce scop a solicitat această informație. Într-un fel îmi fac mea culpa că nu l-am întrebat de ce. Am uitat că suntem în campanie electorală, deşi știam că și dânsul candidează (pentru funcția de primar la Primăria Cluj-Napoca, n.r.). La puțin timp, mi-a telefonat Lucia Lup să îmi povestească ce s-a întâmplat cu ele și despre modul în care a fost făcut acel interviu, în care s-a profitat cu rea-credință de buna credință și naivitatea celor două doamne”, a declarat Stanca Constantinescu.

 

“Doamnele au fost manipulate, s-a profitat şi de faptul că doamna Eva Ibrany nu are limba maternă limba română. Dânsele au fost incitate să facă nişte declaraţii”, a mai spus aceasta.

 

La solicitarea jurnaliștilor prezenți, candidatul independent Octavian Buzoianu a precizat că în acest moment nu a întreprins nicio mișcare penală și nu a depus nicio plângere împotriva vreunei persoane.

Eva Ibrany a recunoscut