Forcing Oros – Sulea la Dancu. Sah mat la vicepremier ?

oros2

Se pare ca  vicepremierului clujean Vasile Dancu i s-a dat sah. Nu stim daca este mat inca. Daca vicepremierul raspunde ca nu are bani, asta inseamna un vot de blam pentru PSD. Deoarece Vasile Dancu este cunoscut ca un membru marcant al Grupului de la Cluj. Daca sar ziarele  ca Horia Sulea nu colaboreaza cu Guvernul, adresele inaintate de Primaria Floresti  la Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice infirma afirmatia ziarelor de atac neconditionat la adresa PNL.

Nu da bine ca Guvernul Romaniei sa nu dea nici un leu pentru copiii florestenilor, ce ziceti ?

Deputatul Adrian Oros Nechita nu este interesat ca si coleg de partid al lui Horia Sulea, ci ca membru in Comisia de Invatamant a Camerei Deputatilor si ca florestean, de o problema absolut vitala pentru copiii florestenilor. Deci interesat de soarta comunitatii din Floresti, cum ar trebui sa fie si vicepremierul Vasile Dancu. Doar Florestiul e in judetul Cluj, limitrof municipiului Cluj-Napoca.

Daca raspunsul dat de vicepremier va fi unul negativ, acesta se va rasfrange direct asupra candidatului PSD la Primaria Floresti, care va primi probabil un vot de blam de la 6500 de familii cu drept de vot din Floresti. Cu extrapolare la alegerile din toamna, cand stiti ca se numara bobocii. Stiti cum e, totul pana la copilul tau.

Dar iata intrebarea adresata vicepremierului, totodata Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice  :

Parlamentul  României

Camera  Deputaţilor

Grupul Parlamentar al Partidului Naţional Liberal

 telefon: (021) 414 10 70                 fax: (021) 414 10 72              email: pnl@cdep.ro

ÎNTREBARE

 

Adresatã: Domnului  Vasile Dîncu, Viceprim-ministru, Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice

De cãtre: Deputat PNL de Cluj, Adrian Oros

Obiectul întrebării: subvenţionarea de urgenţă a celor două investiţii importante pentru cei 6500 de preşcolari şi elevi din cea mai mare comună din România, Floreşti, jud Cluj

 

 

       Stimate Domnule Viceprim-ministru,

 

Am primit o petiție la cabinetul meu parlamentar din partea primăriei comunei Florești, jud. Cluj prin care semnalează situaţia dificilă cu care se confruntă din cauza lipsei fondurilor pentru continuarea  şi finalizarea investiţiilor de strictă necesitate: şcoala de pe B-dul “Cetatea Fetei” şi grădiniţa cu program prelungit de pe strada „Prof. Ioan Rus”.

Comuna Floreşti este cea mai mare comună de pe teritoriul României având, în conformitate cu datele Direcţiei Judeţene de evidenţă a persoanelor Cluj, o populație de 28.542 de locuitori grupată pe categorii de vârstă după cum urmează: între 0-14 ani o populaţie de 5593 de persoane, între 14-18 ani o populaţie de 866 persoane, între 18-35 ani o populaţie de  9530, între 35-65 ani o populaţie de 10.721, peste 65 ani o populaţie de 1832, în condiţiile în care doar pe raza judeţului Cluj există municipii cu o populaţie mult mai scăzută. Pe raza comunei Floreşti există 2 şcoli, 4 grădiniţe, din care două clădiri sunt închiriate cu un număr efectiv de elevi şi preşcolari de 1556.

Primăria mi-a adus la cunoştinţă faptul că a înregistat adresele:  la Guvernul României cu nr. 17/491 din 15.01.2015, la MDRAP cu nr. 20/586/IM/15.01.2015, la Ministerul Educaţiei Naţionale cu nr. 26.187 din 01.02.2016 prin care solicita subvenţii de la bugetul de stat pentru susţinerea investiţiilor sus –amintite în derulare.

Până la acest moment,  Programul de Dezvoltare al Comunei s-a realizat strict din bugetul local, şi cuprinde peste 10 investiţii majore. Primăria Floreşti solicită sprijinul autorităţilor centrale pentru realizarea celor două proiecte: şcoala şi grădiniţa. Concret, demersul primăriei se referă la acordarea de subvenţionare de la bugetul de stat pentru următoarele investiţii:

  • “Proiectare și lucrări de construire școală P+2E, împrejmuire, branșamente, utilități pe B-dul Cetatea Fetei, Comuna Florești, Județul Cluj” – valoarea totala a lucrării : 585.482,00 lei, cu o capacitate de 900 de elevi. Cladirea a fost prevazuta cu 24 de sali de clasa, cate 8 sali de clasa pe nivel, cu o capacitate maxima de 30 de elevi fiecare si 6 sali pentru laboratoare, cate 2 laboratoare cu anexa laborator pe nivel, cu o capacitate maxima de 30 de elevi fiecare laborator, grupuri sanitare pentru  elevi fete, baieti si persoane cu dizabilitati, 3 case de scari, lift, cabinet informatica, biblioteca-sala de lectura, sala de festivităţi, cabinet medical, cabinet psihologic, depozite material didactic si alte spatii administrative.
  • „CONSTRUIRE GRĂDINIȚĂ CU PROGRAM PRELUNGIT P+E, ÎMPREJMUIRE, BRANŞAMENTE UTILITĂŢI”, Floreşti, com. Floreşti, str. prof. Ioan Rus, jud. CLUJ – construirea unei grădinițe cu o capacitate de 240 locuri, pentru a satisface nevoile familiilor cu copii preşcolari. Valoare – 4.552.613,67 lei.

 

 

Vă întreb, domnule Viceprim-Ministru, ce  punct de vedere  aveţi în legătură cu problema semnalată mai sus, şi dacă există soluţii pentru subvenţionarea de urgenţă a celor două investiţii importante pentru cei 6500 de preşcolari şi elevi din cea mai mare comună din România.

 

 

Solicit răspuns scris.

          Cu stimă,

DEPUTAT PNL Adrian Oros

Follow me!

Subscribe To Our Newsletter

Deputatul Adrian Oros Nechita ataca lipsa de profesionalitate si interes a AFIR

ÎNTREBARE Adresată: Domnului Achim Irimescu, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale De către:  Deputat PNL Adrian...

Închide