Florin Otrocol, revelatia unui vis din cele 1001 nopti. 27 noiembrie 2017, ora18, lansare de carte

Poate singurul scriitor modern care chiar transforma scrisul in terapie. Oricat de suparat pe viata ai fi, dupa ce citesti ceva din revelatiile lui Florin, simti cum atmosfera in casa se schimba.

Asta deoarece cuvantul are forta, dar si o doza de vis, pe care ti-l ofera seara, dupa ce ai trait o zi  incarcata de trairi de multe ori sumbre, in borderline-ul existentei cotidiene.

De ce „Poeme ratate” ?

La prima vedere un extrovertit, scriitorul are abisuri si inaltimi mai ales, pe care le percepi dupa ce il citesti. Indiferent cat de mult ar scrie, Florin Otrocol ramane surprinzator de modest cu ceea ce a creat si creeaza.

Iarna isi intra de maine in drepturi, poate un cadou Divin, pentru cel care scrie Cantecul ultimei ierni far’ de tine.

E prea tarzie iarna mea din tine.

Vaduvit de chemarea ta

te-am cautat pana-n popasul mortii.

Te iubesc si de aici,

din spatele ochilor inchisi

prin firescul nefiintei.

E prea tarzie iarna mea din tine.

Nu mai am amintiri,

nu mai simt riscuri.

Am ramas fidel cautarilor.

Am pastrat aripile.

Tu striga-ma doar

pe noul meu nume !

Zburatorul…

Trecand peste cenzura, fie ea si transcedentala, Florin surprinde prin intensitatea unor trairi, in care viata si moartea se integreaza in jocul ludic al iubirii neconditionate.

Apoi, e al naibii de greu cand te apuci de scris despre un jurnalist mai bun decat tine…merg pe mana lui !

„Poate că multora vi se va părea o surpriză; nu ați fi într-o mare mirare, având în vedere faptul că a-mi da acceptul editurii Grinta pentru realizarea și publicarea acestui volum de poeme a fost o surpriză decizională chiar și pentru mine. Dar am făcut-o! Ca atare, vă invit pe toți cei care iubiți cartea, nu doar cartea ci și poezia, să-mi fiți alături în această aventură a scriiturii, a mărturisirii publice dintr-ale gândurilor și trăirilor, o aventură care mă obligă la continuitate, de la momentul primului volum până la oboseala definitivă a sufletului. Vorbitori, despre poezie și volumul de poeme, vor fi poeții Dan Marius Drăgan, Florin Constantin Verdeș și Gabriel Cojocaru. Prezentator va fi Gabriel Cojocaru. Va recita regizorul și actorul clujean, Lucian Tănase. Reverență vouă, oamenilor frumoși!…”

Subscribe To Our Newsletter

Jurnalistii clujeni la 1 la suta, conform IRES. Ramane Liviu Alexa singur ?

Daca ai obiceiul sa citesti Ziar de Cluj, observi ca viata presei clujene se invarte...

Închide