Florestiul fierbe. Se anunta manifestatii de o amploare fara precedent

fanyIn dosarul 10434/117/2013, Tribunalul Cluj suspenda pana la definitivarea fondului, HC 328/2012, ce permitea normalizarea transportului in Floresti, dar si in alte locatii ale Zonei Metropolitane.

Fara a invoca exceptia inadmisibilitatii actiunii SC Fany Prestari Servicii SRL, juristii Consiliului Judetean au dat cale libera printr-o intampinare stufoasa de 5 pagini, unei victorii ce-i drept temporare a firmei implicate in scandalurile de coruptie deja cunoscute.

Respingerea cererii de interventie a Asociatiei Metropolitane de Transport Public Cluj echivaleaza dupa spusele unui bun avocat de drept civil cu violarea art. 6 CEDO, in conditiile in care traseele cuprinse in HCL deservesc unitatile administrativ-teritoriale membre ale Asociatiei Metropolitane de Transport Public Cluj.

Reamintim pe scurt istoricul „glorios” al firmei Fany, in epoca portocalie.

Stefan Cadar, care detine o linie de maxi-taxi pe relatia Cluj-Floresti, i-a platit vicelui CJ Radu Bica o excursie in Austria. In acelasi timp, preturile pe km ale firmei sale, sunt de patru ori mai mari decat ale concurentei, in conditii de monopol. Incredibil: Bica locuia intr-un apartament ce-i apartine lui Cadar
Pretul practicat este de patru ori mai mare decat cel al concurentei.
Doar arestarea vicepreşedintelui Consiliul Judeţean Cluj, Radu Bica, a făcut lumină în cazul favorizării patronilor de la Fany SRL. Procurorii DNA au descoperit că Radu Bica şi cu Ştefan Cadar, patronul de la Fany SRL, sunt prieteni foarte buni. Anchetatorii susţin că Ştefan Cadar i-a plătit lui Bica excursii în străinătate şi că politicianul locuia în Cluj Napoca într-un apartament care se afla în proprietatea omului de afaceri.
În 2009, când firma a intrat pe acest traseu s-a angajat să nu majoreze preţul la bilete. Dar l-au crescut. Oamenii spun că pentru opt kilometri ajung să plătească foarte mulţi bani în comparaţie cu alte trasee deservite de Fany SRLAu fost un numar mare de petitii, dar nimeni nu i-a luat in seama pe floresteni. Nici Tise, nici Uioreanu. Declaratia lui Uioreanu, vine dupa ce a umplut cutiile postale ale florestenilor cu „realizarili” epocii de aur(galbene).

„Instanța a decis ieri să suspende Hotărârea CJ care a decis să scoată traseele de pe teritoriul unor comune din jurul Clujului, în așa fel încât acea Asociație Metropolitană de Transport să poată să-și facă propriul lor transport. Fondul judecății va avea loc mai târziu. Dacă noi vom câștiga, și cred că vom câștiga, acele trasee vor fi repuse la dispoziția viitoarei companii care va gestiona transportul metropolitan. Cei de la RATUC trebuie să se grăbescă deoarece riscul cel mai mare este să lase această zonă fără nici un fel de transport”, a declarat Horea Uioreanu

Transportul pentru acest zone va fi asigurat de firma care va câștiga licitația doar până la finalizarea procesului, dacă instanța va da câștig de cauză Consiliului județean.

”Momentat sunt obligat  să respect această decizie de suspendare. Zilele viitoare va avea loc o licitație pentru toate traseele din țară. Eu sunt obligat prin această suspendare în licitației. Va câștiga compania care va oferi prețul și condițiile favorabile, conform licitației, iar în momentul când fondul procesului se va finaliza și se va da dreptate Consiliului județean, ele vor fi rescoase din acest program”.

Pe forumurile Florestiului, oamenii se organizeaza.

Gyöngyvirág Panzió banii vorbesc-banii-vorbesc unii………?
Se pare ca florestenii s-au saturat de tepe si de rechinii care stau in vazul lumii, facand ceva pe codul fiscal si pe taxele ce ar trebui platite Statului. Evaziunea fiscala infloreste, dar ceva se intampla. Coruptia endemica romaneasca a generat un MCV calat pe anticoruptie.
Existand un precedent in relatia cu Bica, pe sistem coruptie, unii floresteni nu il mai cred fara de pacat pe Uioreanu.
Cine striga odata „uite lupul”, risca sa nu mai fie crezut cand lupul vine efectiv. Uioreanu a scris o scrisoare florestenilor in care si-a preamarit realizarile nule.
In 8 decembrie se anunta un puternic miting de protest, fata de prezenta Fany in Floresti, ignorindu-se democratia participativa.
Urmarile pot fi destul de dure pentru Fany, in situatia in care florestenii vor fi suficient de hotarati sa nu mai utilizeze mijloacele de transport Fany, situatie in care pagubele Fany vor fi considerabile.
Unii floresteni doresc sa dea in judecata Fany, pentru suferintele indrumate in transportul in comun, acuzand neindeplinirea caietului de sarcini, asumat cu ocazia atribuirii traseelor prin licitatie. Acestia vor sa depuna  plangeri, si sa se constituie parti civile in procesul impotriva firmei lui Cadar cu sume intre de 1500- 3000 euro/an.
Nu se cunosc numarul persoanelor care vor sa inceapa demersul, dar oamenii vorbesc prin sat ca la un profit net de 10.000 euro/zi, Fany ar avea de unde sa plateasca.
Rosia Montana a fost inceputul. Trecand pe strada Poligonului, cativa floresteni strigau : ” Nu corporatia, face legislatia !”
Am ramas suprins. Urmeaza o iarna fierbinte in Floresti.

 

Subscribe To Our Newsletter

Basescu il face praf pe Ponta pe facebook

Presedintele il face praf pe Ponta : „Înscenarea lui Sorin Roșca-Stănescu a eșuat, filmul manipulării continuă! Prim-ministrul...

Închide