Florestiul explodeaza : Ioan Rus nu vede traficul din Floresti spre Cluj din cauza blocurilor ?

001

Legaturile din zona imobiliara Cluj-Napoca, pot afecta grav Florestiul, Clujul si traficul de dimineata si dupa ora 16.

La orele de varf, o salvare sau o masina a politiei sau pompierilor, nu poate croseta traficul infernal. Ceea ce inseamna un atentat la viata si siguranta cetateanului.

mircea-jorj

Nu intelegem ce alte motive ar avea clujeanul Ioan Rus, ministrul transporturilor si ministrul sau secretar de Stat Mircea Jorj, sa nu se implice in realizarea unei centuri intreApahida- Cluj – Floresti-Autostrada Transilvania. Toate orasele germane, poseda inele concentrice, care acopera zona de Sud, Sud-Vest, Vest, Nord-Vest-Nord, Nord-Est, Sud-Est.

rus

Centrul Clujului va fi sugrumat de-a dreptul din cauza construcțiilor de peste zece etaje care urmează să apară. Numai peste drum de SRI, pe strada Traian, va apărea un complex cu cinci blocuri de 9 și 11 etaje.

Prima construcție este deja ridicată pe strada Ploiești, în apropiere de Piața Mihai Viteazu. Este vorba despre un turn cu 12 etaje construit de către Imoinvest SA, dezvoltator reprezentat de Iosif Pop, fost președinte laBanca Transilvania, arestat în trecut, printr-un gest abuziv de către Parchetul Național Anticorupție, condus la acea vreme de Gheorghe Amarie. Pop a fost ulterior achitat de toate acuzațiile. El este și membru în Consiliul Civic Local Cluj-Napoca, o organizație care militează pentru dezvoltarea orașului.

Clădirea construită de Iosif Pop este gigantică, urmând să aibă 9.000 de mp de birouri. Problema este că imobilul este într-o zonă în care strada abia are 2 benzi, iar traficul este și așa aglomerat. Clădirea nu va avea un acces auto pentru parcarea subterană, gararea fiind posibilă cu ajutorul a patru lifturi care vor duce mașinile în subsol.

În spatele blocului pe care îl ridică Imoinvest SA va fi ridicat și turnul senatorului Tișe de la PNL, ex PDL. Imobilul va avea tot 12 etaje, pe un teren unde acum e o vilă deținută de familia Tișe, care va fi demolată după începerea lucrărilor. Potrivit primelor informații, pe terenul cu pricina se va construi un turn cu 12 etaje care va avea 38 de apartamente, 600 de metri pătrați de spații comerciale și 4,127 de metri pătrați de birouri. Proiectulmai prevede 92 de parcări.

Vis-a-Vis de SRI și Poliția Cluj, Primăria Cluj-Napoca a aprobat ridicarea a cinci turnuri cu 12 etaje. Investitorul privat este SDC Imobiliare, reprezentat de un anume Ștefan Berciu. Ansamblul va fi ridicat pe terenul pe care a fost Prodvinalcool.

Vă relatam încă din decursul anului 2013 despre afacerile imobiliare ale ginerelui lui Ioan Rus. Publicaţia urmăreste în continuare felul cum îşi desfăşoară afacerile cel mai important om din social-democraţia transilvană şi rubedeniile sale.

Dusmanii de moarte din PSD ai „elitistilor” din „Grupul de la Cluj” isi freaca probabil mainile multumiti, sperand ca DNA va avansa cu anchetarea afacerilor cu statul derulate de mai multi miliardari apropiati lui Vasile Dancu si Ioan Rus. In frunte chiar cu ginerele celui din urma, Vasile Puscas, patronul SC Florisal SA, unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata salubrizarii din zona de nord – vest a tarii.

Vasile Puscas jr., ginerele actualului ministru al Transporturilor, este unul dintre norocosii oameni de afaceri care se poate adapa linistit, financiar vorbind, de la robinetul cu bani conectat la bugetul de stat. Iar „juniorul” este nimeni altul decat fiul lui Vasile Puscas senior, cel despre care se spune ca la Revolutie era sa fie linsat de muncitorii de la UNIO Satu Mare, unde detinea functia de sef cu activul de partid. Dupa ce pleaca din tara, Vasile Puscas sr. revine apoi in Romania, numele sau fiind implicat in ceea ce presa vremii a numit dosarul „macul rosu”,  in care era vorba de o ancheta a Politiei Transporturi Satu Mare cu privire la cultivarea de mac opiaceu.

Apoi, la inceputul anului 2000, tot la cuscrul lui Ioan Rus duc si unele dintre itele anchetei cu privire la contrabanda cu carne si hormoni steroizi pentru pasari din Ungaria, prin societatea Silp Company SRL. Numai ca firma a intrat in faliment, iar actele contabile au disparut misterios, dupa cum reiese din raportul administratorului special, iar scandalul a fost innabusit in fasa.

In anul 2009, Vasile Puscas junior se casatoreste cu fata lui Ioan Rus, eveniment care se pare ca a  fost extrem de norocos pentru familia lui ginerica. Pentru ca, instantaneu, explodeaza tarifele la salubrizare atat in Satu Mare, dar si in Baia Mare, localitate unde gunoaiele sunt stranse de SC Drusal SA Baia Mare. Iar cum in scurt timp SC Florisal SA Satu Mare  a preluat si SC Drusal Baia Mare, gurile rele apreciaza ca „grupul de la Cluj”, reprezentat de socrul mic Ioan Rus, s-a dovedit mai mult decat generos cu cadourile de nunta pentru tinerii insuratei.

Iar bunastarea proaspetei familii nu a mai putut fi intunecata nici macar de rapoartele ulterioare ale Curtii de Conturi, care au constatat ilegalitatea cresterii tarifelor platite firmelor de salubrizare ale ginerelui lui Ioan Rus.

Cu 30 milioane obtinuti din salubrizare, „Sile” se arunca in piata imobiliara clujeana. Sile Puşcaş începe să arunce cu banii în Clujul imobiliar: un ansamblu imobiliar pe calea Dorobanţilor  – investiţie de peste 12 milioane lei, un ansamblu în zona Pieţei Mihai Viteazu – alt mizilic de vreo 2,5 milioane euro şi perla Platinia (locaţia fostei Fabrici de bere Ursus) – o investiţie de 25 milioane euro. Tragem linie şi aflăm că din adunatul de gunoaie din Baia Mare şi Satu Mare se pot investi 30 de milioane de euro în imobiliarele din Cluj! Şi socoteala nu s-a încheiat.

vasile-puscas-ioan-rus1-300x200_c

Silică trăncăneşte şi despre afacerile politice şi financiare ale socrului său, lăudându-se că acesta îl dirijează pe premierul Victor Ponta, care este găzduit întotdeauna de acesta când calcă prin Cluj. Silică se mai laudă că el şi tatăl său controlează justiţia din Satu Mare şi din Oradea, îndeosebi pe procurorul şef al Serviciului Teritorial al DNA, Marius Iancu, cu care este bun amic, de când au stat împreună în gazdă la Cluj în timpul facultăţii, când spune că îl ţinea pe acesta cu mâncare şi bani întrucât era mai sărman. Tot Silică a lansat pe piaţă că i-a dat procurorului Iancu loc de casă pe un teren al Florisal şi că l-a ajutat să-şi construiască o vilă pe acesta împreună cu vicepreşdintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Govor, cu care este bun amic şi el şi tatăl său. Aşa se explică de ce pe dosarele patronului Florisal şi vicepreşedintelui Consiliului Judeţean se aşterne praful de câţiva ani în dulapul procurorului Iancu. Silică a trăncănit că el şi socrul său ar controla şi justiţia din Cluj, lăudându-se cum l-au băgat în puşcărie pe fostul primar al municipiului Baia Mare, Cristian Anghel, întrucât a refuzat să le dea pe mână şi salubrizarea Băii Mari, după ce acesta fusese achitat de Judecătoria Baia Mare şi de Tribunalul Maramureş. După toate acestea, Sile şi Silică au toate şansele să ajungă pe urmele lui Anghel la Gherla.

Pentru că Sile Puşcaş recidivează lângă Cimitirul Central. Nu departe de strada Bisericii Ortodoxe, unde locuieste doamna viceprimar Horvath. Toata zona este in renovare, chiar d-na viceprimar si-a renovat-o recent, in ultimul an.

Pretul unui imobil in Floresti este in medie de 2,5 ori mai mic, decat al unui imobil vechi din cluj de aceeasi marime. Ce s-ar intampla daca traficul ar fi normalizat, pe relatia mentionata ?

Pai ar mai vinde Sile si Silica si alti jucatori imobiliari ? Eu cred ca nimeni nu este nebun sa plateasca de 2,5 ori mai mult si sa stea intre zgomotul salvarilor, fara o padure in jur, in poluare. Cu RATUC in Floresti.

Floresteni, apahideni, nu mai injurati primarii. Nu sunt proprietari pe E60. Proprietar e Ministerul Transporturilor, in fruntea caruia se afla prietenul lui Nicu Ceausescu.

O sa mai revin, stati linistiti !

Surse : enational, gazeta de cluj, cotidiantransilvan, discutii cu diverse persoane din constructii