Florestiul are un buget de aproximativ 13 milioane de euro, 9 dintre acestea fiind directionate spre investitii

Patru consilieri locali – Ioachim Vancea, Calin Voda, Traian Abrudan si Albert Imre – au absentat de la discutarea si votarea Bugetului Local Floresti pe 2015, cel mai important proiect de hotarare trecut pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local.

Bugetul Florestiului de Venituri si Cheltuieli pe acest an este in valoare de 58.465.056 lei (n.red. aproximativ 13 milioane de euro!), dintre care aproximativ 70% este directionat pe investitii.

Vezi aici: BUGET_2015_cheltuieli.pdfBUGET_2015_venituri.pdf

Spre deosebire de bugetul pe 2014, cand Sportul, Cultele si ONG-urile (Fundatii) au primit 1,2 milioane lei, in 2015 li s-au alocat doar 423.523 lei.

„Investitiile sunt prioritare si ma bucur ca in cele doua sedinte pe comisii ati fost de acord cu acest aspect. In 2014, pentru cele trei capitole bugetare – Sport, Culte si Fundatii, au fost alocati 1,2 milioane lei. Acum, 70% din buget l-am dirijat spre investitii, spre construire scoala, gradinita, centura, semaforizare, remiza SVSU. Vad ca pe Sport se cer 318.000, pe Culte 1,9 milioane lei, iar pe ONG-uri 330.000. Sincer, de unele fundatii nu am auzit in viata mea si nici nu stiu cu ce se ocupa”, a afirmat primarul Horia Sulea.

Cei 423.523 lei, aferenti Cultelor, Sportului si Fundatiilor, urmeaza a fi impartiti pe baza Dosarelor si a punctajului obtinut de fiecare solicitare in sedintele Comisiilor Speciale din cadrul C.L. Floresti.

Bugetul pe 2015 a fost votat in unanimitate de voturi.

Iata ce au mai votat consilierii locali in sedinta de ieri a C.L. Floresti:

1. Proiect de hotărâre privind suplimentarea numărului de autorizații de taxi( n.red. 7 licente). – APROBAT

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea finanțării multianuale a obiectivelor „ Construire gradiniță cu program prelungit P+E, branșamente la utilități organizare șantier, împrejmuire”, „ Proiectare și lucrări de construire școala P+2E, imprejmuire, branșamente utilitați “, ” Trecerea rețelelor electice din montaj aerian în montaj subteran”, ” Drum de legatură varianta sud” și “Construire remiză SVSU, împrejmuire, branșamente utilități”, în comuna Florești, județul Cluj. – APROBAT

3. Proiect de hotărâre privind completarea HCL nr. 51/2013, privind obligativitatea asociațiilor de proprietari de a amenaja si împrejmui platformele gospodărești.

4. Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea HCL nr. 146 din 18.12.2014. – APROBAT

5. Proiect de hotărâre privind stabilirea unor măsuri pentru derularea procedurii de acordare de finanțări nerambursabile din bugetul local al comunei Florești pentru anul 2015 , în domeniile cultură, culte, sport și asistență socială. – Conform legii, proiectul s-a discutat cu usile inchise!

6. Proiect de hotărâre privind declararea Drumului de exploatatie agricolă situat în localitatea Floresti, zona Dealul de Jos, ca drum de utilitate publică. – APROBAT

7. Proiect de hotărâre privind exprimarea acordul privind preluarea unei părţi din imobilul 2350 Florești, de pe Str. Tăuțiului, Sat Florești, Comuna Florești, nr.cadastrale 58169, 58170 și 58417, din domeniul public al Statului Român și administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al comunei Florești și în administrarea Consiliului Local al Comunei Florești – APROBAT

8.  Proiect de hotărâre privind completarea HCL 67/2014 – APROBAT

 

 

 

Subscribe To Our Newsletter

Demisia, doamna viceprimar si inca urgent !

Haideti sa rupem blestemul admnistratiei clujene In anul 2015, toti clujenii asteptam sa devenim centrul...

Închide