Florești : Mulțumim, Lukacom ! Să vină Moș Crăciun !

 

Florești 2018, decembrie 18 : Jurnal de bord, intr-o mare de zăpadă

Ninge de 36 de ore si nu stiu cum sa ii ajut. Ar merita sa le duc ceai cald, sunt barbat si nu am sticle in ce sa il torn. Oare nu se gandeste nici o femeie din Floresti ? Urmeaza alte ninsori, va ninge in continuare.

O firma care este platita pentru deszapezire, nu-i asa ? – spune omul aflat in casa. Atat doar ? Iesi prietene in zapada sa vezi cum e. Dupa cateva ore bune, frigul si umezeala trece de haine. Transpiratia incepe sa se amestece cu ninsoarea, simti ca ti-e frig, dar nu vine sa te inlocuiasca nimeni. Poate iti pare rau ca te-ai apucat sa faci asta. Mintea o ia razna dupa 24 de ore de nesomn si munca, iti vine sa lasi naibii si contract de munca si tot si sa pleci undeva unde e cald.

 

Noi ii platim. Asa vor suna replicile unora la articol. Daca oamenii vor fi depasiti de nameti, va fi de vina bineinteles primarul care e inteles cu firma de deszapezire, nu-i asa ?

 

Incepem sa ne dam filme la greu si sa uitam omenia si normalitatea. N-ar trebui intocmit un rechizitoriu ? Sau doua ?

Poate ar trebui extinsa actiunea. Tot ce-i bun trebuie sa dispara. Incredintarea directa trebuie distrusa. Sigur e hotie. Nu conteaza ca ne fac muncile cele mai grele, Strictprest si Lukacom.

Ar trebui sa crapam intre gunoaie sau blocati in zapada, dar sa avem firme selectate prin sistemul de achizitii publice, nu-i asa ?

Poate si presa care scrie acum e corupta, doar scrie bine de cei care ne fac cele mai grele munci. Presa asta care nu se aliniaza, nici cu amenintati, nici altfel. Care spune lucrurilor pe nume.

Care mai spune ca atunci cand legea este proastă, libertatea de exprimare este deasupra legii.

Ninge in continuare. Daca va ninge o saptamana in continuare, sa vina parlamentarii care au facut legea sa deszapezeasca. Sau sa faca o licitatie, sa aduca firme dispuse sa incaseze, fara sa lucreze.

Ultima secventă : Graf und Killstein, firmă de deszapezire, singurul loc unde am primit aprobare de lucru ca strain in Germania, in 1999. Am rezistat o saptamana, am facut bronsita astmatiforma de la frig si de la substantele utilizate. Am intrat in spital si m-au dat afara.

Apel pentru omenie

Nu lasati masinile pe marginea drumului. Blocati activitatea utilajelor de deszapezire. Si nu uitati de toti cei responsabili de activitatea asta si de lupta cu zapada. Ei nu se pot bucura de frumusetea salbatica a iernii…

 Leave a Comment