Florești : 76 la sută din buget merge pe investiții !

Primăria comunei Floreşti a organizat ieri, 8 aprilie, o conferinţă de presă, la care au participat, alături de primarul Horia Petru Şulea, directorul economic, Raluca Doja şi avocatul administraţiei locale, Ciprian Păun.

Agenda zilei a adus în discuţie teme precum bugetul pe anul în curs, salubritatea, nefiind ignorat nici subiectul delicat al parcărilor din Floreşti.

Concret, dintr-un buget de 120 milioane lei, 92 milioane lei, sunt destinaţi investiţiilor. Veniturile sunt în valoare de 75,770 milioane de lei plus creditul de 44,315 milioane de lei, în timp ce cheltuielile sunt în valoare de 84,74 milioane de lei (veniturile plus excedentul de 8,9 milioane de lei) şi creditul de 44,315 milioane lei.

„În bugetul de anul acesta sunt prinşi 500 de mii de lei pentru a construi prima parcare pe domeniul public, ca să nu trebuiască să cumpărăm pământ. Estre vorba despre o parcare care se va construi în Cetatea Fetei, peste vale de strada Stejarului, cu 500 de locuri. Va fi un prim pas, pentru că pe strada Stejarului avem cele mai mari probleme cu parcările, şi bineînţeles, faptul că obturează acele trotuare, cât sunt ele de înguste […]”, a declarat primarul Horia Şulea în prezenţa jurnaliştilor.

O altă problemă cu care se confruntă locuitorii comunei este drumul de ocolire sud – care nu se află într-o situaţie decentă, iar nemulţumirea oamenilor este vizibilă: „E foarte aglomerat drumul principal şi prefer decât să stau 40 de minute în aglomeraţie, s-o spăl de fiecare dată după ce trec pe drumul ăsta. De trei-patru ani se tot promite că se face şi în continuare ne rupem maşinile pe aici.”, a declarat un localnic pentru TVR Cluj.

O sală de sport, reabilitarea unor blocuri de pe străzile Gheorghe Doja şi Horea sau un proiect privind modernizarea iluminatului pe Strada Horea. De asemenea, tot la capitolul lucrări care continuă este menţionată şi extinderea canalizării pe Strada Cuza Vodă, exproprieri Varianta 2 Sud sau exproprieri terenuri pentru drumuri, un studiu de trafic şi indicatoare stradale.

Printre lucrările noi pe care autorităţile locale promit să le execute se regăsesc şi camere video pentru centrul ANL, etapa a doua a centurii de ocolire sud, curăţarea văilor, şi multe altele.

Întrebat dacă atrage fondurile din birou, primarul a fost destul de evaziv în ceea ce priveşte acest subiect.

Bugetul de care dispune Floreştiul în 2019 este de 120 de milioane de lei.

 Leave a Comment