Finisajul expoziţiei “Herta Müller – Cercul drăcesc al cuvintelor”

Expoziţia dedicată scriitoarei şi laureatei Premiului Nobel, Herta Müller, organizată de Centrul Cultural German, a fost deschisă publicului timp de patru săptămâni, atrăgând sute de vizitatori şi numeroase reacţii pozitive. În data de 4 aprilie, încheierea expoziţiei va fi marcată de un finisaj, la care vor participa experţi apropiaţi Hertei Müller sau care au cercetat despre ea.

La vernisajul expoziţiei „Herta Müller – Cercul drăcesc al cuvintelor” s-au înghesuit peste o sută de persoane la Galeria Casa Matei. Scriitoarea româno-germană mai are încă o însemnătate enormă în Europa de Est. În ultima zi de vizitare, se va face o nouă incursiune în expoziţie iar celor care nu au mai găsit loc la vernisaj li se va da ocazia de a sta de vorbă cu experţi despre viaţa şi opera Hertei Müller. Lutz Dittrich, în calitate de producător şi curator al expoziţiei, va prezenta  materiale audio şi va povesti despre expoziţie.  În plus, Laura Laza, cercetător acreditat CNSAS, va vorbi despre relaţia dintre Herta Müller şi Securitate şi va prezenta rezultatele workshop-ului organizat de Centrul Cultural German în cadrul serii de evenimente despre Herta Müller.

Program:

18:00 – Lutz Dittrich: Herta Müller – Cercul drăcesc al cuvintelor
18:20 – Discursul Hertei Müller la decernarea Premiului Nobel (în germană cu subtitrare în română)
18:50 – Discuţia dintre Herta Müller şi Gabriel Liiceanu (română)
19:15 – Discuţie Lutz Dittrich şi Laura Laza (germană şi română)

În continuarea programului, publicul este invitat la un pahar de vin şi la mai multe discuţii cu invitaţii.

 

Mai multe detalii despre expozitie:
http://www.kulturzentrum-klausenburg.ro/ro/news/noutati/artikel/herta-mueller-cercul-dracesc-al-cuvintelor-viata-si-opera-precum-si-ultimele-colaje-de-poez/

 

Subscribe To Our Newsletter

Curs de Theta Healing cu Andrea Filip la Cluj

Week-end-ul care a trecut am particpat la Cluj la Cursul de Theta Healing al Andreei...

Închide