Fermele de pui din Floresti, 6 milioane prejudiciu, dar unele autorizate APM

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 6.000.000 de lei.

Alina şi Viorica Coborzan şi încă  2 persoane  a fost pusă în mișcare acțiunea penală, cele 4 persoane fiind cercetate sub control judiciar, în urma celor 19 percheziții efectuate  în judeţul Cluj, de poliţişti, la firme din domeniul comercializării cărnii de pui, bănuite că ar fi creat un  prejudiciu de aproximativ 6.000.000 de lei, prin evaziune fiscală, in 2016.

Pentru recuperarea prejudiciului, au fost instituite sechestre asiguratorii asupra a 6 clădiri și un teren, precum și asupra sumelor de bani din conturile celor în cauză.

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale,  din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au efectuat 19 percheziţii, în judeţul Cluj, la sediile şi punctele de lucru ale unor firme şi la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2012, persoanele în cauză nu ar fi înregistrat în contabilitate operațiunile efectuate și veniturile realizate, sustrăgându-se astfel de plata obligaţiilor fiscale aferente activităţii comerciale.

Cei în cauză sunt bănuiţi că ar fi folosit în circuitul infracţional creat mai multe societăţi comerciale care au ca obiect de activitate comercializarea intracomunitară de produse agro-alimentare (carne de pui), din judeţul Cluj. Alina si Viorica Cobarzan detin societatile Bravinvest SRL, Amareto Prodimpex si Amareto SRL.

Peste dosare probabil s-a asternut deja praful, probabil.

 

Subscribe To Our Newsletter

Dialog halucinant in Parlamentul Romaniei

Cosette Chichirau - deputat USR (catre Serban Nicolae): Cei care fura sunt in Parlament, hotii...

Închide