„Fals în acte la Ministerul Agriculturii: Deplasare în Ungaria a unui secretar de stat, în interesul fermierilor maghiari”

Fals în acte la Ministerul Agriculturii: Deplasare în Ungaria a unui secretar de stat, în interesul fermierilor maghiari

„Un secretar de stat din cadrul Ministerului Agriculturii a plecat într-o vizită oficială în Ungaria cu documente false legate de motivul deplasării. Situația este cu atât mai gravă, cu cât motivațiile reale ale vizitei secretarului de stat Antal Barabasi aveau legătură cu problemele fermierilor maghiari din Ținutul Secuiesc și cu o continuare a discuțiilor pe tema “produs în Mureș”, sub tutelă ungară.

Antal Barabasi a primit o invitație în limba maghiară din partea ministrului ungar al Agriculturii, Nagy Istvan pentru data de 9 martie. În documentul scris în maghiară, motivele deplasării sunt: evaluarea experiențelor rețelei de fermieri din Ținutul Secuiesc, evaluarea agricultorilor din județul Mureș, descrierea programelor RMGE ale Uniunii Agricultorilor Maghiari din România, prezentarea mărcii “Produs în Mureș” și dezbaterea posibilităților de colaborare pe viitor.

În Memorandumul oficial pe tema deplasării lui Barabasi în Ungaria sunt specificate, însă, alte motive, și anume “evoluțiile în domeniul agriculturii din România și Ungaria în anul 2020, inclusive acțiunile implementate de autoritățile române și ungare în acest sector în contextual pandemiei de COVID 19, pentru simplificarea modalităților de accesare a fondurilor europene de fermieri”.

Ca atare, nimic despre motivele invitației oficiale din partea guvernului maghiar nu este cuprins în documentele pe care Barabasi le-a avut cu el în Ungaria, ca să-și justifice plecarea.

Este de prisos să menționăm faptul că aprobarea unor astfel de documente constituie infracțiune și că aici vorbim, practic, despre fals în acte publice, semnate de ministrul Adrian Oros, arată exclusiv,  investigatoria.ro. 

Aici, materialul probator, spre analiză.

 

 

 

Subscribe To Our Newsletter

„Fără români în funcții publice”. Îi avem drept exemple pe „Iohannis, Arafat, Fritz”

„Fără români în funcții publice”. Îi avem drept exemple pe „Iohannis, Arafat, Fritz”

Închide