Fabrica de gunoi : In Floresti, fura unul de la altul

Iata ca adevarul iese la iveala. In Floresti, daca incerci sa faci ordine, esti considerat initial nebun. Asociatia de proprietari de pe Florilor 285 urla ca nu mai e lasata sa puna gunoiul peste drum. De fapt nu s-au constituit in asociatie. Mai si urla ca nu li s-au adus pubele. De primar, bineinteles.

La Primarie, o parte din cetateni stau la coada sa plateasca gunoiul. Se poate plati online, dar prefera coada. Altii, nu stiu si nici nu vor sa se organizeze. Pe drumurile private, limitatoare de viteze, adevarate borduri transversale pe mijlocul drumului. Fara autorizatie, iar Politia Comunitara „doarme in picioare”. Sau in Duster, depinde.

De fapt mai putin de 41 % din floresteni au platit deseurile menajere. Nu le pasa, in timp ce isi injura primarul. Aia care au vandut terenul unde se caca vaca si au devenit domni de Floresti.

Au invatat ceva de la hotii din PSD. Daca nu le face Sulea pe plac, atunci il suspenda, ca pe presedintele Romaniei, imi spunea aseara unul, printre doua sughituri de betivan ratat.

Experimental, am pus un lacat cu cifru la gunoi. Intr-o saptamana, de abia daca se umple de la un bloc doua pubele.Adica 62 de apartamente. Multe blocuri asteapta pubele cadou, alaturi de un iepuras cu oute de ciocolata. O pubela costa 500 de euro, spre informare.

Consilierii locali, dorm la randul lor. Nu au nici o initiativa sa promoveze un HCL prin care sa dea termene fixe si amenzi pe masura, acolo unde exista vid legislativ. Daca doresc, le dau consultanta. Dar cu factura si le tai chitanta. Asteapta si astia sa le faca Sulea treaba. Initiativa, ioc. Delasare si barfa pe la colturi, cat incape.

Floresteanul nu pricepe ca daca nu plateste gunoiul, il afecteaza pe cel de langa el. Il fura, mai exact. Deoarece prestatia de ridicare a deseurilor trebuie platita oricum.

De la 1 ale lunii ianuarie insa, ghinion. Horia Sulea va suprapune tabelele in excel primite de la Finante cu cele ale fabricantilor de gunoi. Iar acestia vor plati retroactiv 26 lei taxa salubritate plus 6,50 lei ridicarea deseurilor.

In macheta scrie Strictprest. Prestari stricte, corecte. Cu Jenucu Veres nu te joci, ca te lasa cu gunoiul in fata blocului de Craciun daca nu platesti si te crezi hot destept, florestene.

 

Subscribe To Our Newsletter

Toamna eliberarii noastre de mafia rosie. Incepe valul de proteste

Deja ne cunoastem pe nume, dupa atatea proteste duse impreuna. Ne-ati imbolnavit vietile, ati distrus...

Închide