Exploziv :Mafia retrocedarilor, filiera Mikes. Peste Floresti nu se trece !

dna

Roy Chowdhury Ecaterina Susana este succesoarea lui Mikes Armin, un grof de pe vremuri, fost proprietar al unor vaste terenuri în Transilvania la început de secol al XX-lea, succesoare care a profitat de legislaţia tipică şi abstractă, plină de lacune şi interpretare de după 1990, pentru a reface cu orice scop averea strămoşului ei, în condiţiile în care există nenumărate dovezi ale faptului că Mikes Armin, în calitate de grof, a fost despăgubit de autorităţile române în perioada anilor 1923 – 1926, aşadar în perioada interbelică, cu mult înainte de reforma agrară prin colectivizare, din anul 1948, moment la care se raportează legislaţia actuală.

Surse de pe piaţă susţin că familia moştenitoare nu avea o dovadă clară că acele terenuri nu au fost deja revendicate prin intermediul Tribunalului de la Paris. De fapt, o parte din actele pentru care familia Roy Chowdhury, numele luat de fiica lui Mikes după căsătorie, a primit moştenirea din Floreşti ar fi dispărut din toate arhivele, atât de la Tribunalul Cluj, cât şi de la Armată.  O parte din terenurile retrocedate sunt chiar de pe suprafaţa actualului mall din Floreşti.

In temeiul legii 247/2005, in 11.08.2005, se prezinta cu copie certificat de deces si certificat de mostenitor la Primaria Floresti pentru revendicare, pe filiatie ! Fara norme de aplicare a legii !

La 29.08.2005, apare o completare. Surprinzator, dar pe unul din certificate nu apare data nasterii si CNP-ul. Curat murdar, coane Fanica !

In 16.08.2007, fostul primar Vancea Ioachim semneaza un act pe care, soc, semnatura d-nei Vanea de la Primaria Floresti pare a fi falsificata.

Roy Chowdhury Katalin Zsuzsanna a fost până nu demult domiciliată în Graz, Austria. Ea a cerut 135 de hectare restituire în natură şi 39,16 hectare de pe teritoriul judeţului Cluj. Printre cele mai importante terenuri revendicate sunt păduri din Floreşti şi terenul de la “Şapca Verde”, care i-ar fi fost confiscate de comunişti din proprietatea contelui Mikes şi acordat Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV). Din această suprafaţă 31,98 hectare aparţin Polus Real Estaste, companie care controlează mall-ul din Floreşti. Ei cer despăgubiri în natură pentru 96,58 de hectare din care 35,84 de hectare teren intravilan. Instituţia Prefectului a respins în primă instanţă contestaţia urmaşilor lui Mikes Alexandru. Judecătorul Sânziana Felicia Coroiu de la Judecătoria Cluj nu le-a acordat în primă instanţă drepturile totale urmaşilor lui Mikes, însă aceştia au câştigat la recurs conform sentinţei dată de judecatorul Dorin Tatu (n.r. preşedintele completului).

“Admite recursul declarat de Roy Chowdhury Katalin Zsuzsanna împotriva sentinţei civile 141 din 11.01.2010 dosar 8091/211/2008 al Judecătoriei Cluj-Napoca pe care o modifică în parte în sensul că accept în întregime acţiunea civilă formulată de reclamanta Roy Chowdhury Katalin Zsuzsanna împotriva părţilor Comisia Judeţean Cluj şi Primarul comunei Floreşti şi în consecinţă anulează în întregime HCJ nr. 825/9.10.2008 cu privire la suprafaţa totală de 35,84 de hectare de teren intravilan, situate în sat Floreşti, comuna Floreşti. Constată că terenul în suprafaţă de 35,84 de hectare intră sub incidenţa Legii nr. 10-2001. Irevocabilă”, se arată în sentinţa judecătorilor din 17 martie 2010.

Ioachim Vancea, fostul primar al comunei Floreşti, a fost chiar amendat de instanţă în această speţă cu 500 de lei conform art. 108 pct 2 lit e din codul de procedură civila.

În mandatul fostului primar Ioachim Vancea, în 2005 urmaşii contelui Alexandru Mikes, prin Katalin Roy Chowdhury, au primit 224 de hectare de pădure şi fânaţe în comuna Floreşti. Gazeta de Cluj a mai scris despre retrocedările de teren din Floreşti. Potrivit surselor citate, o parte din actele pentru care familia Roy Chowdhury, numele luat de fiica lui Mikes după căsătorie, a primit moştenirea din Floreşti ar fi dispărut din toate arhivele, atât de la Tribunalul Cluj, cât şi de la Armată.  O parte din terenurile retrocedate sunt chiar de pe suprafaţa actualului mall din Floreşti, dar, aşa cum arată documentele obţinute de Gazeta de Cluj, terenul respectiv a fost vândut chiar de Alexandru Mikes.

Comisia Judeţeană Cluj din cadrul Prefecturii le-a acordat iniţial urmaşilor contelui Mikes despăgubiri de 7,28 de hectare în natură şi 60,192 de hectare pentru despăgubiri materiale. Dosarul a fost returnat în primă instanţă de oficialii comisiei datorită lipsei unei documentaţii cadastrare cu privire la categoria de folosinţă a terenului propus pentru despăgubire în ceea ce priveşte suprafaţa de teren ce depăşeşte suprafaţa maximă de 50 de hectare teren agricol.

Documentaţia cadastrală, dovadă suficientă

La dosar nu au fost depuse iniţial actele din care să rezulte preluarea de către stat, după 1945, a suprafeţei de teren agricol, înscris la despăgubiri, şi proprietarul de la care a fost preluată respectiva suprafaţă, deoarece la dosar este ataşată documentaţie cadastrală din care rezultă că terenurile în suprafaţă de peste 50 de hectare teren agricol ar aparţine lui Mikes Alexandru. Un teren de 35,84 de hectare a fost preluat de CAP şi dat pentru construirea caselor de locuit. Cei de la comisia judeţeană au spus că acest teren nu face obiectul Legii 10. Instanţa le-a dat în schimb câştig de cauză moştenitorilor.

Instanţa a mai cerut documente de la Consiliul Judeţean Cluj şi de la Arhivele Naţionale pentru a vedea dacă s-au prelucrat terenurile în baza reformei agrare, confirmare pe care au şi primit-o. La această solicitare reprezentantul reclamantei Roy Chowdhury Katalin Zsuzsanna arată că proba nu este utilă, deoarece contele Mikes nu s-a înscris în CAP şi pârâţii nu contestă că terenul a fost preluat prin legea reformei agrare. Însă, aşa cum am arătat mai sus, prima reformă agrară, cea de după 1919, expropriază groful maghiar, oferindu-i sume de bani la preţul pieţe în schimbul terenurilor respective.

Cine plateste chestia asta, tovarasi ?

Baieti, vremea voastra a trecut ! Este timpul nostru, al barbatilor !