Exploziv : Floresteni, iata unde sunt banii pentru centura de ocolire !

cnadnr

Doi directori din Compania Națională de Autostrăzi sunt cercetați disciplinar în vederea concedierii după ce au dezvăluit în două emisiuni televizate corupția, nepotismul și averile uriașe ale celor din interiorul instituției. O simplă lecturare a declarațiilor de avere ale șefilor CNADNR arată că, de exemplu, Victor Raul Mag, directorul pentru implementare proiecte autostrăzi și drumuri expres, are soția angajată la o companie care obține constant contracte de proiectare și consultanță de la CNADNR, dezvăluie BN24.ro

Conform declarației de avere a lui Victor Raul Mag, postată pe site-ul instituției, soția sa, Mariana, este angajat al firmei Hyder Consulting LTD, de unde câștigă peste 50 000 de lei anual. Tot site-ul instituției scoate la iveală nenumăratele contracte atribuite prin negociere directă de către CNADNR firmei Hyder Consulting LTD, specializată în proiectare și consultanță.

În luna aprilie a acestui an, directorul CNADNR i-a amenințat pe cei de la Hyder cu rezilierea contractului, din cauza lucrărilor de proastă calitate. În luna iulie, același director a anunțat că s-a răzgândit.

Conform Mediafax, în 1 martie 2005, în România a fost înregistrată compania Hyder Consulting al cărei acţionar majoritar este Hyder Consulting din Marea Britanie şi care îl are ca administrator pe Dow James Sneddon, care acum este şi acţionar la Ascot Engineering Services SRL. Potrivit Registrului Comerţului, Dow James Sneddon este şi în prezent administrator al Hyder Consulting, arată sursa citată.

În 2010, DNA a declanşat verificări în cazul contractului de consultanţă şi asistenţă tehnică semnat de Compania de Autostrăzi cu Ascot Engineering Services SRL, companie care s-a înfiinţat în timpul licitaţiei şi ai cărei acţionari erau angajaţi ca şi consultanţi la CNADNR. Preşedintele comisiei de licitaţie, Florin Goroneanu, cel care a desemnat Ascot Engineering Services SRL drept câştigătorul contractului de trei milioane de euro, a fost angajatul unuia dintre acţionarii societăţii Ascot. Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a semnat ordinul prin care Florin Goroneanu a fost numit preşedintele comisiei de licitaţie. Potrivit Hotnews, doi acţionari ai Ascot Engineering Services SRL erau angajaţi ca şi consultanţi ai CNADNR. Curran Henry Alexander şi Nesbitt Andrew Kim au fost angajaţi de Compania de Autostrăzi ca şi consultanţi. Potrivit documentelor licitaţiei, invocate de sursa citată, cei doi au semnat cu Compania de Autostrăzi contracte individuale de consultanţă încă din 2003. Alin Goga, fost director CNADR, face dezvaluiri socante :

„Mă așteptam pentru că nu pot decât prin frică să încerce să țină sub capac acele mizerii care sunt în această companie. Din ce în ce mai mulți oameni sunt dispuși să vorbească și e important că dacă o să vadă că, în instanță, bineînțeles că o să câștig, este vorba de o cenzură absolut abjectă. Vineri dimineață, s-a dat o decizie de către domnul director general, Narcis Neaga, prin care s-a desemnat o comisie pentru certarea mea disciplinară și mi s-a suspendat, totodată, și contractul de muncă pe perioada cercetării disciplinare. A doua zi, când s-a dat decizia de începere a cercetării disciplinare, totodată, au zis ‘cu data prezentei, se suspendă pe perioada cercetării disciplinare și contractul individual”, a declarat Alin Goga.

Întrebat ce i-a deranjat pe cei din cadrul CNADNR, Goga a explicat:

„Faptul ca (exact așa scrie în decizie) „am participat la emisiunea Jocuri de Putere, de la Realitatea, și pentru acest lucru”. Sâmbătă, după ce dăduse decizia de suspendare, a încercat să mă contacteze și să cădem la o înțelegere, domnul Neaga. A înțeles absolut pe dos ceea ce îmi doresc. Poate că în activitatea pe care am desfășurat-o am greșit și eu de multe ori. Însă, a greși este una și a persevera în niște erori care sunt semnalate de cel puțin zece ani de zile de Curtea de Conturi, de absolut toate organele de control care vin în CNADNR (…) Dânsul s-a înconjurat doar de niște oameni care zic ‘da șefu, ce frumos și deștept sunteți’ și de oameni care îl mint și care nu îi zic adevărul”.