Expert contabil si nu numai pe model german

contabil

Vrei sa iti deschizi o afacere?

Vrei parerea unui expert in legatura cu o afacerea pe care o ai deja?

Numele meu este Claudia Rogozan. Profesia mea: expert contabil. De-a lungul timpului am incercat, in limita timpului disponibil, sa ofer consultanta gratuita celor care vor sa isi infiinteze o afacere. In ultimul timp am avut tot mai multe solicitari de consultanta in aceasta privinta.

Pe parcursul unor articole saptamanale o sa incerc sa va explic ce inseamna o forma de organizare, ce trebuie sa faci pentru a-ti deschide o forma de organizare, ce inseamna optimizare fiscala ( va voi prezenta la fiecare forma de organizare despre impozitare, tva, etc) ce documente cu regim special trebuie sa intocmesti, contabilitatea primara pe care trebuie sa o conduci pentru afacerea ta. Si mai mult decat atat o sa scriu unele articole legate de TVA

( inregistrarea in scopuri de tva), fonduri pe care le poti accesa pentru afacerea ta, si alte spete.

 

‘’ Daca muncesti doar pentru bani, nu vei reusi niciodata, insa daca iti place ceea ce faci si pui mereu clientul pe primul loc, succesul ti-e garantat”-Ray Kroc

Iata un citat care mie imi place foarte mult. Pe mine personal ma inspira, ma face sa fiu in fiecare zi mai deschisa si receptiva pentru clientii mei, imi aduce satisfactie profesionala in fiecare zi!

 

Multi dintre noi aspira la a avea propria afacere. Nimic nu este imposibil de realizat, daca vrei cu adevarat sa faci ceva.  E nevoie de multa munca, determinare, motivatie si ambitie pentru ati construi propria afacere. Si nu in ultimul rand de o atitudine pozitiva.

Primul pas, pentru deschiderea unei afaceri, dupa parerea mea, este sa discuti cu un profesionist, sau sa te documentezi personal despre ceea ce  inseamna fiscalitate pentru domeniul de activitate in care vrei sa activezi. Ce implica o forma de organizare si care este cea mai potrivita forma de organizare pentru tine si afacerea ta.

O sa va prezint pe parcursul editorialelor principalele forme de organizare, cum ar fi: PFA, I.I., SRL si SRL-D.

Astazi o sa va prezint forma de organizare PFA ( Persoana Fizica Autorizata) si ce trebuie sa faci pentru ati deschide un PFA. Persoanele Fizice Autorizate sunt personae care obtin venituri din profesii liberale sau asimilate, din prestari servicii cu caracter profesional, desfasurate in mod individual.

Cine poate fi PFA?

Pot fi PFA persoane fizice care indeplinesc comulativ urmatoareloe conditii:

  • Au implinit varsta de 18 ani;
  • Au calificare, pregatire profesionala sau experienta profesionala pentru activitatea pentru care solicita autorizarea
  • Nu au fost condamnate penal prin hotarare definitiva pentru savarsirea de fapte sanctionate de legile financiare, vamale;
  • Indeplinesc conditiile de functionare prevazute de legislatia specifica in domeniu sanitar, protectia mediului, etc;

Daca indeplinesti conditiile de mai sus, poti sa iei drumul Registrului Comertului si sa iti infiintezi un PFA. Fi mereu cu zambetul pe buze si nu te enerva si supara daca functionarii de acolo nu sunt foarte amabili. :).

Ai la tine un dosar cu toate actele necesare:

-Disponibilitate denumire- de la ORC;

-Acord Asociatie Proprietari si vecini cu pereti comuni, pentru sediu social- document disponibil site ORC;

-Cerere inregistrare- document disponibil site ORC;

-Specimen de semnatura- document disponibil site ORC;

-Anexa 1- Privind inregistrarea fiscal- document disponibil site ORC;

-Declaratie propria raspundere din care sa rezulte ca se indeplinesc conditiile legate de functionare- document disponibil site ORC;

-Informatii cazier fiscal-se obtin de la ORC;

-Copie act identitate;

-Act pentru sediu social ( contract comodat sau inchiriere);

-Documente de calificare sau alte acte care sa ateste experienta profesionala;

-Dovada de plata a taxelor la ORC- intre 200 si 300 lei.

 

Ce mai trebuie sa stiti este faptul ca exista profesii liberale reglementate care nu trebuie sa se inregistreze la Registru Comertului ci doar la Administratia Finantelor Publice. Lista orientativa a profesiilor liberale care se exercita in baza unor legi speciale o regasiti pe site ORC.

Intre 3 si 5 zile se pot ridica actele de inmatriculare de la ORC.

Ai actele! Felicitari!

Subscribe To Our Newsletter

Farmacia Arlanda, un loc in care boala nu poate invinge

La prima vedere, doar publicitate. Si totusi, nici pe departe. Pe Florilor, in Floresti, carucioare...

Închide