Executivul discută astăzi alegerea primarilor în două tururi, dar și amânarea majorării alocațiilor

Alegerea primarilor în două tururi, dar și prorogarea majorării alocațiilor pentru copiii vor fi două dintre subiectele discutate în ședința de Guvern de astăzi, informează Mediafax.

Legea revenirii la alegerea primarilor în două tururi, promovată în cel mai scurt timp

Președintele Klaus Iohannis a afirmat miercuri: ,,În foarte scurt timp, Guvernul va promova o legislație pentru alegerea primarilor în două tururi. Este soluția cea mai bună. Evident că asta este o chestiune care va trebui apoi să intre în circuitul legislativ și vom vedea cum decurg lucrurile.” Acesta nu a menționat dacă legislația în discuție va fi adoptată prin ordonanță de urgență sau prin asumarea răspunderii.

Legea majorării alocațiilor nu va intra încă în vigoare din lipsă de fonduri

Tot în cadrul ședinței de astăzi, Executivul va discuta prorogarea intrării în vigoare a Legii privind majorarea alocațiilor. Legea a fost promulgată de către președinte în decursul zilei de marți și prevede dublarea alocației pentru copiii între 2 și 18 ani, valoarea acesteia ajungând la suma de 300 de lei, respectiv 600 de lei pentru copiii cu handicap, conform sursei citate. Președintele susține că legea nu se poate aplica în momentul de față din cauza lipsei resurselor necesare: ,,Legea este în regulă, de aceea am promulgat-o. Problema care trebuie acum rezolvată este una care ține de bugetul național.”

Follow me!

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Subscribe To Our Newsletter

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Drumuri afectate de polei, circulația se realizează în condiţii specifice sezonului rece

Traficul nu este blocat pe niciun sector de drum din judetul Cluj, după cum informează...

Închide