Exclusiv : Constantin Octavian Oana duce problema fermei de pui in Germania si Parlamentul European !

Constantin Octavian Oana reprezinta tipul de politician cu care nu te joci. Sau daca te joci, patesti ca Aurelian Pavelescu. Vazand reactia lipsita de forta a autoritatilor romane, interventia la nivelul cotei marii in problema fermei de pui, mi-am amintit ca exista politicieni pe care ii cunosc si ii stimez datorita puterii exemplului personal. A reusit in viata intr-o tara,  Germania,  in care doar romanii puternici ajung sa faca politica de nivel inalt. Urmareste cu atentie politica romaneasca, fiind unul din capii luptei antimafia din Europa astazi.

 

ppp

Foto:Dreapta- JOSEPH DAUL PRESEDINTE EPP

Ţara: Franța

Adrese:

 • BRU:
  ASP 05H357 (Altiero Spinelli)
  Parlement européen
  60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
  B-1047 Bruxelles / Brussel
 • STR:
  LOW T06044 (Louise Weiss)
  Parlement européen
  Allée du Printemps
  BP 1024/F
  F-67070 Strasbourg cedex
  Pozițiile ocupate în Parlament:
 • Preşedinte – Grupul Partidului Popular European (Creştin Democrat)
 • Membru – Conferinţa preşedinţilor
 • Membru – Union pour un Mouvement Populaire
 • Chair – EPP Party
 • Chair – EPP Bureau

Stanga – CONSTANTIN-OCTAVIAN OANA
Presedinte DCD Romania
Diaspora Crestin Democrata

L-am rugat azi sa se pozitioneze in problema fermei. Nu a avut nici o ezitare, semn ca la el nu prinde traficul de influenta romanesc. A fost onest, dar ferm totodata. Unul din politicienii de care Romania are nevoie urgenta.

Declaratia lui este fara echivoc :

„In Floresti are loc o incalcare a dreptului  la viata privata si de familie in mod continuu, prin poluare olfactiva si incalcarea  dreptului cetatenilor la un mediu sanatos. Datorita existentei fermei in imediata apropiere a locuintelor, ferma care emana mirosuri insuportabile, pe care le-am simtit cu ocazia vizitei in Romania, ferma de pui pune in pericol sanatatea comunitatii  florestene prin noxele toxice pe care le degaja in atmosfera. Consider ca are loc o incalcare a art.8 a Conventiei Europene, dar si a protocoalelor europene din partea Romaniei, daca nu se iau masuri imediate.

Sunt alaturi de floresteni in lupta lor pentru o cauza dreapta, voi fi vocea lor in politica CDU/CSU din Germania si prin reprezentantii ei pe langa guvernul german si Parlamentul European !!!”

Octavian – Constantin Oana: În Germania: membru CDU, membru Consiliul de conducere al cercurilor sociale CDA-CDU-creștin democrați, oameni ai muncii-din Kreis/Judet Neuwied din Landul Rheinland Pfalz și purtător de cuvânt pe probleme de îngrijire a persoanelor în vârstă și pe probleme de integrare a cetățenilor de origine străină; membru Consiliul de conducere al Cercului evanghelic EAK-CDU/CSU-Evanghelische CDU membri pe Landul Rheinland-Pfalz și purtător de cuvânt pe probleme de îngrijire a persoanelor în vârstă, integrare a cetățenilor străini si pe probleme europene.

În Romania: DCD-Partidul Diasporei Crestin Democrate din Romania Membru O.A.D.O.R – Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului din România. De comun acord cu O.A.D.O.R. și președintele acesteia, domnul Doru Rațiu, voi reprezenta și interesele acestei asociații pe lângă Parlamentul European. Mă simt foarte onorat de aceasta, întrucât eu însumi am beneficiat de Convenția de la Geneva – de aici și faptul că am două cetățenii și activez în două partide cu acordul amândurora. În Germania, sunt de asemenea, în societatea civilă, angajat în domeniul social unde fac parte din comisii importante la nivel de Land îndeosebi în cele cu problematica pentru vârsta a 3 – a.

DCD, reprezinta drepturile romanilor prin  politica și candidații săi prin Diaspora. Noi aducem și ducem mesajul nostru, celor din Diaspora, că DCD se angajează puternic pentru tradițiile și cultura țării noastre la nivel European. Noi sprijinim transnaționale cooperaționen ca de exemplu – Turism și agricultura.Promovăm interesele cercului de afaceri român în general și în special a celor aflați în interiorul său în apropierea DCD-ului în Brüssel prin cooperări și oferim consultanță pentru accesare de fonduri europene. Aici dorim să sprijinim îndeosebi, tinerii oameni de afaceri  a căror interese deja le reprezentăm în Frankfurt și Bruxelles. Noi dorim să acționăm hotărât și masiv și împotriva corupției și a paradiselor fiscale. Sprijinim printr-un lobby competent ca România să intre în timpi utili în zona Euro sau spațiul Schengen. Noi luptăm de asemenea și în această problemă, vom apela pentru ajutor la toate guvernele europene ca moștenirea GOJDU, să revină celor în drept – România. Sprijinim pe toate căile posibile, primirea cât mai repede a Republicii Moldova în EU. Luptăm pentru interesele tuturor românilor din Diaspora și în viitor o vom face nu numai pe linia DCD ci și masiv pe linia O.A.D.O.R.

Romania in situatia in care nu respecta dreptul european pe linie de mediu, va fi in situatia de a trai declansarea procedurii de infringement.

A consemnat Horia-Eugen Cristea

Subscribe To Our Newsletter

AURELIAN PAVELESCU NU MAI ESTE PREȘEDINTE PNȚ-CD !

"Sunt dator sa explic aceasta solutie data de Curtea de Apel Bucuresti: Pentru prima data...

Închide