Evaziune fiscală cu medicamente oncologice şi pentru HIV/SIDA de 10.000.000 Euro

Pharmacist giving pill bottle to customer

BREAKING NEWS: 26 de persoane vor fi aduse la audieri de catre organele de politie fiind suspectate de evaziune fiscală în procedura de vânzare a unor medicamente pentru afecţiuni cardiace, pentru afecţiuni oncohematologice şi HIV/SIDA, anunţă Poliţia Capitalei.

Printr-un comunicat de presă, Poliţia Capitalei anunţă, că în Capitală, Dâmboviţa, Braşov şi Prahova, sunt făcute 41 de percheziţii domiciliare iar 26 de persoane vor fi conduse la audieri, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul comerţului cu medicamente.

„Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii, începând cu anul 2008, în calitate de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale, în scopul justificării achiziţionării unor medicamente precum şi pentru denaturarea provenienţei ilicite a acestora, au creat circuite comerciale fictive, în baza cărora au solicitat rambursarea taxei pe valoarea adăugată”, se arată în comunicat.

Oficiali din cadrul Poliţiei Capitalei au declarat pentru MEDIAFAX că este vorba despre medicamente pentru afecţiuni oncohematologice, pentru HIV/SIDA, dar şi pentru afecţiuni cardiace care erau incluse în programe naţionale de decontare, dar care ar fi fost înregistrate prin zeci de firme fantomă şi apoi vândute în spaţiul intracomunitar.

„Astfel, bănuiţii au colectat de pe piaţa neagră cantităţi mari de medicamente, pe care le-au livrat intracomunitar către beneficiari din mai multe state, prejudiciul creat fiind estimat la suma de 40.000.000 de lei”, se mai notează în comunicatul Poliţiei.

Cele 26 de persoane pe numele cărora există mandate de aducere vor fi conduse pentru audieri la sediul Poliţiei Sector 2

Subscribe To Our Newsletter

EXCLUSIV: Viitorul Ministru al Sanatatii ar putea fi IOANEL SINESCU (surse)

Gura targului sopteste pe la colturi ca viitorul Ministru al Sanatatii ar putea fi actualul...

Închide