Eugen Cecan, director DRDP, cercetat de DNA Cluj.Ajungem la Dragnea !

In jurul CNADR, respectiv DRDP Cluj, este o intreaga „suveica” de firme. Astfel, in urma investigatiilor efectuate de catre Vocea Clujului prin persoana subsemnatului, se constata ca procesele verbale CNADR sunt tiparite de o firma exterioara CNADR.

Din afirmatiile unor persoane direct implicate, exista chiar medici pensionari care completeaza de mana procesele verbale de afisare la sediul contravenientilor. O alta firma, diferita de cea care listeaza procesele-verbale, se ocupa de distribuirea, respectiv afisarea lor. Pe 4-5 procese verbale, se intampla sa datele sa fie completate gresit, cu adrese inexistente. Plangerile penale pentru neglijenta in serviciu, se termina pe modelul, scuze, am gresit, sunt si eu om.

Romania nu are autostrazi. Infrastructura rutiera romaneasca, o bomba cu ceas. Craterele din drumurile nationale au facut noi victime. Acestea pot fi, fara doar si poate, noi titluri de presa, similare altor mii, aparute de-alungul ultimilor 22 de ani, dar care nu au reusit sa acopere nici pana astazi groapa imensa a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri din Romania (CNADNR) in care s-au scurs miliarde de euro. Una dintre capusele care au supt milioane de euro anual din vistieria CNADNR este si societatea Plastidrum, parte a Plastiroute Elvetia.

Razvan Pop, consilierul lui Uioreanu, a marturisit procurorilor DNA ca Grigore Vadean, administratorul societatii Diferit SRL a adus in toamna anului 2012 un plic cu 10.000 de euro la sediul CJ din partea lui Cecan Eugen, fost consilier judetean PNL.

“S-a constatat ca in plic se afla suma de 45 000 de lei, am aparut si eu in birou, iar presedintele mi-a cerut sa verific, sa aflu de unde sunt banii. Pentru ca nu aveam datele necesare si secretara nu a stiut sa ma lamureasca cu nimic, am luat decizia de a cumpara un bec cu ultraviolete pentru a verifica banii. Am vazut ca totul este in regula si i-am spus presedintelui ca banii nu sunt marcaţi. La circa doua zile am aflat ca numitul C.E., director la C.N.A.D.R. (n.r. Eugen Cecan) i-a cerut omului de afaceri ce detine firma Diferit sa aduca presedintelui Consiliului Judetean Cluj suma de 10 000 euro sau echivalent in lei in regim de urgenta, banii fiind necesari presedintelui”, se arata in marturia lui Razvan Pop.

În iarna lui 2012, firma Diferit a câștigat contractul de deszăpezire a drumurilor naționale din regiune în valoare de peste 2 milioane de euro.  Tot Diferit a deszăpezit drumurile din zona DRDP și în 2013 .

Contracte prinse la CNADNR pe baza bunelor relatii

Spre deosebire de Lazaroiu Petre sau Nedelcu Ion, avocati greu de gasit chiar si pe Internet, CNADNR are semnate contracte si cu o casa de avocatura ceva mai cunoscuta, cea a Simonei Neagu. Firma a reprezentat compania in relatia acesteia cu constructorul Bechtel si a incasat onorarii cifrate la aproximativ 4,5 milioane de euro. Aceasta in pofida faptului ca datorita asistentei acordate de avocatul statului roman, contractul de construire a autostrazii a trebuit renegociat cu constructorul american luni intregi, iar oficialii romani au declarat ca acesta este dezavantajos pentru stat si e contrar legislatiei europene. Avocatul Simona Neagu a beneficiat de un asa-numit „onorariu de succes” de 0,2% din valoarea contractului de construire. La acesta s-a adaugat si un onorariu pentru etapa de initiere a contractului, in valoare de 150.000 de euro, si un onorariu de urmarire si consultanta pina la intrarea in vigoare a contractului, de 25.000 de euro pe luna. Onorariul total cuvenit avocatei Simona Neagu s-a ridicat la 5,2 milioane de euro. Avocata recunoaste ca a avut relatii bune cu fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea. Alegerea sa pe postul de consultant al Ministerului Transporturilor s-a datorat unei „relatii foarte bune cu Miron Mitrea”, explica anul trecut avocatul.

Tel Drum a ajuns o adevărată companie naţională care a încheiat în ultimii trei ani contracte cu statul de zeci de milioane de euro. Liviu Dragnea este cel care a creat Tel Drum, în 2002, pe vremea când conducea Consiliul Judeţean Teleorman. De la exclusivitate la contractele din Teleorman, odată cu plecarea lui Dragnea în Guvern, Tel Drum a ajuns să lucreze în aproape toată ţara.

Firma de drumuri a Consiliului Judeţean Teleorman a fost privatizată atunci la decizia lui Dragnea, fiind cumpărată de Marian Fişcuci, om de afaceri din Teleorman şi coleg de liceu al lui Liviu Dragnea. Cei doi au absolvit împreună în 1980 Colegiul Unirea din Turnu Măgurele. Fişcuci este cel mai pune mâna, în acte, pe Tel Drum şi din societatea aproape intrată în faliment la data privatizării aceasta devine în doar câţiva ani extrem de profitabilă.

În ultimii trei ani se estimează că firma a câştigat din bani publici peste 100 de milioane de euro, ca urmare a contractelor încheiate cu insituţii publice. Tel Drum a câştigat de la Consiliul Judeţean Satu Mare, un contract pentru refacerea unui pod din Oaş în valoare de 1.360.672 lei. Un alt contract în valoare de 8,6 milioane de lei a fost câştigat în Dâmboviţa pentru modernizarea DJ 714 Glod Sanatoriul Moroeni – Pestera, sector Dichiu ¬Bolboci- Pestera. 29 de milioane de lei a câştigat Tel Drum anul acesta în Constanţa, pentru ”Îmbunatatirea accesului intre Municipiul Constanta si platforma industriala Navodari prin largirea si modernizarea bulevardului Mamaia-Navodari”. 39, 8 milioane de lei a câştigat firma din Alexandria la Craiova pentru ”Reabilitarea infrastructurii rutiere pe relatia Nord-Sud-Est a Polului de Crestere Craiova, in vederea fluidizarii traficului in Zona Metropolitana Craiova (executie)”.Conform spuselor unei persoane din magistratura, concurenta de infractiuni poate fi incadrata la subminarea economiei nationale.

Surse : comunicat DNA, investigatii, adevarul.ro, gazetadecluj.ro

Subscribe To Our Newsletter