Emil Boc dă peste 11.000 euro unei firme de-a lui Sebastian Ghiță sa scrie despre autobuzele din Cluj

 

Primăria Cluj Napoca a dat, prin atribuire directă, adică fără a organiza vreo licitație, un contract finanțat prin fonduri norvegiene unei firme conectate la afacerile fostului deputat Sebastian Ghiță, fugit în Serbia pentru a scăpa de procese penale în care este trimis în judecată în România, arata Gazeta de Cluj.

Contractul ”Servicii de informare și publicitate pt proiectul ”Înnoirea flotei de transport în comun în Cluj” a fost atribuit firmei Ridzone Computers SRL din Ploiești. Valoarea achiziției făcute de administrația Boc a fost de 53.500,00 RON (11.243,28  EUR), fără TVA, adică exact valoarea estimată de oficialii primăriei clujene.

Pentru acești bani, firma controlată de Sebastian Ghiță va trebui să facă 5 știri (producție si difuzare) si 25 de spoturi publicitare (difuzare).

Firma Ridzone Computers deține licența de difuzare pentru postul de televiziune Romania TV, care îi aparține lui Sebastian Ghiță.

Ce mi-e Cluj-Napoca, ce mi-e sector 4 Bucuresti !

Ridzone Computers SRL din Ploieşti, cea care deţine licenţa audiovizuală a televiziunii de ştiri Romania TV primeşte bani frumoşi de la institutii de sub Primaria Sectorului 4 condusa de Daniel Băluță: 372 mii lei fara TVA de la Directia Generala de Evidenta a Persoanelor Sector 4, Directia Piete Si Gestionare Activitati Comerciale Sector 4, Directia Generala de Impozite si Taxe Locale Sector 4. Exact ce au nevoie locuitorii din Sectorul 4!

Tot de la Boc, un milion de euro pentru o firmă din ”suveica” lui Ghiță

Primăria Cluj Napoca a atribuit un contract de peste un milion de euro, cu TVA, unei firme controlate, potrivit procurorilor DNA, de Sebastian Ghiță. Este vorba de SC Sport Arena din București care va trebui să furnizeze un sistem modular de parchet pentru Sala Polivalentă din oraș. Potrivit DNA, în patru ani de zile societatea respectivă a facturat de la instituțiile publice peste 6 milioane de lei. În anul 2017 firma a avut un profit de… puțin peste 1.000 de euro!

Primăria Cluj Napoca a atribuit, prin procedură simplificată, contractul ”Furnizare sistem pardoseală demontabilă din lemn masiv și sistem baschet competițional, mobil și pliabil pentru Sala Polivalentă din municipiul Cluj-Napoca” societății Sport Arena SRL din București. Valoarea contractului a fost de 952.083,8 lei, fără TVA.

Bilanțul firmei este unul extrem de interesant, ținând cont de faptul că Sport Arena SRL este controlată, potrivit DNA, de fostul deputat Sebastian Ghiță și a încheiat contracte în valoare de câteva milioane de lei cu instituțiile statului.

În anul 2016, societatea a declarat o cifră de afaceri de 1,2 milioane de lei și o pierdere de peste 800.000 lei cu 9 angajați. În anul următor, cifra de afaceri aproape s-a triplat, fiind de 2,8 milioane lei, profitul declarat a fost de aproape 5.000 lei, adică puțin peste 1.000 de euro, iar numărul angajaților a fost redus la 6 persoane.

Boc n-a batut in van toba la Halep

Sport Arena este administrată de PETRE RADU, care are și 29% din acțiuni. Printre ceilalți acționari se numără NEGROIU RADU, CONSTANTINESCU VLAD CORNELIU, SAMOILA MIHNEA și PAVEL ANDREI, tenismenul care a fost antrenorul Simonei Halep.Leave a Comment