E timpul ca Johannis si Sulea sa faca echipa

tot

Pentru toata lumea e clar ca PNL Cluj se duce dracului. O minune sau Sulea cu echipa lui de campanie, updatata poate schimba ceva. Rares Bogdan nu mai vine la Cluj, desi numele sau e vehiculat.

La nivel national, ultima speranta e Johannis.

Nu mai poti continua asa, sa faci praf partidul, pentru interese personale. Exista institutia demisiei.

Din decembrie 2012 asistăm la o decădere a PNL Cluj. Pe plan naţional, şi acest lucru se răsfrânge direct şi asupra organizaţiei judeţene clujene, USL este departe de a fi reuşit să transpună în realitate ceea ce promise în campania electorală. Apoi, pe plan local, vorbim de un zbucium neîncetat al PNL. La scurt timp după alegerile locale, organizaţiile liberale din teritoriu au început să fie extrem de nemulţumite de maniera în care preşedintele Consiliului Judeţean Cluj şi al organizaţiei judeţene, Horea Uioreanu, a înţeles să îşi sprijine colegii. Concret, lui Uioreanu i se reproşează lipsa de implicare şi de sprijin în problemele organizaţiilor locale şi faptul că s-a înconjurat de non nume liberale, cunoscuţi personali, transformând PNL într-un SRL. Sau AF. Depinde de “deconcentrata” la care te uiţi. Iar aceste nemulţumiri au răbufnit la alegerile anticipate, când liberalii au avut parte de un show demn de o telenovelă sudamericană. Uite preşedintele/nu sunt alegeri, avem preşedinte/s-au anulat alegerile. Iar în acest zbucium, ca o dovadă a crizei prin care trece PNL Cluj, pe de-o parte, pentru funcţia supremă, în PNL Cluj s-a găsit doar un Uioreanu contestat şi un Seplecan “subţire”, iar pe de altă parte, organizaţiile din teritoriu ar fi fost gata să îi dea lui Uioreanu un vot de blam şi să îl propulseze pe Seplecan în fruntea liberalilor.

Un Mihai Seplecan (ex Szeplekan), simpatic de altfel, dar care, aşa cum “şade teribil” de bine unui LIBERAL, a lucrat toată viaţa la stat. Un şase mii pe lună de la Hidroserv, câte o mie de consultanţă de pe la primării, mai un leuţ bun din CA al RA Aaeroport sau RADJ, şi mai nou, director la Sucursala de Furnizare a Energiei Electrice Transilvania Nord Cluj. Nu tu o firmă pe mână, nu tu un zbucium lunar cum să dai salariile angajaţilor, nu tu o preocupare de meserie liberală. Trăiască statul şi bugetul său. În ceea ce priveşte studiile, altă caracteristică a unui liberal adevărat, dungă. Adică nu ne pronunţăm, pentru că nu ştim, nu am găsit vreun CV al lui Seplecan. Ştim că a pornit de jos, şofer al lui Nicoară şi a ajuns, nu, nu la ROMATSA ca şoferul lui Boc, ci în consiliul judeţean…

De altfel, lipsa de nume grele, capabile să coaguleze în jurul lor mase de votanţi şi totodată membrii de partid, se vede chiar şi în proiecţia viitoarelor alegeri locale, unde PNL Cluj vehiculează două nume: Rareş Bogdan şi veşnicul Mihai Seplecan. Ambii ombilical legaţi de banul public (una din firmele lui Rareş, Trend COmmunication Communication, primind de la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (actuala Autoritatea de Supraveghere Financiară – ASF) 8 contracte în valoare totală de 308.708,65 euro, fără licitaţie).

Toate acestea duc la un flux continuu de nemulţumiri, care uneori chiar răbufnesc. Iar exemplul elocvent îl constituie listele de semnături de la alegerile europarlamentare. Întrebaţi primarii liberali din judeţ câte semnături au strâns la cererea expresă a conducerii. Răspuns: “ZERO. Când noi avem nevoie de partid şi de preşedinte, el e nicăieri. Aşa că de ce noi am percuta rapid la solicitarea sa?”.

Apoi, la Cluj a explodat şpaga Fany. Din nou, liberalii au primit o palmă usturătoare. Cel acuzat că a dat şpagă a fost primit cu braţele deschise în PNL, iar numele tocmai al şefului de cabinet al dublului preşedinte Uioreanu, Răzvan Pop, este implicat cu subiect şi predicat în acest scandal. Iar Uioreanu nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu îi miroase. E drept, nu e răspunzător de faptele lui Pop, dar, cu siguranţă că nici Pop nu a fost paraşutat de reptilieni la biroul lui Uioreanu, ci el însuşi l-a adus în baza unor criterii ştiute de el. Însă să nu ne mirăm. Nici Tişe habar nu avea de şpaga încasată de condamnatul Bica….Deh, nu ştie mâna dreaptă ce face mâna stângă…

Rămânând la capitolul Şpagă şi DNA, nu putem trece cu vederea un alt episod liberal. Un alt exemplu elocvent a ceea ce se întâmplă când o singură persoană, pe criterii subiective, şi nu un grup de specialişti, decide numirile în posturi. Este vorba de Traian Mariş, fostul şef al Direcţiei Silvice Cluj, cel condamnat pentru luare de mită. Nu e vorbă, sistemul mită-numire-partid a fost moştenit de la creatorul său, protejatul PDL, Ioan Morar, dar acuzarea se răsfrânge direct asupra PNL, relateaza Cotidianul Transilvan.

O gramada de arestari, de compromiteri. Eu as schimba linia cu totul, ca la hochei. As face sa intre Johannis si Sulea la bataie.

Sursa : Cotidianul Transilvan

Subscribe To Our Newsletter

Cat castiga Darius Pintilie, tovarase Emil Boc ?

În nota de fundamentare există un capitol separat dedicat experienţei profesionale în domeniul aeronautic a...

Închide