E.ON Gaz Distribuţie a dublat investiţiile derulate în judeţul Cluj în anul 2013

e on gazCompania E.ON Gaz Distribuţie a derulat anul trecut investiţii de circa 48 milioane lei în judeţul Cluj, în principal în reabilitarea reţelelor de distribuţie de gaze naturale, suma fiind de 2,4 ori mai mare decât cea investită în anul 2012.

Investiţiile au fost susţinute în principal din fonduri proprii ale companiei, la care s-au adăugat resurse atrase prin intermediul proiectului cu finanţare europeană.

Au fost modernizate conducte şi branşamente de gaze naturale pe o lungime de 120 de kilometri, dintre care 98 de kilometri fac parte din reţeaua  municipiului Cluj Napoca. Totodată, reţeaua de gaze a judeţului a fost extinsă cu peste 10 kilometri.

Lucrările de investiţii au continuat în mod susţinut în municipiul Cluj Napoca, fiind modernizate conducte şi branşamente în lungime de 98 de kilometri, valoarea totală a investiţiilor ridicându-se la 44 milioane lei.

Au fost derulate investiţii pe mai multe străzi din municipiu, între care menţionăm: Cojocnei, Bucureşti, Dâmboviţei, Cireşilor, Fortăreţei, Potaissa, Craiului, Metalului, Soarelui, Poenarilor, Atelierul, B.Cârţan, Suceava, Războieni, Brânduşelor, Maramureşului, Bihorului, Petuniei, I.H.Rădulescu, St. Mora, Ţibleşului, Donath, Teleorman, Republicii, Alverna, Scorţarilor, E.Grigorescu, Al.Vlahuţă, Calea Mănăştur, Calea Turzii, Câmpului, Calea Baciului, Dunării şi Decebal.

Tot în anul 2013, E.ON Gaz Distribuţie a modernizat reţeaua de distributie de gaze naturale din Câmpia Turzii şi Turda, pe o lungime de peste 12,5 kilometri, alte reabilitări de reţea vizând municipiile Dej – 2 kilometri şi Gherla – 3,5 kilometri.

Pentru îmbunătăţirea calităţii serviciului de distribuţie din judeţul Cluj au fost modernizate 3 staţii de reglare-măsurare (în municipiul Cluj Napoca, Turda şi Câmpia Turzii).

Totodată,  pentru racordarea de noi consumatori la sistemul de distribuţie a gazelor naturale, reţelele din mai multe localităţi din judeţ au fost extinse cu peste 10 kilometri.

E.ON Gaz Distribuţie continuă să investească sume importante în judeţul Cluj, în acest an urmând să demareze noi proiecte care vizează, în principal, înlocuirea a circa 100 kilometri de conducte şi branşamente de gaze naturale.

În 2012,  E.ON Gaz Distribuţie a investit peste 20 de milioane de lei în reţeaua de gaze naturale a judeţului Cluj, fiind modernizată  infrastructura judeţeană de distribuţie pe o lungime de aproximativ 85 de kilometri.

În Cluj Napoca au fost modernizaţi circa 61 kilometri de reţea, valoarea totală a investiţiilor realizate fiind de 18 milioane lei.

Proiecte importante de investiţii în reabilitarea reţelei de distribuţie de gaze naturale din judeţul Cluj s-au desfăşurat şi în localităţile Turda, Soporul de Câmpie şi Floreşti, fiind înlocuiţi, în total, circa 23 kilometri din reţea cu conducte şi branşamente din polietilenă.

 

 

Subscribe To Our Newsletter

Floreşteni, sunteţi aşteptaţi, astăzi la dezbaterea publică pe tema transportului în comun

Primăria comunei Floreşti a anunţat organizarea unei dezbateri publice pe tema transportului în comun.  După...

Închide