După 10 ani de procese o tânără infectată cu HIV în spital primeşte despăgubiri de 1 milion de euro

Un articol din 2014, revine pregnant in atentia tuturor. O tânără de 25 de ani din Bacău care a dat în judecată Spitalul Judeţean după ce ar fi contractat virusul HIV în această unitate medicală va primi despăgubiri de un milion de euro, după zece ani de procese, reprezentanţii CJ afirmând că banii pentru fată au fost alocaţi de către Guvern.

Tânăra a dat în judecată unitatea reclamând că în anul 1990, când a fost internată la Spitalul de Pediatrie Bacău, devenit între timp secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), a fost infectată cu virusul HIV.

După mai bine de zece ani de procese derulate prin mai multe instanţe, în iunie 2013 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat definitiv în acest caz şi a decis ca Spitalul Judeţean Bacău să îi plătească tinerei despăgubiri de 4,6 milioane de lei. Până în prezent, însă, tânăra nu a primit aceşti bani, astfel că aceasta a continuat demersurile în instanţă, unde a solicitat executarea silită a unităţii medicale, procesele fiind încă pe rol.

Ionel Floroiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bacău, instituţie în subordinea căreia se află SJU, a declarat, , că suma de 4,6 milioane de euro, reprezentând despăgubiri pentru tânăra infectată cu HIV în spital, a fost alocată CJ din Fondul de rezervă al Guvernului şi urmează să fie virată în conturile unităţii medicale.

Follow me!

Subscribe To Our Newsletter

Exploziv : Trebuie declarata starea de urgenta in spitalele din Romania

Profesorul clujean Ioan Bocșan a confirmat că în România se raportează între 1-1,5% infecţiile nosocomiale,...

Închide