Dumnezeule drag, de cine suntem condusi ?

liviu-dragnea-la-ultima-ora

De aproape 20 de ani învăţământul – şi nu numai el – este într-o continuă reformă. Întâi m-au nedumerit măsurile ce se sugera a se lua, apoi m-au îngrijorat măsurile, aberante, ce se luau, şi se iau, în continuare. Acum, îmi vine să plâng, când văd ce am ajuns, din ce am fost.
Oare, copiii acestor generaţii vor putea ei, vreodată, să ierte pe guvernanţii acestor ani, pentru suferinţele şi răul provocate de experienţele păguboase ce s-au făcut, pe viaţa lor?

Scandalul diplomei lui Mihai Seplecan nu face decat sa puna cireasa pe tort.

Flux 24 a relatat  despre scandalul diplomelor false in care a fost implicat in 2009 actualul  presedinte  al PSD, Liviu Dragnea. In martie 2009 izbucnea scandalul diplomelor false. Liviu Dragnea, un deputat PD-L si adjunctul sefului Politiei Teleorman erau banuiti de procurori ca si-au cumparat diplome false de la universitatile din Alexandria. DNA verifica atunci, conform Stirilor PRO TV, doua universitati din Alexandria suspectate ca ar fi fabricat pe banda rulanta peste 15.000 de diplome.

Capul escrocheriei era chiar fondatorul şi rectorul Universităţii „Al. Ghica” şi al Universităţii „Europa Ecor”, Mina-Silviu Dobronauteanu, în vârstă de 67 de ani, din Bucureşti. Totodată, el a fost şi cordonatorul Fundaţiei „Ergorom 99”, al cărei sediu avea un rol important în derularea operaţiunilor infracţionale. Universităţile menţionate nu au deţinut vreodată atestate, nici autorizaţii de funcţionare, iar din 2006 se află în procedura de lichidare, elemente care însă nu par să fi fost cunoscute la nivelul factorilor responsabili din Ministerul Educaţiei.  Un dosar de absolvire a uneia dintre cele două universităţi scotea din buzunarul clientului frumoasa sumă de 3000-3500 de euro, scria presa la vremea respectiva. Apoi mecanismul era urmatorul: În schimbul banilor, pe parcursul câtorva săptămâni, membrii grupării infracţionale întocmeau dosarul solicitat, fără că titularul să fi participat măcar la vreun curs, ori să aştepte trei ani. Pasul următor era depunerea dosarelor, pentru susţinerea licenţei, la alte universităţi, unde cei în cauză şi-au creat în timp relaţii, astfel încât „absolvenţii” proprii să promoveze examenul. Este vorba despre Universitatea de Petrol şi Gaze din Ploieşti, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea Ecologică Bucureşti, Universitatea Hyperion, Universitatea „Gh. Cristea”, Universitatea Valahia din Târgovişte. Opţional, clienţii puteau chiar să nu participe la examenul de licenţă, situaţie în care se foloseau persoane interpuse. Acestora li se întocmeau cărţi de identitate false, cu datele reale ale candidaţilor absenţi, dând astfel impresia de legalitate. Acest important serviciu era plătit separat, cu 600 de euro.

„Pentru blocarea dosarului s-au facut presiuni atat politice – in special pe linia PSD -, cat si la nivelul conducerii Ministerului de Interne si a Inspectoratului General al Politiei. La nivelul nostru de la Teleorman, cel insarcinat sa faca identificarile posesorilor de diplome false a fost seful nostru, comisarul Stanimir, care are chiar el o astfel de diploma suspecta. Va dati seama ca noi nu am mai avut voie sa continuam ancheta de atunci”, sustineau atunci surse din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Teleorman, citate de ziare.com.

Vom reveni