EXCLUSIV: Dumnezeu, Gramatica, Guvernul si șmenurile pe bani publici ale asociatiilor „creștine”

Daca ati avut impresia ca de educatie isi bate joc doar Liviu Pop la Ministerul Invatamantului, v-ati inselat. De educatie isi bat joc si cei de la Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni. Mai exact, isi bat joc de Limba Romana, de banii publici, de fondurile europene si, mai ales, de romanii din diaspora.

Banii care ar trebui cheltuiti pe programe pentru romanii din strainatate, pentru, sa zicem, manuale de Limba Romana pentru copiii romani din diaspora care invata in limba tarii in care se afla, acesti putini bani alocati de guvern sunt aruncati de Departamentul pentru romanii de pretutindeni pe cursuri online de Limba Romana pentru STRAINI!!!

Care este legatura dintre un departament guvernamental DEDICAT ROMANILOR si „iluminarea” STRAINILOR in „tainele” Limbii Romane, putem doar presupune. Fie guvernul Romaniei considera ca romanii din diaspora sunt NISTE STRAINI care au nevoie sa invete limba tarii lor cu ajutorul unui curs online de doi bani, fie exista o legatura cu mult mai subtila, mai „practica” si mai avantajoasa pentru buzunarele unora.

Existenta acestui „curs online” a fost semnalata intai de Radu Borza pe blog-ul  sau si pe pagina de Facebook dexonline. Pe buna dreptate, Radu Borza se intreaba cum poate un strain (despre care e normal sa presupunem ca nu stie DELOC limba) sa invete romana de pe un site ale carui explicatii sunt EXCLUSIV IN ROMANA? Tot el se intreaba cum e posibil sa existe un test care iti da doar rezultatele fara sa arate unde ai gresit si semnaleaza si multe erori de limba in continutul site-ului.

Informatia a fost preluata si de Ziare.com care, analizand site-ul il califica drept „aberatie” si au dreptate. Pe langa erorile semnalate de Radu Borza, cei de la Ziare.com identifica si ei alte erori: „steagul Romaniei are culorile inversate, in loc de serviciu scrie servici, unele propozitii nu au logica, exista intrebari fara raspunsuri corecte, virgule puse aiurea” Cea mai „tare” observatie facuta de cei de la Ziare.com este mesajul de la finalul testelor: „Felicitari, ai absolvit ultima parte a cursului de limba romana cu 88 de puncte si 12 de greseli.” „Testul e facut „pe genunche” este concluzia unui internaut. Si toata aplicatia, am adauga noi, pentru ca nu foloseste nimanui. Sigur, nu excludem totusi ipoteza ca acest curs sa fie dedicat ministrilor certati cu gramatica” conchid cei de la Ziare.com

Ne-am uitat si noi pe site-ul cu pricina. Nu trebuie multa munca si pricepere ca sa-ti dai seama ca este o aberatie totala, facuta „ca sa fie”, pe post de praf in ochii UE care a cofinantat acest proiect, restul fiind bani de la bugetul Romaniei.

Trecand peste aberatia ca un site „pentru straini” e finantat de la bugetul pentru romanii din diaspora si trecand si peste aberatia ca un site „pentru straini” este scris in totalitate in limba romana, observam ca lectia 1 pentru novici nu incepe cum ne-am astepta cu sunetele specifice limbii romane (ex: ă, â, î, ț, ș, ce, ci, che, chi, ge, gi, ghe, ghi) cum ar fi normal ci direct cu formulele de salut care, dupa cum bine stim, contin astfel de sunete pe care strainii habar nu au cum sa le pronunte.

Ca si ceilalti curiosi, am observat si valul de greseli pe care le contine site-ul. Pe langa cele identificate de „investigatorii precedenti” adaugam si cuvintele „de aiurea” – ăala !!!!

Nu are rost sa continuam cu identificarea altor erori pentru ca ne-ar lua prea mult timp si avem de semnalat si alte aspecte foarte importante. Va invitam pe voi sa cautati si sa identificati si alte erori si sa ni le semnalati. Pentru cei interesati, verificati site-ul AICI

Este clar ca site-ul e o varza imputita facut doar pentru a lua ochii finantatorilor, adica UE. Se pune intrebarea importanta: „Prin ale cui buzunare s-au ratacit banii?” Nu putem raspunde in buzunarele carui oficial guvernamental pentru ca n-am reusit sa identificam exact contractul de finantare in baza caruia s-a facut site-ul si, in mod normal, nici anul in care s-a facut atribuirea si plata finala.

Putem insa sa va spunem cine este „celebra”  dar misterioasa organizatie „Liga de Utilitate Publica„, autoarea site-ului.

E clar ca autorii n-au nici cele mai elementare cunostinte sau vreun fel de contact cu niciun expert in predarea Limbii Romane strainilor si nici n-au incercat, in viata lor, sa invete o limba straina cu ajutorul unui ghid sau carte sau site, pentru ca, daca ar fi avut, ar fi stiut ca orice astfel de curs incepe cu alfabetul si sunetele specifice limbii respective.

E clar ca in echipa care a facut site-ul nu a existat niciun lingvist si ca „Liga de Utilitate Publica„, pe scurt LUP, nu are niciun fel de expertiza care sa o recomande pentru castigarea unui astfel de proiect.

Atunci cum a castigat LUP un proiect finantat din bani publici si din fonduri UE?

Raspunsul este simplu: LUP este abonata la bani publici si fonduri UE. LUP e expert in „tot si toate”, de la educatie pentru straini la educatie antreprenoriala, integrare sociala si „agent de vanzari” pentru programe guvernamentale pentru IMM-uri.

Asociatia LUP a fost infiintata in 2010 si are sediul in localitatea Tamasi din judetul Ilfov. Cam atata gasesti ca informatie disponibila pe internet, pentru ca LUP e o organizatie „misterioasa” care pare ca face tot posibilul sa-si ascunda urmele digitale. Din pacate, pentru ei, nu pentru noi, in ziua de azi este imposibil sa te poti ascunde total pe net si, in acelasi timp, sa mulgi si bani publici si europeni.

Asa se face ca, din registrul asociatiilor si fundatiilor, am aflat ca LUP este o organizatie infiintata in 19/05/2010, de catre CEZAR CRISTIAN BĂLĂŞOIU, ALEXANDRU SFÎRÂIALĂ, RAFAEL UDRIŞTE. Tot de acolo aflam ca LUP urmareste „Îmbunătăţirea mediului social românesc prin promovarea şi susţinerea, prin toate mijloacele legale, a valorilor morale şi spirituale (libertatea individuală, responsabilitatea civică, justiţia, securitatea socială, caritatea, democraţia şi transparenţa decizională, cultura, recursul la tradiţie şi istorie) menite să asigure o societate românească sănătoasă fizic şi moral, educată, informată, coagulată şi competitivă pe piaţa europeană a muncii. De asemenea, Liga de Utilitate Publică îşi propune să aducă la cunoştinţa publicului activitatea ştiinţifică şi culturală a regretatului Dr. Octavian Udrişte” si ca este condusa de doi presedinti, nu unul: „PREŞEDINTE – RAFAEL UDRIŞTE; ALEXANDRU SFÎRÂIALĂ”

Acum, ca stim „cine” este LUP si cine sunt „parintii” ei, putem investiga mai departe si aflam ca LUP este „ORGANIZATIE CRESTINA”  fana infocata a Coalitiei pentru Familie, semnand, alaturi de organizatii membre CpF, nenumarate proteste impotriva statului de drept secular. Intre altele LUP sustine cu infocare finantarea BOR de catre stat si se opune cu fervoare incetarii acestei finantari. Evident LUP a semnat si petitia de modificare a constitutiei care cere explicit eliminarea  prevederilor care interzic discriminarea pe baza de „orientare sexuala„. LUP s-a opus, alaturi de alte organizatii la fel de „crestine” si incercarilor de modificare a constitutiei initiate de Crin Antonescu. Cum acestor pretinsi crestini nu le plac modificarile constitutionale daca nu sunt propuse de ei, cei de le LUP „mari iubitori de natura si animale” au protestat si impotriva legalizarii drepturilor animalelor. Si, pentru ca astfel de personaje care fondeaza astfel de organizatii sunt „demni” de Cascadorii Rasului, LUP a semnat intre altele si o petitie impotriva serbarii Halloween-ul in Romania, amenintand chiar ca dau statul in judecata daca mai permit tinerilor sa organizeze astfel de serbari.

Desigur, insa ca astfel de organizatii care se opun oricarei initiative de orice fel daca nu vine de la ei, trebuie sa traiasca din ceva si cel mai bine, in Romania, se traieste din bani publici. Asa ca LUP e abonata la proiecte finantate din fonduri nationale si Europene dar administrate de guvern.

Cum nu se pricepe cu adevarat la nimic, LUP este „clientul” ideal in a primi bani publici. Intre altele LUP primeste peste 8 milioane RON pentru un proiect de dezvoltare anteprenoriala in regiunea Sud-Muntenia. De banii astia LUP a facut un site pe Google docs (adica pe gratis) si pe care nu-l poti accesa decat daca le oferi „domnilor” o multime de date personale. Presupunem ca din aceeasi bani si nu din altii, LUP & Co a mai facut si o pagina de Facebook (adica tot pe gratis) unde invita tinerii antreprenori cu idei de afaceri sa-si prezinte ideile pe care LUP sa le prezinte guvernului cu propunere de finantare. Dupa cum stim si am aratat in articolele anterioare, Guvernul NU are buget pentru finantarea acestor proiecte. (!!!)  Nu va chinuiti sa accesati site-ul listat pe pagina de Facebook, am incercat noi si nu functioneaza. Site-ul a fost suspendat!!!

Evident ca LUP are mare grija de viitorul ei asa ca s-a asociat si cu Primaria Fundeni sa faca proiecte de incluziune sociala. V-am spus ca LUP se „pricepe” la toate, adica la nimic.

In concluzie, LUP este o „chestie” crestin-retrograda care se opune oricaror initiative de modernizare a Romaniei si care traieste din bani publici pe care-i obtine cu foarte mare usurinta de la stat fara sa aiba expertiza necesara pentru castigarea unor astfel de proiecte, dupa cum s-a vazut din exemplu cu site-ul de cursuri de Lb. Romana. Faptul ca am gasit LUP in proiecte extrem de diferite ne arata in mod clar ca aceasta organizatie sifoneaza bani din fonduri publice si europene. Intrebarea este: PENTRU CINE? Cine este in spatele acestei asociatii? 

La prima vedere „marele maestru de vrajitorii” este un domn, pe numele sau Rafael Udriste, jurnalist religios cu emisiuni la TVR, invitat cvasi-permanent la televiziunea BOR – Trinitas si cu blog personal.

Greu de crezut ca acest domn este sforarul sef si beneficiarul principal al gramezilor de bani pe care-i primeste LUP de la stat. Mult mai credibila este ipoteza ca LUP si altele ca ea reprezinta agentiile de frauda, delapidare si spalare de bani ale BOR. Sau poate exista o legatura cu cineva de prin guverne sau partide, dar noi n-am reusit sa aflam, inca. Poate ne ajuta DLAF si DNA sa aflam mai multe pentru ca la cat am reusit noi sa aflam (adica foarte putin) lucrurile miros urat de tot.

Faptul ca dl. Rafael este fiul unui fost medic, Octavian Udriste, laudat fara temei de statul comunist pentru pretinsa descoperire a unei „gene a cancerului” care de fapt NU exista si pe care, la vremea respectiva o denumise pompos „gena marker ancestrala” formula care ar face orice genetician incepator sa se tavaleasca pe jos de ras, faptul ca este fiul acestui domn poate fi relevant pentru cei cu mai multe informatii si cu mai mult acces la informatii confidentiale, pentru noi, deocamdata nu reprezinta nimic altceva decat o curiozitate amuzanta.