Drum bun Iolanda

iolanda-balas-razvan-chirita

Nu ma pot gandi la Iolanda fara sa zambesc. Pentru ca Iolanda era toata numai buna-dispozitie si mai era si contagioasa. Oricat de suparat ai fi fost, dadea Iolanda cu usa de perete, spunea doua vorbe si gata, uitai de toate supararile pentru urmatoarele doua zile. Te contaminai cu zambete de la Iolanda. Era contagioasa rau.

Iolanda era de neignorat. Nu pentru ca era o mare campioana, pentru ca Iolanda era cea mai modesta persoana cu putinta. N-am auzit-o niciodata facand caz de statutul ei de campioana a sportului mondial. Iolanda era de neignorat pentru personalitatea ei uriasa. O auzeai venind de la capatul holului. Se asternea o atmosfera de chicoteala cu murmurul de rigoare – „vine Iolanda!” si usa se trantea de perete – Iolanda nu intra, Iolanda isi facea intrarea.

Am adorat-o pe Iolanda inainte de a sti ca doamna aceea inalta, zgomotoasa, cu voce joasa, evident sefa de ceva, pentru ca toti o ascultau cu respect, inainte de a sti, spuneam, ca doamna aceea care avea o vorba buna pentru toata lumea si o atitudine protectoare, mamoasa chiar, este IOLANDA BALAS INSASI. Asa ca am iubit-p pentru ea, nu pentru ce a facut in sport. Nici nu prea mi-a pasat. Putea sa nu faca nimic in sport, Iolanda este si ramane o mare doamna.

Nu pot sa vorbesc de Iolanda la trecut. Ea este si va ramane, pentru mine, una dintre personalitatile care mi-au marcat existenta la inceputul carierei mele si de la care am invatat enorm. Nu, n-am invatat sport si nici stil de viata sanatos, totdeauna am fost sunt si voi ramane un dezastru in acest domeniu, am invatat viata si am invatat spririt. Nu stiu daca ea a vrut vreodata sa ma invete ceva, dar Iolanda invata cate ceva pe toata lumea fie ca voia sau nu, fie ca ei voiau sau nu sa invete ceva de la ea.

Iolanda nu se preocupa de amanunte, nu avea rabdare, ea avea o viziune si o voia implementata. Totdeauna viziunea ei era de un optimism contagios – v-am spus ca Iolanda este contagioasa – si optimismul ei era contagios si se vedea si in stilul vestimentar. Iolanda nu avea tinute plictisitoare sau terne. Ea era inflorata, sau daca nu avea floricele avea zdanganele. Iolandei ii placeau la nebunie margelele. Pana si tinutele ei tot vesele erau. Eclectice dar vesele si, culmea, ei i se potriveau.

Mi-e dor de Iolanda, totdeauna o sa-mi fie si totdeauna, ca si pana acum, amintirea ei o sa ma faca sa zambesc.

Drum bun Iolanda. Nu-mi fac griji ca o sa te lase aia sa astepti prea mult la poarta Raiului pana sa vina sa-ti deschida, pentru ca Sfantul Petru o sa te auda venind de departe si o sa-ti faci intrarea in Rai in stilul tau de neimitat.

Subscribe To Our Newsletter

Kiat, Tirenna Scavi sau Diferit, doresc EXECUȚIA Drumului de Legătură SUD Florești

9 firme au depus oferte pentru realizarea Drumului de Legătură SUD Florești, cel care va...

Închide