Drogurile, la Cluj-Napoca, nu există, deci de ce am aloca bugete antidrog ? De ce un centru integrat persoanelor dependente de droguri ?

În orașul comoară de pe malul Someșului nu există discriminare. Nu există persoane care se injectează. Nu există prostituție, nu există problema HIV/SIDA.

No drugs, no problems.

Avem în schimb cel mai bun primar al tuturor timpurilor, Emil Boc, care a transformat Cluj-Napoca, în orașul în care curge numai lapte și miere.

București, Gigel Lazăr, președinte CIADO :

Tinerii și propriile lor valori…!
Ce an, ce nebunie…47.000 elevi si studenti, implicați in antidrog.
Un concept complex adresat elevilor, studentilor, parintilor. 1200 diriginti implicati, 2400 profesori, 26 inspectori scolari.

#ciado #pmb #ismb

De multi ani ascundem, mintim, evitam sa spunem ca avem o problema mare in Bucuresti. Mintim sa nu speriem populatia ca in Bucuresti avem peste 15 % tineri 16 ani consumatori de droguri si 21% studenti.P.G. Gabriela Firea si ASSMB au inteles semnalele CIADO, mass media, parintilor si au decis deschiderea primului centru socio medical multidisciplinar integrat. Noi am decis sa deschidem si Centrul municipal de informare, prevenire si alternative la consum ce sa fie complementar celui deschis de PMB. Din pacate nu l-am putut deschide in acest an, intrucat iar au fost cateva probleme birocratice in atribuirea locatiei, fapt pentru care il vom deschide in luna februarie investind din resurse proprii.Un cost suplimentar dar…c’est la vie. Felicitari d-nei P.G. Gabriela Firea pentru curaj si gasirea rapida a solutiilor pentru o problema serioasa a comunitatii si mult succes ASSMB in derularea acestui proiect. CIADO va fi alaturi de cate ori vom fi solicitati.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat luni că lucrează la amenajarea unui centru integrat socio-medical dedicat persoanelor dependente de droguri.

„Vom deschide în maximum 6 luni un centru socio-medical pentru îngrijirea acestor persoane care au ajuns dependente şi în plus s-au îmbolnăvit de TBC sau HIV. Nu este doar un centru medical, ci şi un centru social. Aceste persoane vor fi tratate de dependenţă şi reintegrate social. Vom sprijini să găsească un loc de muncă, prieteni, să socializeze. De asemenea, cei care nu au casă – şi mulţi nu au un acoperiş deasupra capului – să poată să rămână pe o anumită perioadă în acest centru”, a anunţat Firea la un eveniment dedicat combaterii consumului de droguri în rândul tinerilor, organizat la Opera Comică pentru Copii.

Ea a precizat că a fost identificat şi un spaţiu în strada Orzari.

La eveniment, institulat „No drugs, no problems”, au mai participat premierul demis Viorica Dăncilă, preşedintele Centrului Internaţional Antidrog şi al Drepturilor Omului, acad. Constantin Bălăceanu-Stolnici, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar, Eugen Ilea, directorul Agenţiei Naţionale Antidrog, comisar şef de poliţie Constantin Negoiţă, primarul elevilor bucureşteni, Mihail Pop, şi medicul psihiatru şi psihologul Motoescu Eduard.

Subscribe To Our Newsletter

Florești, o poveste de iarnă și dragoste ( 13 – 23 decembrie 2019)

  În perioada 13-23 decembrie, parcarea din curtea primăriei va deveni un tărâm mirific, de...

Închide