Droguri, esec terapeutic si moarte pentru un tanar de 21 de ani din Heidenheim a.d. Brenz, Germania

Ce se poate spune despre un baiat de nationalitate romana de 21 de ani care s-a nascut si a murit in Germania, urmand ca astazi cenusa sa sa revina in pamant?

Ca era inteligent si sensibil. Ca ii placea fotografia artistica si hip-hopul. Ca facea versuri, in engleza pentru trupa sa. Ca Germania a reprezentat pentru el un mediu de viata, in care nu si-a putut manifesta potentialul artistic. Iar clinica in care a fost tratat, a inregistrat un esec terapeutic de mari proportii.

Justitia romana este monitorizata de catre Europa, pentru a preveni derapajele institutionale. O voce constanta, a fost cea a Germaniei, care pune accent pe independenta si calitatea actului de justitie.

Procuratura Ellwangen si criminalistii din Ulm sunt chemati sa faca lumina in  cazul unui cetatean german de nationalitate romana, care a murit in 23 februarie 2018, ora 15 23, in Heidenheim a.d. Brenz, landul Baden Wurtemberg. Intr-un loc pe care localnicii il numesc Stanca Vrajitoarelor. In situatia in care pe acest caz se va „pune batista pe tambal”, atunci probabil ca nu voi mai crede in declaratiile celor care pun la colt Romania, iar judecata in tarile lor nu o fac cu aceeasi masura.

Un cetatean german,a fost internat in Clinica Heidenheim a,d. Brenz, aflat, dupa cum spun apartinatorii, sub protectia unui ordin judecatoresc ce nu ii permitea sa paraseasca clinica mai sus-amintita. Dar care a parasit totusi clinica si a murit.

Cum s-a ajuns aici, este o poveste lunga, pe care cu siguranta, chiar daca presa germana tace, nu acelasi lucru se va intampla cu presa din Romania.

Deoarece din informatiile culese de la apartinatorii din Germania reiese ca nu s-a procedat la autopsierea cadavrului si nici la prelevarea unor probe toxicologice, care sa precizeze daca in corpul victimei se gaseau in momentul decesului alte substante, credem ca este imperios necesar ca intr-o viitoare ancheta asupra conditiilor de deces, sa fie cercetate si urmatoarele aspecte :

  1. Daca s-a administrat tratamentul corect in clinica din Heidenheim a. d. Brenz, raportat la consumul de cannabis al victimei, iar protocolul terapeutic se putea face in clinica respectiva, sau necesita tratament intr-o clinica de toxicologie specializata.
  2. Daca s-a tinut cont de mai multe optiuni terapeutice, sau s-a mers pe una singura, tratamentul neuroleptic antipsihotic.
  3. Daca s-a tinut cont in stabilirea diagnosticului diferential de eventualele comorbiditati existente, cum este dependenta de marihuana.
  4. Este posibil ca in momentul mortii, acesta sa fi fost sub influenta unor substante psihoactive procurate in clinica sau in afara ei ?
  5. Daca s-a tinut cont si a existat un tratament pentru depresia din perioadele de decompensare, respectiv un tratament de control al anxietatii generalizate, asociate afectiunii diagnosticate si care a fost acela.
  6. Care a fost suportul acordat prin grupurile de sprijin si reintegrare sociala, tinand cont de faptul ca victima mai fusese spitalizata, iar tratamentul psihologic si suportul social puteau evita poate moartea sa.
  7. Care este cercul de cunostiinte care i-a furnizat substante psihoactive victimei, de unde avea bani sa isi procure substanta.
  8. De ce nu s-a procedat la informarea familiei, respectiv de ce discriminarea pentru parintele roman, in furnizarea informatiilor, de catre clinica Heidenheim, desi acesta le ceruse in repetate randuri, iar acesta vorbea limba germana desi se afla in Romania.
  9. Vorbim in speta de fata de o grava neglijenta in serviciu din partea personalului medical al clinicii, sau acesta este protocolul terapeutic obisnuit in clinicile germane de profil ?

N.r. : Victima in speta de fata este fiul meu. Articolul are ca scop, instituirea unor masuri suplimentare de protectie,in clinicile europene si nu numai,  pentru  ca asemenea nenorociri sa nu se mai repete nicaieri, niciodata.

A consemnat Horia -Eugen Cristea