Dragnea, tupeul de borfas si incompetenta din Guvern. De fapt, exista doua sisteme de avertizare la Guvern si nu a functionat niciunul

Oamenii mor din cauza incompetentei si increngaturii de interese din guvern si lui Dragnea ii arde de atacuri la Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat Guvernului să implementeze de urgenţă un sistem de avertizare rapidă a populaţiei în situaţii de criză, apreciind că furtunile de duminică au arătat ineficienţa sistemului de prevenire a populaţiei. „Furtunile care au lovit cu o violenţă extremă România, în cursul zilei de duminică, arată vulnerabilităţile şi ineficienţa sistemului de prevenire a populaţiei şi reducere a riscului de producere a dezastrelor. Fenomenele meteo foarte grave au provocat numeroase pierderi de vieţi omeneşti şi au lăsat în urmă zeci de răniţi. Gândurile mele de compasiune se îndreaptă către familiile îndoliate, cărora le transmit sincere condoleanţe. Totodată, le doresc însănătoşire grabnică celor răniţi şi le mulţumesc salvatorilor”, afirmă şeful statului, conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

El consideră că protejarea vieţii cetăţenilor şi prevenirea populaţiei în cazuri extreme sunt obiective prioritare ale Guvernului. În opinia preşedintelui trebuie să aflăm dacă informările meteorologice au fost emise în timp util şi în conformitate cu amploarea fenomenelor naturale.

„Este inadmisibil ca într-o ţară precum România, recunoscută pentru numărul mare de specialişti IT şi pentru viteza de Internet, să nu existe până acum o iniţiativă guvernamentală prin care să fie realizat un sistem de avertizare pentru toţi cetăţenii”, spune preşedintele, argumentând că „pasarea responsabilităţii între diversele structuri ale statului nu salvează vieţi şi nici nu ajută la diminuarea pagubelor materiale” şi că, „dacă există autorităţi ale statului şi persoane în funcţii publice care nu au acţionat conform atribuţiilor, acestea sunt obligate să răspundă în faţa legii. […] Numai printr-o campanie continuă de educare şi conştientizare a populaţiei putem dezvolta capacitatea de anticipare şi reacţie a oamenilor atunci când se confruntă cu asemenea fenomene meteo periculoase sau cu alte situaţii de criză”, conchide Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis se va afla în SUA începând de luni, pentru a participa la Adunarea Generală ONU, în calitate de şef al delegaţiei române. Şeful statului va rosti un discurs, va participa la recepţia organizată de către preşedintele SUA Donald Trump, va avea întrevederi bilaterale cu secretarul general ONU, cu preşedintele Adunării Generale, precum şi cu omologi din alte state. De asemenea, se va întâlni cu reprezentanţii principalelor organizaţii evreieşti din Statele Unite, precum şi cu reprezentanţii comunităţii româneşti din zona Philadelphia.

Gelos, probabil, ca Iohannis se afla din nou in SUA, Dragnea se da din nou in stamba prin Romania.

Consamnatul penal, Liviu Dragnea,  a criticat mesajul transmis de preşedintele Iohannis: „Ar fi bine să evităm să mai dăm SMS-uri din alte ţări când apar astfel de nenorociri în ţară. Cred că ar fi primul lucru care ar trebui să-l facem pentru că nu ajută la nimic, decât tulbură lucrurile. Guvernul a acţionat corect, repede. Ce m-a deranjat că a transmis din New York? Nu m-a deranjat, dar totuşi mi s-a părut – poate greşesc, mi s-a părut că imediat a încercat să dea vina pe Guvern. Nu cred că e Guvernul de vină aici, putem să-i găsim alte vinovăţii. Eu cred că prima preocupare e să ne rugăm ca cei răniţi să-şi revină,  să se facă evaluărilel rapid şi să se aloce despăgubirile şi în paralel să vedem care sunt sistemele de avertizare”, a declarat Liviu Dragnea.

Numai ca, Iohannis a avut dreptate sa critice Guvernul. Aceste aplicatii exista la guvern: una la DSU si una la ANM si niciuna dintre ele nu a avertizat populatia.

Intr-un comunicat de presa dat de ANM la scurt timp dupa interventia presedintelui se arata, printre altele: „In regim operativ, atentionarile si avertizarile emise de catre Administratia Nationala de Meteorologie sunt afisate in aplicatia INOVAGRIA Meteo, ce ofera utilizatorilor posibilitatea de a cunoaste, in orice moment, avertizari de vreme severa imediata la nivelul localitatii in care se afla sau pentru pentru orice loc din Romania. Aplicatia a devenit operationala din data de 6 Septembrie 2017 si este disponibila pentru descarcare deocamdata pe Google Play Store”. Aplicatia INOVAGRIA Meteo, promovata de ANM, este produsa de SIVECO, si daca in primele zile a putut fi accesata gratuit, incepand din 14 septembrie este pe bani.

Cei de la SIVECO pretind ca apliatia respectiva „se adreseaza fermierilor din Romania, iar componenta meteo vine in sprijinul fermierilor cu date specificie pot a-si planifica mai bine activitatea din ferma”.

„Exista date care sunt de interes pentru aceasta categorie, ele nu pot sa fie puse la dispozitia lor altfel. Este o investitie SIVECO Romania, dezvoltata in parteneriat cu ANM, pentru ca primeste de la ANM, in baza contractului de prestari servicii, datele pe care le afiseaza pentru fermieri”, a explocat Cristina Serban, director adjunct SIVECO.  Intrebata cati utilizatori platesc, ea a recunoscut ca deocamdata nu stie nimeni.

Pe de alta parte, ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat si ea ca o astfel de aplicatie exista si a fost descarcata deja de 100.000 de utilizatori. Este, deci clar ca nu se refera la aplicatia de la ANM. De fapt ea se referea la o a doua aplicatie, una dezvoltata de Departamentul pentru Situatii de Urgenta pentru alertarea populatiei. Pin intermediul acestei aplicatii, care poate fi descarcata gratuit, DSU pretinde ca transmite, incepand din 2016. Aparent, astfel de alerte chiar au fost transmise in ultimele zile, insa ele nu au ajuns la urechile cetatenilor pentru ca, defapt,  de aceasta aplicatie nu stie nimeni, nici macar Guvernul care promite dezvoltarea unei aplicatii cand exista, de fapt, doua, deja!!!

Si atunci, daca deja avem nu una ci doua aplicati de alerta a populatiei, de ce niciuna nu e promovata de actualul Executiv? Pentru ca se pare ca vrea sa faca alte investitii in sisteme care sa anunte fenomenele meteo ca in SUA, dupa cum a anuntat seful PSD Liviu Dragnea. Adica, alti bani, alta distractie, alta spaga!!!

newest oldest most voted
Notify of
Andrei Mocanu
Guest
Andrei Mocanu

Va multumesc pentru aceasta stirie. Respect!

Andrei Mocanu
Guest
Andrei Mocanu

Cum pot sa iau legatura cu voi ca sa vorbim despre RADIO CUIBUL LUPILOR ALBI? Eu sunt sef la acest Radio si vreau sa scrieti un articol despre noi… Si eu lupt tot contra mafiei din Romania.. Astept un raspuns de la Dumneavoastra la adresa de Email. miscarealupilor2@gmail.com Multumesc mult!

Dur, dar adevarat: „Nu am văzut o țară cu atâtea talente și tehnicieni buni și în final să aibă rezultat așa prost”

Zilelele trecute, faceam o analiza, intr-un cadru mai larg, pe marginea unui studiu comandat de...

Închide