Dr. Robu Valentina, Infectioase Alexandria, Teleorman : Vom achizitiona in regim de urgenta antiretrovirale pentru bolnavii de HIV !

 

Referitor la investigatia demarata in cursul zilei de ieri, legat de ritmicitatea in aprovizionarea cu antiretrovirale la Spitalul de Boli infectioase Alexandria, Teleorman, directorul medical Dr. Robu Valentina a confirmat existenta problemei, dar si rezolvarea in 2-3 zilei a problemei, prin achizitia in sistem de urgenta.

Activitatea pesonalului medical este de inalta tinuta profesionala, in schimb existenta unui singur medic infectionist a fost o problema serioasa, acesta fiind, dupa declaratia sa, medic trei in unu : ” medic, psiholog, asistent social”.

A fost angajat al doilea medic infectionist, care va avea printre atributii urmarirea asigurarii tratamentului antiretroviral in conditii optime.

Ministerul Sanatatii, Cabinet Ministru Sorina Pintea, a confirmat deasemenea monitorizarea situatiei si a dispus masuri urgente, prin departamentele subordonate. Bolnavii vor primi medicamentele necesare pana la sfarsitul anului.

 Leave a Comment