Doralin Alexa și-o ia din toate părțile, fără preludiu și fără sărutări de noapte bună

No, Liviu Alexa a intrat în vizorul Active Watch, arată Actual de Cluj. 

Două entități internaționale de monitorizare a presei, Reporteri fără Forntiere, respectiv Active Watch, condamnă comportamentul suburban al președintelui PSD Cluj, Liviu Alexa (patron de ziar local), atacul grobian pe care acesta-l practică de ani de zile la adresa jurnaliștilor clujeni.

Reamintim că Asociaţia Profesioniştilor de Presă Cluj i-a solicitat preşedintelui PSD, Viorica Dăncilă, printr-o scrisoare deschisă, să intervină în vederea restabilirii unei comunicări decente între PSD Cluj şi reprezentanţii presei. Și în trecut, dar mai ales de când a fost numit în funcţia de preşedinte interimar al PSD Cluj, Liviu Alexa folosește pe site-ul său de presă un limbaj extrem de agresiv și de vulgar la adresa jurnaliștilor care îndrăznesc să-l critice.

Într-o replică la scrisoarea deschisă lansată de APPC, Alexa a folosit din nou un limbaj agresiv împotriva membrilor Asociaţiei Profesioniştilor de Presă Cluj.

Asociaţiile Reporteri fără Frontiere şi partenera sa din România, ActiveWatch, anunță că susțin protestul ziariştilor din Cluj, considerând că limbajul ofensator folosit de liderul PSD Cluj este incompatibil cu cel al reprezentantului unei instituţii politice. Mai mult, cât timp PSD este un partid aflat la guvernare, agresivitatea limbajului unui lider PSD constituie o ameninţare directă asupra libertăţii de exprimare din România, situaţie incompatibilă şi inacceptabilă într-o ţară care aspiră la statutul de democraţie europeană. Asociaţiile solicită, aşadar, o grabnică luare de poziţie a conducerii naţionale a PSD cu privire la comportamentul preşedintelui interimar al PSD Cluj.

Subscribe To Our Newsletter

Ce fețe au, Doamne…

Închide