Domnului Horia Georgescu : Intotdeauna exista cineva mai rapid !

georgescu

Iata de ce ii ceream demisia lui Horia Georgescu, in urma cu un si jumatate. Inainte de a fi inhatat de DNA.

„No matter how fast you are, someone is always faster”.  Nu stiu daca am fost clar.

DNA a obtinut un control judiciar al domnului Georgescu. Justitia asistata de MCV  functioneaza la full capacitate. Justitia nu are incredere deplina in Georgescu, dar il elibereaza pentru 60 de zile.

„Devine evident că atât la nivelul inculpaţilor Hanu Alexandru -Florin, Drulă Dorin-Cornel, Nistor Neculai – evaluatorii ce au întocmit rapoartele de evaluare, al inculpatului Vişoiu Gheorghe – ce a avizat rapoartele întocmite, precum şi al inculpaţilor Iuoraş Mihnea-Remus, Popa-Mocanu Ingrid-Luciana, Georgescu Horia, Canangiu Constantin-Cătălin – membri ai Comisiei Centrale, s-a acţionat cu intenţie indirectă, deoarece rezultatul prejudicierii bugetului de stat ori al intereselor legitime ale unor persoane este cert, însă inculpaţii au acţionat în cunoştinţă de cauză contrar obligaţiilor ce le reveneau potrivit reglementărilor legale, iar caracterul generalizat al declaraţiilor prin care se apără conduce judecătorul de drepturi şi libertăţi la concluzia existenţei unei convenţii infracţionale acceptate tacit”, se precizează în motivarea deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Averea fostului preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI)  devine pe zi ce trece o chestiune tot mai demnă de controlul Fiscului şi de interesul Parchetului. În 2007, Horia Georgescu a cumpărat la interval de doar câteva zile o vilă în centrul Braşovului, un apartament de 140 de mp într-o vilă situată tot în centrul Braşovului şi un apartament în Bucureşti, ultracentral, pe bulevardul Magheru. Pe toate le-a trecut în declaraţia de avere din acel an. Mai puţin banii cu care le-a cumpărat pe toate.

Declaraţia de avere din 2007 a preşedintelui ANI nici măcar nu figurează pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate. Istoricul lui Horia Georgescu începe direct cu actul din 2008, în care subit apar şi cele două împrumuturi care să justifice investiţiile: 150.000 de euro de la bancă şi 300.000 de euro de la naşi. Cu totul de neexplicat este termenul în care dl Georgescu se angaja să returneze banii naşilor săi: cinci ani. Asta înseamnă că funcţionarul la stat era convins că poate plăti circa 6.000 de euro lunar, fără să luăm în calcul dobânzile. De unde această perspectivă optimistă asupra veniturilor sale când dl Georgescu a câştigat în 2007, potrivit declaraţiei de avere din 2008, 96.478 RON din salariu şi închirierea unui imobil. La cursul mediu leu/euro din acel an, asta înseamnă că preşedintele ANI a dispus de 2.233 euro pe lună.

În încă patru declaraţii de avere ulterioare, dl Georgescu menţine optimismul deşi nu reuşeşte să achite decât 10.000 de euro în doi ani. În declaraţia din 2010, se schimbă lucrurile: dl Georgescu capătă răgaz de 20 de ani pentru a da banii înapoi.

Reamintim că atât de generoşii naşi ar trebui şi ei întrebaţi de ANAF de unde au avut 300.000 de euro de dat finului atât timp cât în trei ani anteriori acestui act de generozitate toate firmele la care erau acţionari nu au avut profit adunat mai mult de 190.000 de euro.
Tot în atenţia ANAF ar trebui să fie şi o altă chestiune care-l priveşte direct pe dl Georgescu. Maşina pe care acesta o utilizează, un BMW X5, care fără dotări costă 40.000 de euro, aparţine firmei Imperial SRL, la care preşedintele ANI a fost acţionar. Nu mai este. Şi atunci de ce are la dispoziţie o maşină de la acea firmă? În al doilea rând, firma înregistrează pierderi din 2007 până în prezent, de două ori mai mari decât cifra de afaceri. Şi atunci de unde atât lux?

Surprins ieşind din vila cu patru niveluri în care locuieşte în Capitală, o vilă care figurează pe numele mamei sale, dl Georgescu s-a înarmat cu un aparat foto cu care a imortalizat-o pe o reporteriţa de la Antena3 într-o încercare de intimidare. Ratată. După acest act de mare „curaj”, dl Georgescu s-a pitit în spatele unor cuvinte mari desprinse din Codul Civil.

In duelul cu Horia Georgescu, DNA este mai rapid. Mult.

Sursa : Mircea Badea