Domnule Emil Boc, cum e cu Fundatia Godju ?(I)

Cum a fost posibil ca în jurul unor personaje, cunoscute pentru fraudele imobiliare şi furtul banilor publici în Statele Unite, să mişte instituţii importante ale Clujului, Primărie, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, Poliţia Cluj, Tribunal şi, nu în ultimul rând, chiar prim-ministrul Boc şi partenerul lui cel mai apropiat – Daniel Buda?

Cum a fost posibil ca oameni compromişi, anchetaţi în Statele Unite de către FBI şi condamnaţi de justiţia americană să ajungă să construiască o reţea a fraudei internaţionale sub paravanul organizaţiei PDL Chicago, PDL Cluj şi al Consiliului Şefilor Onorifici – Dezvoltatori de Relaţii Economice Internaţionale a Camerei Româneşti de Comerţ şi Industrie din SUA, oameni de afaceri care şi-au dovedit abilităţile „excepţionale” în fraude imobiliare, spălări de bani şi capacitatea de a corupe oficialităţi publice. Printre aceste persoane îi găsim pe Alexandru Silvasan din Timişoara, Virgil Tiran din Chicago sau Ionel Capalnas tot din Chicago, toţi implicaţi în fraude imobiliare în Chicago sau în România (Cluj, Timisoara, Bistriţa etc.).

În 2005, primarul Clujului de atunci şi actualul premier Emil Boc vizitează Chicago, unde s-a întâlnit cu „senior pastorul” John Pop şi membrii comunităţii române penticostale din zona Chicago, inclusiv a Bisericii Philadelphia, el colectând la final aproximativ 300.000 USD, introdus fiind în reţeaua de interese a economice ale comunităţii locale, din nefericire, o parte dintre ele în zona escrocilor imobiliari. Mihai Chezan, româno-americanul devenit celebru prin imensa fraudă imobiliară de la Cluj, cunoscută sub numele Tower,este  unul dintre cei mai notorii escroci ai Clujului. Experienţa câştigată în fraudele imobiliare a fost extinsă în România, profitând de corupţia la nivel înalt şi de protecţia politică, Clujul devenind unul dintre cele mai „atractive” locuri unde reţelele escrocilor româno-americani au nenorocit mii de oameni, sute de firme şi instituţii!

Pastorul John Pop a stat în spatele acţiunii de «predare Domnului» în SUA a liderului PDL Emil Boc, acţiune pentru care i se promisese un post de diplomat în SUA!… ca urmare a faptului că PDL are un preşedinte pocăit, s-a decis să se meargă în diaspora cu mai mulţi candidaţi neoprotestanţi. Şi i-aş aminti pe stimabilul neoprotestant Mircea Lubanovici, candidat PDL pentru diaspora română din Statele Unite, şi neoprostestant Wiliam Brînză, candidat PDL pentru diaspora română din Europa”. Ambii au devenit deputaţi in Parlamentul României şi ambii sunt anchetaţi în legătură cu partenerii arestaţi şi judecaţi. Partenerul lui William Brînză este „consultantul” offshore Kiss Laszlo Gyorgy, originar din Cluj care a fost arestat la Bucureşti, pe 8 octombrie 2010, la o lună după ce reporterii incognito din Reporting Project, deghizaţi în oameni de afaceri, l-au înregistrat planificând strategii de criminalitate financiară. Kiss este acuzat de spălare de bani şi complicitate la delapidare, în două dosare penale.

Povestea continuă la Chicago cu noul consul, Lucian Leustean, apropiat şi „coleg” de breaslă cu Mihai Răzvan Ungureanu, actual şef al spionajului românesc. S-a remarcat în diplomaţie prin modul în care a făcut România de râs în cazul hoţiei practicate asupra Fundaţiei Gojdu.

Emanuil Gojdu, un avocat bogat din Imperiul Austro-Ungar a lasat prin testament, intr-o expresie a uriasei sale generozitati, intreaga sa avere destinata tinerilor romani de confesiune ortodoxa. Peste 5000 de bursieri si-au datorat formarea Fundatiei Gojdu, o elita intelectuala pe care Romania s-a sprijinit si careia ii datoreaza enorm.

A doua comoara pierduta dupa Tezaur
Dupa Tezaurul de la Moscova, avutia pierduta a Fundatiei Gojdu este a doua ca valoare si insemnatate. O comoara nationala estimata acum la peste un milliard de euro. In cartierul evreiesc din centrul Budapestei se intinde pe mii de metri pasajul Gojdu si imobilele care alcatuiesc ansamblul rezidential cu acelasi nume. O strada intreaga in inima capitalei Ungariei.

Pe vremea când era secretarul de stat la MAE, Lucian Leustean şi-a făcut un nume în spaţiul public românesc afirmând că, în cazul negocierilor asupra chestiunii Gojdu, România se găseşte faţă de Ungaria în situaţia Liechtensteinului faţă de Brazilia în cazul unui meci de fotbal. Lucian Leustean şi-a bazat poziţia de renunţare diplomatică pe punctul de vedere al Budapestei, conform căruia nu mai este valabilă Convenţia din 1937 (prin care Ungaria se obligă să restituie integral bunurile Fundaţiei Gojdu de la Sibiu).

Primul deschizător de drumuri se pare că a fost Sever Voinescu Cotoi, actualmente europarlamentar, „personalitate” marcanta a PDL-ului, selecţionat din pepiniera Prahova şi trimis la „specializare” în Statele Unite ca şi Consul al României la Chicago, unde s-a interconectat cu „experţii” imobiliari ca şi Virgil Tiran, John Capalnas sau deputatul PDL pentru diaspora americana Mircea Lubanovici, anchetat de FBI în legătură cu partenerul său de afaceri Benjamin Lucescu, „săltat” de FBI în 2009 şi trimis în judecată pentru fraude financiare, spălări de bani etc. Împreună cu Lucescu, Lubanovici are un ziar, Romanian Times, care apare la Portland (Oregon), dar şi o asociaţie, Romanian American Society, unde deputatul este preşedinte, dar sunt implicaţi şi în afaceri cu produse textile. Benjamin Lucescu a mai avut probleme cu autorităţile americane de mai multe ori în ultimii ani.

FEDERAL BUREAU OF INVESTIGATION

PORTLAND

Department of Justice Press Release

For Immediate Release
December 3, 2010

United States Attorney’s Office
District of Oregon
Contact: (503) 727-1000

Local Mortgage Broker Found Guilty of Bank and Wire Fraud
Beniamin Lucescu Convicted of Submitting Fraudulent Mortgage Loan Applications

http://portland.fbi.gov/dojpressrel/pressrel10/pd120310.htm

PORTLAND, OR—Beniamin Lucian Lucescu, 41, of Portland, Oregon, was convicted yesterday of the crimes of bank fraud and wire fraud following a three-day jury trial. Lucescu is scheduled to appear before U.S. District Judge Michael W. Mosman for sentencing on these charges.

Din 2003, ştafeta Consulatului din Chicago o preia Gheorghe Predescu, personaj controversat cu suspecte legături în lumea diplomaţiei lui Ceauşescu încă din 1987!

Iată ce spune dl Steve Bonica, redactorul-şef al ziarului Romanian Tribune din Chicago, într-un articol din data de 14 decembrie 2007:

„Domnul Predescu ar fi putut foarte bine să mai stea la post în Chicago mult şi bine pentru că acesta este obiceiul diplomaţiei şi datorită unei oarecare insuficienţe de diplomaţi. Putea foarte bine să-şi fi prelungit mandatul care este aproape terminat şi să nu fi fost nevoie să fie rechemat aşa de urgent, însă se pare că MAE şi guvernul României au ajuns la aceeaşi concluzie ca şi cei ce au făcut interpelarea parlamentară, şi anume că diplomatul român a intrat într-o zonă interzisă de către tratatul de la Viena cu privire la activitatea ambasadelor şi misiunilor diplomatice în ţările în care acestea sunt acreditate.

Sesizarea cu privire la ilegalitatea comisă de domnul Predescu, în diferite instanţe de-a lungul ultimului an şi nu doar cu o singură ocazie, a fost făcută de grupul de români din Chicago către instituţiile de stat din România, adică în primul rând Senatului iar apoi către MAE şi către cabinetul prim-ministrului şi nu în ultimul rând Instituţiei Prezidenţiale Române. Scopul acestei sesizări nu a fost de a-l scoate pe domnul Predescu nici din Consulat, nici din Chicago şi bineînţeles nici din Statele Unite. Unica dorinţă a fost de a afla dacă guvernul României a fost de acord cu activitatea domnului Predescu sau nu. Se pare că decizia a fost clară iar evidenta retragere ne arată că nu trebuie să ne fie frică să facem cunoscute acţiunile ilegale ale oricăror funcţionari publici români dacă vrem să ajungem la ţinta finală: democraţie lipsită de corupţie!”

Cotidianul