DNA – Curatenia de primavara

Astazi, DNA a avut din nou invitati de seama la cafeaua de dimineata.

Primul a fost Robert Negoita – primar si candidat PSD pentru primaria sector 3 – caruia, presupunem ca i-a stat cafeaua in gat, avand in vedere ca, pe langa cafea, a primit si decizia de urmarire penala. Dosarul se refera la comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Potrivit comunicatului DNA, în perioada 2005 — 2009, prin folosirea resurselor societăților pe care le administra, Robert Negoiță a construit trei ansambluri rezidențiale compuse din imobile de locuit și locuri de parcare și a vândut, în nume propriu, un număr de 1.250 din aceste imobile, ascunzând activitatea economică desfășurată prin neînregistrarea ca persoană impozabilă în scopuri de TVA, nedeclararea și neachitarea către bugetul de stat a TVA în valoare de 77.148.021 lei.

La iesirea de la DNA, intrebat daca are de gand sa-si reevalueze candidatura la primarie, functie de noua situatie, Negoita, in buna traditie PSD-ista, a anuntat ca NU renunta la candidatura, dovedind inca o data, daca mai era nevoie, ca la PSD decenta si onorabilitatea sunt puse sub interdictie de catre absolut toti aspirantii la functii in administratie.

Si Ludovic Orban s-a oprit la DNA la o cafea. Faptele de care este acuzat sunt descrise de DNA dupa cum urmeaza: „Pe 1 martie, Ludovic Orban a contactat un om de afaceri pe care îl cunoștea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale. Ulterior, la 20 martie, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menționat, cu funcții de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Orban a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una — două săptămâni. Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcției de conducere pe care Orban o deține în cadrul unui partid și a potențialului de intervenție a acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri”

Spre deosebire de Robert Negoita, la momentul punerii sub acuzatie, Orban si-a dat demisia din toate functiile si a renuntat la candidatura la primaria capitalei.

Copreședintele PNL Vasile Blaga si-a baut si el cafeaua  la Direcția Națională Anticorupție, dar, in calitate de martor într-un dosar privind fapte de corupție din ANRP. La iesire, a declarat  că nu are nicio legătură cu activitatea ilegală de la ANRP: „Cei care au lucrat acolo, deja multe dosare sunt în cauză, multe dosare sunt în instanță, se vor pronunța instanțele, cei vinovați, dacă sunt vinovați, vor plăti. (….) Nu am fost implicat niciodată. (…) Ministerul de Interne și Ministerul Dezvoltării, unde am stat opt luni, nu au avut astfel de atribuții (n. r. — de desemnarea membrilor comisiei ANRP)”

 

Subscribe To Our Newsletter

Cumparati produse romanesti!? Bacterii de Bradet si miasme de Amareto

Nu ne distruge nimeni brandul de tara si nici brandurile romanesti. Ni le distrugem singuri,...

Închide